Nektek általában mennyibe kerül az évszakváltás ruha, cipő szempontjából 5-6 éves gyereknél?
Nekem 5 éves lesz hamarosan a legnagyobb gyerkőcöm. Nálunk mindig a cipők kerülnek a legtöbbe, mert abból nem vagyok hajlandó akármilyet adni rájuk. Igyekszek kifogni a leárazásokat, így most az őszi téli cipők, csizmák, ovis szandálok kb. 40000Ft-ból vannak meg, igaz ebbe az is benne van, hogy a bennti szandálból vettem egy mérettel nagyobbat is és van 2 edzőcipője, aminek a betétét száműztem és helyette a felírt talpbetétet tettem bele...
A ruhái közül sokat veszek turiban illetve a piacon, nálunk van garázsvásáros rész és ott is ki lehet fogni jó darabokat. A boltokban is lesem a leárazásokat és sokszor, ha jó áron van, megveszem azt a méretet is, ami még nagy. Ezen felül persze mindig becsúszik 1-2 "jajj anya úgy tetszik" vagy "az xy. nak is olyan van, de jó neki" darabok is. :) Így egy szezonra kb 25000Ft a ruha, de soha nem egyszerre veszem meg, hanem apránként. Nálunk olyan szempontból szerencsés a helyzet, hogy 3 fiunk van, így vannak darabok amelyek öröklődnek, persze arra odafigyelek, hogy a kicsik is kapjanak új holmikat. A lestrapáltabb darabokat pedig vagy eladom vagy kidobom, az állapotuktól függően.
Nekem eddig kb 50.000-be van benne,de még néhány leggingsre szükség lesz,illetve téli csizma meg overál alsó.
A vásárolt ruhák 90%-a új,és olcsóbb cipőcskék.
Én csak leárazáskor veszek a gyerekeknek, ll leárazottatt. Horror egyébként. Illetve amit a nagymama ajándékra szán, pl karácsony, névnap, húsvét..., annak a felén kb rucit veszek az is segítség.
Nálunk most megy a nagy oviba a kicsi bölcsibe, iszonyat, benti cipők, ágyneműk stb.. ruhát most nem kell sokat venni, mert előre megvettem, sőt már a télikabátjuk is meg van.
Egyébként én eladom a kinőtteket, illetve rászoktam az ebayre..
Ugyan csak 3,5 éves a fiam, de eddig úgy 30 000 Ft ment el a ruháira.
Még a nyáron két szandált vettem, egyet koptatott, egy megy az oviba benti cipőnek.
2 db olcsó benti cipő, kinőtte a papucsát, elhordta a zoknikat, kinőtte a pólókat vagy ócskára hordta őket.
A nagyszülőktől kapott 3 db melegítőszettet, egyiken rajta maradt az árcédula kb. 4000 Ft/szett.
10 000 Ft-ért vettem használt cuccokat, kapucnis pulcsikat, széldzsekit (vastag kabátot még nem is vettem), pólókat, vékony pulcsikat....
Ráadásul, ma jöttem rá, hogy a picinek nincsenek őszi-téli holmijai, mert amikor a nagy hordta a 80-as méretet, nyár volt. A következő hónapban ő jön.
köszönöm mindenkinek
nem tüdom ki volt a lepontozó,én nem az biztos,mindenki zöldet kapott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!