Mi a fontosabb egy négy éves gyermek esetében, a délutáni alvás, vagy hogy este időben feküdjön le?
Mindkettő fontos.
Ahogy te is látod kell a délutáni alvás, és este próbáld hamarabb lefektetni, meseolvasás és alvás.
ezzel így semmi baj, hiába gondolot te, hogy mikor kéne lefeküdnie, ha neki fix alvásigénye van. 4 évesen igen lecsökken, olyan 10-11 óra körül van már csak...
vagy délután kelted, vagy reggel kelted egy órával előbb vagy este fekteted később...
enyém is 10kor aludt el mikor aludt az oviban. ő ritkán alszik, már az oviban sem tud, így szépen 9kor alszik el és reggel 7kor magától ébred...
4 éves és egy 21 hónapos fiam van
Én úgy csinálom-ezen okokból kifolyólag-hogy a déli alvás külön történik,tehát nem egy szobában!
A Kicsi amúgy is a déli alvásnál is hamarabb alszik el mint a nagy!
tehát a kicsi a gyerekszobába elalszik kb negyed1-fél1 fele!
A nagy még utánna halkan mesézik a nappaliba majd 1 óra fele megy ő is aludni a mi hálószobánkba(szerencsére ugyanúgy ellaszik ott is nem ragaszkodik a saját ágyához)
Viszont őt kb bő 1óra-1,5 óra után keltem de mivel másik szobában van így nem kelti fel az öccsét,ráadásul olyankor még elég kóma így mesét néz vagy mesét olvasok neki vagy esetleg tabletel és ezek mind halk dolgok tehát nem riad fel a kicsi!A Kicsi meg alszik még sokáig(kb 3-ig)
Nállunk ez a módszer vált be!
Szia! EZ nekem is nagy dilemmám volt :) Próbáltuk így is...úgy is. Végül nálunk a delelés nélküli verzió vált be :) 4 éves az én kisfiam is. Ebéd után hozom el az oviból, csak sziesztázik...leheveredik a matracra,és megnéz 1-2 mesét (töltődik :) Este 8-kor néhány perc alatt elalszik,reggel kipihenten ébred. Már egyáltalán nem nyűgös délután,szerintem hozzászokott az új rendszerhez. De tiltakozik is a delelés ellen. Amikor delelt,akkor 10-fél 11 kor tudtam letenni az ágyba,és még vagy fél órát forgolódott,mielőtt elaludt.Reggel fáradtan ébredt.
...csak olyankor szokott delelni,ha pl. hétvégén vendégségbe megyünk,és akkor bírja 10 óráig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!