Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves lányom hisztizik, ha...

3 éves lányom hisztizik, ha ellentmondok, ha szépen, ha emeltebb hangom! Semm nem használ (Suttogó módszerek sem! ), kizárólag az, ha azt mondom, hogy nem lesz este mese lefekvés előtt, de zsarolni nem szeretném és ellene is vagyok. Más módszer?

Figyelt kérdés
2010. jan. 24. 11:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem én kezdtem h "sírva is fakadnék ha a csapkodásért tisztelne a gyerekem..." de mindegy...

Én szeretem hogyha tisztelettudó a gyerekem velem, és azt is ha az oviban is jókat hallok róla.

Sajnos én is látom hogy egyes gyerekeknek mindent megengednek otthon...de nagyon is támogatom h az ovónéni a padra ülteti 10 percre a gyereket ha rugdoskodik.

Nem csípem ha a gyerekemnek húzza a haját a másik, mert otthon csak annyit kap h "ejnye-bejnye"....

De mindenki maga dönti el h hogyan neveli a gyerekét. Én így, és eddig bevált.

2010. jan. 25. 16:12
 12/13 anonim ***** válasza:
Az oviba rugdos az olyan gyerek is aki kap otthon és huzza a haját a másiknak. A játszótéren a szemem elött szokott a kezére kapni az a gyerek aki üti a másikat vagy kiszórja a homokot még is megüti a következő nap is és ugyanúgy szórja a homokot.Az én gyerekemnek lefogtam a kezét ha ilyet csinált és elmondtam neki akár naponta többször is határozottan, hogy ezt nem lehet és ugyanúgy megtanulta és semmivel sem tartott tovább mint annak aki odacsapott ilyenkor. A gyerek az oviba máshogy viselkedik mint otthon, mert otthon tart attol, hogy kap azért ha valami rosszat csinál és azért nem csinálja, de attol még ahol az anyja nem látja igen is megcsinálja. Az ovónők el tudják érni náluk büntetés nélkül is, hogy ne bántsa a másikat legalább is nálunk így van. Aki nem üt az nem azt jelenti, hogy csak egy ejnye bejnyével van elintézve a dolog otthon, hanem azt hogy lehet máshogy is korlátokat állítani egy gyereknek és nem csak azzal, hogy odacsapok neki. Egy gyerek neveléséhez sok türlemre van szükség és ez a türelem határ mindenkinél mást jelent.
2010. jan. 25. 17:37
 13/13 anonim ***** válasza:
türelem is kell egy gyerekneveléshez és persze a határozottság és a példamutatás is....és a megfelelő nevelés.
2010. jan. 25. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!