Tejfog törés 20 hós gyereknél? Fontos?
Szia!
Ezt egy másik kérdésnél találtam neked,szó szerint másolom:
"Nekem a kisfiamnak letört az első fogából egy darab és én is úgy látom, hogy sajna el is kezdett romlani neki egy kicsit. Reggel este alaposan megmosom a fogát és nem romlik tovább neki- egyenlőre- már 4hónapja stagnál a kis barnásodás a fogán. Pedig édességet is eszik mértékkel, bár a almához előbb nyúl.
Én körbejártam a fogászatot vele, nem csinálnak vele semmit, mert tejfog- majd kiesik...
Én is csak néztem kérdőn, hogy akkor hagyjam, hogy szó szerint kirohad a foga?? És igen- majd a maradó szép lesz neki... Hát köszi- nem csinálnak semmit sem vele. Pedig több helyen is voltam vele.
:(
kizárt, hogy fáj a foga egy pici letöréstől. ez tejfog, nincs benne ideg, nem fájhat! csak akkor ha nagyon megsérült, kimozdul, keresztbe áll, ketté törik, bár a tejfog ezekben az esetekben sem igen szokott fájni :)
ha tényleg csak egy pici letört akkor nyugodj meg, képtelenség, hogy az fájjon neki :) szerintem ő maga se érzi pontosan mi is fáj, ha meg van egy vágás a száján az nagyon kellemetlen tud lenni, az egész szájába kisugározhat onnan a fájdalom ha olyan iszik ami csípi a sebet!
enyémnek is letört, rolival bukfencezett, semmit nem csináltak vele. ahogy evett, szépen összecsiszolódtak a fogai egyenesre :D igaz most nem tud rendesen harapni mert nem érnek össze az első fogai, de megszokta, ügyesen megoldja :) már alig várom, hogy kiessenek és szép csontfogai legyenek :) egyébként nem is romlott el neki, több mint 2 éve tört le, azóta is szép fehérek :)
a játszótéren van egy kisfiú, 19 hónapos, és le van törve a gyerek foga már egy ideje - ott inkább táplálkozásbéli hiányosságok vannak (szerintünk... na mind1)
az anyukája a minap mondta, hogy gyermekfogorvoshoz mennek, aki valamivel ecseteli a gyerek fogát... járniuk kell oda folyamatosan.
amúgy tényleg sok mindent nem tudnak tenni a foggal. 7 évesen majd lesz helyette gyökeres, ami majd javít az esztétikán...
a tejfog úgy nem fájhat, mint egy zápfog, hisz nincsenek benne idegek - vagyis érzékeny nem lehet hőhatásra vagy ízhatásra... ha meg vizet iszik például, akkor meg pláne nem fájhat neki a foga, sem a szájsebe... az lehet, hogy inkább akkor a füle fájhat, vagy a torka a nyeléskor... ez esetben pedig érdemes gégészetre elnézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!