Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alig kétéves kisgyermeknek...

Alig kétéves kisgyermeknek adnátok, adtatok gömb nyalókát?

Figyelt kérdés
Ma a kisboltban láttam,hogy az egyik apuka ilyen kerek nyalókát vett a kisfiának. Alig lehet két éveske a gyermek. Teljesen ledöbbentem magamban, de szólni ugye nem volt jogom.. Én sosem vettem ilyen a fiaimnak. Mindig féltem a fulladástól, bár ha azt vesszük bármi a torkukon akadhat...Ti adtatok ilyet a gyerkőcnek? Köszi,ha írtok!

2014. okt. 17. 20:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Azért szuper jó, hogy annyi fogorvos-anyuka jár ide a gyk-ra, akik tudják, hogy a cukor egyáltalán nem felel a rossz, szuvas, lyukas fogakéet, egyedül a genetika:-:-) Persze, lehet édességezni, aztán fogat mosni, az egy fokkal jobb. De azért ne állítsunk már olyat, /mert szinte már itt tartunk/, hogy a cukros szir-szarok kifejezetten egészségesek, és sajnáljuk azokat a gyerekeket, akik csak módjával kapnak ilyeneket.
2014. okt. 19. 15:02
 22/26 anonim ***** válasza:
20-as ezen jót nevettem :)
2014. okt. 19. 16:05
 23/26 anonim ***** válasza:

Nem adnék még neki gömbnyalókát, szerintem még korai neki.

Én gyerekeim is kaptak néha nyalókát, mert főleg egy időben a nagymama rrá volt szokva, hogy mindig hozott nekik- de én sem szeretem, mert ettől romlik szerintem is legjobban a fog- no meg a gumicukortól. Ugyhogy van csoki, van pez cukor meg keksz stb édesség, de a nyalókát és gumicukort kerüljük. Egyébként nagyfiam ovijába járt egy kislány, minden reggel úgy jött, hogy lógott a nyalóka a szájából és az anyja úgy jött érte, hogy nyomta a kezébe a nyalókát. Kistesója a másik csoportban dettó. MIndkét lánynak tövig ki van rohadvan az összes foga. Én gyerekeim meglátták egyszer őket együtt nevetgélni és sokkolta őket a fekete kirohadt fogsor- mondtam nekik, hogy ez bizony a nyalókától van- és azóta soha nem kérnek nyalókát. :)) A mama sem hoz már nekik, mert meg sem eszik! :)))

2014. okt. 19. 21:42
 24/26 anonim ***** válasza:

Én bevallom, egyszer adtam neki. Az volt a szituáció, hogy mi a férjemmel vettünk magunknak fagyit, ő viszont meg volt fázva, így nem szerettem volna adni neki a fagyiból, ezért kapott egy nyalókát helyette.

Persze jól össszeragacsozta magát vele :-)Azóta nem kapott, de szerencsére nem is kérte.

2014. okt. 20. 09:48
 25/26 anonim ***** válasza:
76%
Az én 2,5 évesen is nyalokázott már jóval 2éves kora előtt. Egy picit sincsen lelki ismeret furdalásom miatta. Szinte semmit nem ehet amit készen lehet venni. Tej,tojás,kakaó,banán allergiás. Egy nyalókát kb. 2 percig szopogat,aztán adja ide. De a kisboltos mindig ad neki mivel mást nem tud. Navettöl aztán semmi baja nem kesz. Viszont egy lépést sem tehet ha szájában van mert attol jobban félek ha el esik vele!!!!
2014. okt. 20. 21:06
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem, de nem a fulladás miatt.
2014. nov. 26. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!