Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én nem tudom eldönteni...

Csak én nem tudom eldönteni legyen-e kistestére a kisfiamnak?

Figyelt kérdés
Most 2,5 éves a Kisfiam. Iszonyat sokat küzdöttünk érte. Voltbrengeteg kezelés,műtét,sekettelen lombikok. Aztán valahogy még is természetes uton fogant meg. Mindig is ugy voltunk,higy két gyermeket szeretnék de valahogy nem érzem a vágyat már. Elég sok a gond a kisfiammal . Nagyon sok ételallergiája van. Már vissza álltam dolgozni is. Jol érzem magam most igy. De 36 vagyok és nincs már sok idő ezen gondolkodni. A férjem 100% ig szetetne másik babát. De én meg ugy vagyok vele,hogy nekem lenne több a dolgom két gyerekkel. Van előnye vagy hátránya ha valakinek két vagy csak egy gyereke van?

2014. szept. 29. 21:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm,hogy meg osztottatok velem a gondolataitokat! Kedves 4-es válaszoló! Sajnos nem minden fekete és fehér! Sok időbe felett mire lett ez az egy gyermekünk! Az,hogy beszéltünk arrol,higy kettő gyereket szeretnék majd,az nem kőbe vésett előírás! Apa is tudja nagyon jol ha lesz tesó akkor nekem lesz több feladatom. És egyálltalán nincs köztünk ezért! Igy is rengeteget állok a konyhában azért mert szinte semmit nem tudok kszen venni az amugy nagyon jo étvágyú kisfiamnak. Sajnos ilyen téren nincs segítségem. Mama nem érti miért nem ehet tejes ,tojásos ételeket. Nem a válaszok alapján akartam el dönteni mi legyen. De nem is lettem előrébb. De még az sem biztos,hogy egyáltalán sikerülne megint teherbe esnem. A fentiekben emlitettem miért. Köszönöm mindenkinek a választ! Szép napot!
2014. szept. 30. 14:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Én is hasonlókat éreztem az első gyerek után (nálunk is volt meddőségkezelés). Aztán egyik pillanatról a másikra rámtört egy érzés, hogy szeretnék még egy gyereket. Egyik nap még azt éreztem, hogy jaj hát kellene egy tesó, de már így is nehéz, a másik nap meg elöntött valami hullám, hogy gyereket szeretnék és úgy is maradtam :) A kicsi egyébként rögtön sikerült.

Nem akarok a szavakon kötekedni, vagy egy másik válaszoló védelmére kelni, de tényleg van különbség aközött, hogy gyereket szeretnél és testvért szeretnél. Amíg úgy érzed, hogy szerinted jó úgy is, hogy csak egy gyereke van és sarkítva fogalmazok, elnézést, "csak" azért szeretnél másikat, hogy a nagynak legyen kivel játszania, addig nem szabad másodikat vállalni. Ha túl soknak érzed azt az egyet, főleg a betegsége miatt (nekem is beteg az egyik, megértelek), akkor várj még a szüléssel. 36 éves vagy, még évek vannak hátra. Hidd el, hogy egyik pillanatról a másikra is változhatnak az érzéseid. Ha meg nem, akkor egy gyerekkel is boldog életet élhettek természetesen.

2014. okt. 1. 09:18
 13/15 A kérdező kommentje:
Szia! Tökéletesen meg fogalmaztad! Addig amig egy picit is azt érzem á mégsem akarom. Nem fogunk próbálkozni sem. Az igazság az,hogy terhes lettem de el halt. Iszonyat lelki ismeret furdallásom volt mert nem akartam. Minden porcikám ellene volt a babának. Lehet ezrt is történt ez vele. Időt kértem a férjemtöl. Mert amig én nem vagyok magamban biztos 100%-ig addig nem akarok másik babát.
2014. okt. 1. 12:46
 14/15 anonim ***** válasza:
7. válaszoló vagyok. Nekem is így volt azzal a kicsivel, és nekem is nagyon sokáig volt lelkiismeret-furdalásom. Elkövettem azt a hibát, hogy a munkába menekültem. Úgy éreztem, anyaként kudarcot vallottam. Ezt a munka csak súlyosbította. Majdnem tönkrement a házasságunk. Mint írtam, véletlenül jött aztán a következő, én magam nem tudtam volna dönteni. Pedig sok év eltelt. Úgyhogy minket az a baba tényleg megmentett. De nem csak ő hozta a megkönnyebbülést: jártam egy hölgyhöz, aki vájkált jelenben, múltban, "nagyon múltban". Ő ébresztett rá, hogy ez nem az én akaratom vagy nem akaratom volt, hanem a kicsi akarata is. Rámutatott, hogy miért is vagyok itt. És azóta kerek a világ :) Kívánok neked minden jót, és kívánom, hogy a lelkiismeret-furdalásodat sikerüljön legyőznöd. Sajnos a vetélés sokkal gyakoribb, hogy annak okát keresgéljék. 5 terhességből 1 sikertelen. Ne keresd az okát, csak fogadd el! És engedd el!
2014. okt. 3. 19:05
 15/15 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm neked! Az a fura,hogy a dokik szerint gyakorlatilag 0 az esélye, hogy természetes uton terhes legyek. Ehez képest van egy gyönyörű Kisfiam. És remélem lesz még egy babának. Ma is rádöbbentett a Kisfiam,hogy mennyire unatkozik. Egész nap vele kell játszanunk vagy apának vagy nekem. Ilyenkor összeszorul a szivem mert nekem van testvérem és én soha nem unatkoztam. És most is jo így felnőtt fejjel,hogy van nekem.
2014. okt. 4. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!