Hogyan kezelnétek ilyen esetben a kisgyerek és a sex kérdést?
Hát én sem nagyon feszegetném a témát,esetleg ha kérdez valamit,akkor az ő szintjén el kell magyarázni,hogy mi,hogy van,de azért nem részletekbe menően.Ha valamikor újra előhozza a témát,akkor mondd neki,hogy a szex felnőtteknek való dolog és a gyerekeknek nem szabad csinálni.Múltkor olvastam valahol egy úgynevezett "fehérnemű szabály"-ról,ami pontosan annyit tesz,hogy a gyerekkel leszögeziktek,hogy a testük azon részeit,amiket fehérnemű borít nem érintheti meg senki,ill.ők sem érinthetik meg mások testén ezeket a részeket.Szerintem ez nagyon jó módszer az ilyen játékok elkerülésére,ill valamelyest védi a gyereket az esetleges szexuális molesztálástól is.Mert ugye sokszor hallani,hogy felnőttek burkoltan,játéknak álcázva veszik rá a kisgyerekeket szexuális jellegű dolgokra.Ha viszont a gyerek tartja magát a fehérnemű szabályhoz,akkor nem fog belemenni ilyesmibe.
Egyébként kiváncsi lennék,hogy hol volt addig az óvónő,amig a gyerekek az oviban "szexeltek",mert azért letolni a gatyát,bugyit,meg még oda is rakni a kukit az nem 2 másodpercbe telik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!