6 eves kisfiamnak adhatok algopirint?
Figyelt kérdés
hany orankent adhatom neki,es mivel eggyut nem adhato a nurofennel vagy a panadollal ha esetleg megsem viszi le az algopirin.2014. szept. 30. 20:05
1/4 anonim válasza:
Mindenképpen a gyerekorvosotokkal beszéld meg, mert 15 éves kor alatt nagy körültekintéssel lehet csak adagolni!
2/4 anonim válasza:
Felet lehet 4 óránként. De nurofen, panadol után is csak 4 órával. Pont ma kérdeztem a gyerekdokitól. De ha nincs 20kg a kicsi, akkor nem lehet.
3/4 anonim válasza:
4 évesen már adhattam kisfiamnak felet(17.5 kg. volt akkor), mert semmi más nem vitte le Neki, de csak max. 2xfelet lehetett.
4/4 anonim válasza:
Nálunk a gyerek csak kórházban kapott algopyrint. De az sem vitte le a lázát, úgyhogy én hűtőfürdőztem a kórházban. [Valami vírusfertőzést szedett össze az oviban, és kiszáradás veszélye miatt be kellett vinnem, mert hasmenés mellé hányt is.]
Kicsi gyerekeknek nem ajánlják az algopyrint. Orvostól kérj tanácsot az adagolásra, de a 4 órát mindenképpen ki kell várni, akkor is, ha más hatóanyagú lázcsillapítóra váltasz. Két különféle hatóanyagú lázcsillapítót együtt, vagy közeli időpontban nem szabad adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!