Mit tennétek, ha a 2 év körüli gyereketek csak délután 4,5 óra körül lenne hajlandó elaludni, hamarabb nem?
Köszi a választ!
Bölcsi nem lesz, itthon leszek vele még egy jó darabig, de azért köszönöm.
Próbálkozom erőszakkal is, de sajnos ordít, ha lefogom, kitépi magát, kimászik, kirohan a szobából. Fizikailag is elég lefogni :-(, pedig nem vagyok gyenge. Az ágyból már nagyon régóta kimászik fönt. Igazad van, kissé későn (9) kel, csak mivel este sem alszik el, csak nagyon későn, sajnálnám felébreszteni korán. Ti mikor keltek?
Én olyankor már nem engedném aludni, igaz nem is akar, de ha néha eszébe jut 5-6 körül akkor inkább elkínlódunk 7-ig és alszik reggelig.
Volt,hogy én is engedtem aludni ilyen későn és hajnalig ébren volt.
Lehet,hogy durvának mondjátok, vagy hogy szívtelen vagyok, de én lefektettem időben akkor nem aludt.Igaz 2 évesen teljesen elhagyta a nappali alvást, reggel fél 8 körül ébred és örülők ha este 8-kor elalszik.....
HĂĄt igen a bĂślcsivel csak az a gond, hogy munkahely is kell hozzĂĄ.
De amĂşgy ha esetleg van mĂłd rĂĄ, hogy bevidd egy kĂŠt Ăłra hosszĂĄra, mĂŠg ha nem is dolgozol, akkor prĂłbĂĄld meg. Ărtani nem ĂĄrt az biztos. EdzĹdni fog a betegsĂŠgek terĂŠn is, meg jobban lefĂĄrad.
Az ĂŠn lĂĄnyom legalĂĄbb is nagyon le fĂĄrad a bĂślcsiben, plĂĄne az elejĂŠn.
De amĂşgy ne sajnĂĄld felkelteni hamarabb, mĂŠg ha kĂŠsĹn is fekszik le este. Csak lehet egy hĂŠtig kĂŠne reggel ĂŠbresztened, mindig egy egy negyed ĂłrĂĄval korĂĄbban, kitapasztalva melyik a jĂł keltĂŠsi idĹpont ĂŠs lehet este is szĂŠpen beĂĄllna idĹvel az alvĂĄs.
Ha mĂĄr este egy ĂłrĂĄt nyersz Ăgy visszafelĂŠ a lefekvĂŠsi idĹben akkor mĂĄr jĂł.
Ha jĂłl elfĂĄrad akkor alszik majd mind a bunda.
De meg kell tanĂtani arra is, hogy megtanuljon ellazulni alvĂĄs elĹtt, akkor kĂśnnyebb az elalvĂĄs.
AmĂşgy ha kiszĂśkik az ĂĄgybĂłl, akkor prĂłbĂĄld meg hogy eljĂĄtszod mintha aludnĂĄl ĂŠs meg sem mozdulsz. Lehet ha rĂĄjĂśn, hogy nincs kĂśzĂśnsĂŠge, akkor elunja magĂĄt ĂŠs elalszik. A lĂĄnyomnĂĄl volt hogy ez vĂĄlt be.
Persze vigyĂĄzz el ne aludj, hogy halld mit csinĂĄl, nehogy bajt csinĂĄljon.
Vidd el gyerektĂĄrsasĂĄgba sokat, hogy hagy fĂĄradjon, ha esetleg bĂślcsibe nincs lehetĹsĂŠg pĂĄr ĂłrĂĄban sem.
KĂvĂĄnok kitartĂĄst!
Majd Ărj mi vĂĄlt be!
Köszönöm a sok hasznos tanácsot!
Ma a "kifárasztásos" módszerrel próbálkoztam, és viszonylag sikeres volt. Reggel ébredés és egy pár falat reggeli után elindultunk gyalog sétálni. Másfél órát sétáltunk, jó messzire elsétáltunk otthonról. Hazafelé már látszott rajta, hogy jól elfáradt, mert már minden jégcsapnál, csatornánál megállt egy kis időre. Aztán hazamentünk, kis idő múlva pedig otthonról elmentünk a nagymamáékhoz, ott is volt "program" bőven. Így 4 órahossza intenzív fárasztás után délután 3-kor elaludt... aminek nagyon örültem! Ez jó is lenne így, csak az volt a gond, hogy este megint nagyon későn feküdt le. De összességében már jobb a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!