Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnátok, ha kiderülne,...

Mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy anyósoktok felpofozta a 3 éves lányotokat/fiatokat?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy jó nagymamának tartom, főleg azok után, amiket pl. itt olvasok, hogy a nagymama rá se nyitja az ajtót az unokára. Meg nyilván van az a helyzet, amikor 1-1 pofon kijár... Csak akkor ne a gyerek kotyogja el 1 hét múlva, hanem a nagymama számoljon be, hogy "figyelj, rászóltem 65-ször, lekentem egyet" és kész. Szerintetek felfújom, ha ezen kiakadok? Csak tényleg nem értettem, hogy nem akar a nagymamához menni hetekig, amikor egyébként szeret ott lenni, majd ugye összeállt a kép. Tényleg nem a pofonnal van bajom, mert bizonyos helyzetekben előfordulhat bárkinél, csak szóljon róla (utólag, a teljes történetet elmesélve valahol jogos volt). Vagy sokat kérek? Fogjam be a szám és örüljek, hogy egyáltalán vigyáz a gyerekemre?
2014. szept. 22. 23:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
45%
Azért szomorú képet mutat a társadalomról, hogy ezerrel lepontozzák azokat, akik szerint a pofon nem elfogadható. :(
2014. szept. 23. 12:33
 22/25 anonim ***** válasza:
51%

Mennyi beteg elme van itt te jó éj,bántalmazás meg verés?? Tudjátok ti mi az ha a gyereknek a fenekére vagy akezére ütnek néha,vagy kamaszként kap egy-egy pofont az ég világon semmi baja nem lesz pés az enm verés vagy bántalmazás,van ám nehezebben kezelhető gyerek akinél hiába következetes ügyes az anyuka van,hogy egyszerűen muszáj,nem jön be az "üntyi-püntyikém nem szabad kimenni az útra mert elüt az autó,látod üntyipüntyikém majdnem elütött ejnyebejnye"

Mocskos tróger banda az aki nem képes megnevelni a gyerekét,senki sem mondta,hogy verje meg pofozgassa az ember a gyereket,pláne nem mindenért kapjon,de ez a beteges szemlélet,hogy jutalmazzuk,mint a kutyát rá szólni sem szabad vagy rálegyinteni,meg büntetni ez nagyon rossz irányba megy,elég nagy baj lenne ha megbüntetnének mert ráütök a gyerek kezére,nehogy már belenyúljon a konnektorba,mert hiába tépem a szám,terelem el a figyelmét csak azért is kihasználja az alkalmat,mert kíváncsi.

2014. szept. 23. 20:15
 23/25 anonim ***** válasza:
69%

A szülő ha úgy gondolja rácsap a kezére,fenekére.Az ő dolga a nevelés,és ki hogyan teszi ezt,de másnak nincs joga hozzá hogy megüsse!

Mi ez a nagy lepontozás mindenkinél? :O

2014. szept. 23. 21:38
 24/25 anonim ***** válasza:
38%

És akkor ha vigyáz rá akkor már fel van jogosítva arra hogy megüsse a gyereket???

Akkor mondja azt hogy ma fáradt,ideges vagyok nem vigyázok rá de ne verje már azt a szerencsétlen gyereket!!Ráadásul elhalgatja,eltitkolja??

ha egy szülő vagy nagyszülő vagy bárki megüt egy gyereket az csak a saját maga tehetetlenségére vall!Terelje el a figyelmét,foglalja le,legyen vele türelmes stb és akkor nem is rosszalkodik az a gyerek!!

Nállam ki verte volna a biztosítékot és még ősanya sem vagyok!

2014. szept. 24. 13:38
 25/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm még egyszer a válaszokat! Tényleg hasznosak voltak.

Én sem vagyok ősanya, magam is kaptam anno néhány pofont és nem lett tőle semmi bajom, mert így felnőtt fejjel mind jogos volt, tényleg Édesanyám nagy türelemmel, de következetesen nevelt. Azóta is remek a kapcsolatunk, szeretem és tisztelem.

Ahogy írtam is, nem a jogosságot vitattam, nem voltam ott, csak az elmondásokból tudom. Az volt a bajom, hogy a kislányomtól kellett megtudnom. És ennek megfelelően el kellett gondolkodnom, hogy vajon másfél évesen is felpofozta-e, amikor még nem tudott beszélni és nem tudta elmondani, így nem derült ki az egész...

De szerintem is van jogos pofon, pl. amikor 25 rászólás, játék- és program-megvonás után még csak nekimegy a fatáblával a 2 hónapos öccse kutacsának, merőlegesen... Vagyis nem pofon, csak egy legyintés, vagy nem is tudom. Nálunk ebből nem volt gond, amíg a tesó be nem lépett a képbe, addig soha senkit nem bántott a kislányom, de akkor elkezdett rúgni, marni, harapni. És tudom, hogy extra türelem kell, stb., de legyél extra türelmes 2 óra alvással, hónapokon keresztül. Lehet kiosztani:)

2014. szept. 24. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!