Van más (hatásos) módszer a tetránon kívül gyulladt kukira?
Másfél éves a kisfiam, sokszor gyulladt a kukijának a hegye, és a bőr is csak picit jön még fel neki. Doktornénink "húzogatós" párti, és már a kezdetektől javasolja. Viszont pár hónapja nem akar jobban feljönni a bőr, és úgy látom, szegénykémnek egyre pirosabb.:( Próbáltunk már kamillás borogatást, bepanthent, sudocrem-et (védőnő javaslatára), de semmi nem használ igazán, sőt, utóbbiakról azt hallottam, hogy csak még jobban letapasztja. Dokinéni erőlteti a tetránt, de én nagyon félek a mellékhatásaitól, durva dolgokat ír a betegtájékoztató. Ráadásul kisgyermekeknek különösen a (tartós!) fogelszíneződés lehetséges, és hallottam is már ilyen esetről sajnos.
Mit tegyek, féltem ettől az erős antibiotikumtól, de már nem tudom mi használna, viszont így sem maradhat.
Betadinos lógatás:)
Kis üvegcsébe langyos vizet töltesz, annyi Betadine oldatot csepegtetsz bele, hogy színe legyen, és ebbe lógatod a fütyijét minden tisztábatétel és fürdés után. Persze, mindig frisset készítesz neki. Nem kell sok, csak annyi, hogy beleérjen a fütyije.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!