Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelnétek ilyen...

Hogyan kezelnétek ilyen esetben a kisgyerek és a sex kérdést?

Figyelt kérdés
6 éves lányom múltkor azzal jött haza, hogy 2 gyerek a csoportjából sexelt, és elmagyarázta, hogy ez mit is jelent. Azon kívül, hogy köpni-nyelni nem tudtam, megkérdeztem, hogy az óvónéniknek szólt-e, azt mondta, hogy azok már elbeszélgettek a két gyerekkel. Viszont én úgy érzem, hogy nagyon foglalkoztatja a téma. Nem akarom semmivel sem negatív, sem pozitív irányba elterelni, de hogyan lehet ezt elmagyarázni nekik, hogy ilyen idős korban még ez rossz dolog, és nem szabad. (Remélem értitek mit szeretnék ezzel kérdezni.)
2014. okt. 6. 11:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 6-éves. A minap azzal fogadott a nappaliban hogy a szappanopera főhösei LEFEKÜDTEK egymással,és ezt a lány apja látta. Mit ne mondjak köpni nyelni nem tudtam. :) Utólag kiderűlt hogy ez azt jelenti hogy az ágyban csókolóztak. Tovább nem is vitattam a témát,inkább elhesegettem.Nem szeretnék még" újjat" elárulni neki. Ha a lányod" felvilágosodott",nincs mit tenni. De én hozzá tenném hogy ezt gyerekek nem tudják még...
2014. okt. 6. 12:03
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát azért nagy kérdés mi az, hogy szexeltek, mert valszeg csak valami játék volt. Nyilván korai még nekik ez, de valszeg nem igazi szex volt. Ha érdekli mond el neki, hogy mi az és hogy azt majd csak nagyobb korban szebed, gyerekeknek még nem való, de beszélj róla őszintén.
2014. okt. 6. 12:11
 3/11 A kérdező kommentje:
"Sajnos" ez a "játék" azt jelentette, hogy a fiú a kukiját a lány nunijába(hoz) rakta, letolt nadrággal. Ennyit mesélt. Hogy hozzáköltött e valamit, azt nem tudom, nem akartam annyira feszegetni a témát, mert akkor tovább foglalkozik vele, így viszont csak időnként veszi elő az emlékeiből.
2014. okt. 6. 12:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát én sem nagyon feszegetném a témát,esetleg ha kérdez valamit,akkor az ő szintjén el kell magyarázni,hogy mi,hogy van,de azért nem részletekbe menően.Ha valamikor újra előhozza a témát,akkor mondd neki,hogy a szex felnőtteknek való dolog és a gyerekeknek nem szabad csinálni.Múltkor olvastam valahol egy úgynevezett "fehérnemű szabály"-ról,ami pontosan annyit tesz,hogy a gyerekkel leszögeziktek,hogy a testük azon részeit,amiket fehérnemű borít nem érintheti meg senki,ill.ők sem érinthetik meg mások testén ezeket a részeket.Szerintem ez nagyon jó módszer az ilyen játékok elkerülésére,ill valamelyest védi a gyereket az esetleges szexuális molesztálástól is.Mert ugye sokszor hallani,hogy felnőttek burkoltan,játéknak álcázva veszik rá a kisgyerekeket szexuális jellegű dolgokra.Ha viszont a gyerek tartja magát a fehérnemű szabályhoz,akkor nem fog belemenni ilyesmibe.

Egyébként kiváncsi lennék,hogy hol volt addig az óvónő,amig a gyerekek az oviban "szexeltek",mert azért letolni a gatyát,bugyit,meg még oda is rakni a kukit az nem 2 másodpercbe telik...

2014. okt. 6. 12:56
 5/11 A kérdező kommentje:
Az ovi udvarán van több kis játék faház, abban voltak a gyerekek. 2 óvónő van 20-25 gyerekre, du. pedig csak 1, nem feltétlenül kevesebb gyerekre. Az oviban van 7 csoport Részben érthető, hogy nem tudnak mindenkire egyesével figyelni, hogy itt pont mekkora tömörülés volt a kisház körül nem tudom, pont mert annyira nem feszegettem a témát. De ki is derült, mert mint mondtam, az óvónéni elbeszélgetett velük, valószínű, hogy észrevette őket közben.
2014. okt. 6. 13:12
 6/11 anonim ***** válasza:
En elbeszelgetnek az ovonovel, h akkor ez most hogy volt pontosan. Az h nem feszegeted, az ok, de az h nem beszeltek rola, az nem. Mi van ha legkozelebb a te lanyoddal "jatszanak" ilyet.Mindenkepp beszelni kell vele, nyilvan nem reszletesen, csak annyira h tudja h o ezt NE engedje!
2014. okt. 6. 13:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Figyelj, nagyon jól fogalmaztad meg: "ilyen idős korban még ez rossz dolog, és nem szabad." Pont ezt kell hangsúlyoznod neki. Nem kell túl nagy jelentőséget sem tulajdonítani neki, mert az sem jó, de igazad van, foglalkozni kell a témával.
2014. okt. 6. 15:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Itt senki nem játszott ilyet óvodás korában? Vagy mindenki hirtelen ahogy anya lett elfelejtette? Nálunk is volt ilyen, sőt. Ezek teljesen természetes dolgok, most kezd a két nem egymás iránt érdeklődni. Én is csináltam, a lányom is fogja hamarosan, bár nálunk elég hamar elkezdődött a felvilágosítás, mert otthon nagyon sokszor vagyunk meztelenül az apjával, a gyerek pedig kíváncsi. Emlékszem, amikor kiderült az óvodában, mennyire szégyelltem magam, holott az én szüleim csak nevettek az egészen, és nálunk is mióta az eszemet tudom folyamatosan szexuális felvilágosítást kaptunk a szintünkhöz mérten. Egy a lényeg, a kicsinél nem szabad szégyenérzetet kialakítani, így is szégyelli magát, mert lebukott és számára ezek új dolgok, "felnőttesek", emiatt is érzi, hogy nem szabadna.
2014. okt. 6. 21:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem édesanyám óvónő, és sajnos nem egyszer találkozott ő is ilyen esettel. PL volt hogy a kislány (bár ruhában) rendesen lovagolt a kisfiún és mondta is hogy anyáék is így szokták. Az egy dolog, hogy természetes hogy papás-mamás-t játszanak egy bizonyos szintig, de ez szerintem elég meredek. Óvónőként édesanyám annyit tett, hogy a szülőket megkérdezte minderről, akik persze értetlenül álltak a történtek előtt. Ha lecsillapodott már benne a dolog, akkor te se feszegesd, ne hozd fel. Ha ő felemlegeti, mondd el neki, hogy ez valóban felnőtt dolog, ha két felnőtt szereti egymást így is kifejezhetik azt. Legalábbis én valami ilyesmit mondanék a kisfiamnak, ha ilyennel állítana haza.
2014. okt. 7. 19:57
 10/11 A kérdező kommentje:
8-as, nem felejtettem el, hogy nálunk is voltak olyanok, hogy mutasd meg a nunidat-kukidat, adok egy csokit, stb. (megjegyzem, csak a környezetemben egy ilyenre emlékszem, és nem én voltam), de az megint más, hogy egymáshoz dörgölőznek meztelenül. És nem tartom természetesnek azt sem, hogy a gyerek előtt a fürdőn kívül meztelenkedjek. Elfogadom, hogy másnál ez van, de attól még nem hiszem, hogy ez így jó.
2014. okt. 7. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!