Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnátok, ha kiderülne,...

Mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy anyósoktok felpofozta a 3 éves lányotokat/fiatokat?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy jó nagymamának tartom, főleg azok után, amiket pl. itt olvasok, hogy a nagymama rá se nyitja az ajtót az unokára. Meg nyilván van az a helyzet, amikor 1-1 pofon kijár... Csak akkor ne a gyerek kotyogja el 1 hét múlva, hanem a nagymama számoljon be, hogy "figyelj, rászóltem 65-ször, lekentem egyet" és kész. Szerintetek felfújom, ha ezen kiakadok? Csak tényleg nem értettem, hogy nem akar a nagymamához menni hetekig, amikor egyébként szeret ott lenni, majd ugye összeállt a kép. Tényleg nem a pofonnal van bajom, mert bizonyos helyzetekben előfordulhat bárkinél, csak szóljon róla (utólag, a teljes történetet elmesélve valahol jogos volt). Vagy sokat kérek? Fogjam be a szám és örüljek, hogy egyáltalán vigyáz a gyerekemre?
2014. szept. 22. 23:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
29%
Én adnám vissza neki. Az én gyerekemez senki ne üsse meg. Nincs is ott annyit, hogy nekik annyira kellene nevelnie és ne lehessen kibírni ütés nélkül.
2014. szept. 23. 07:24
 12/25 anonim ***** válasza:
50%
Az én anyukám minket is csak akkor pofozott meg ha tényleg nem volt más lehetőség.Egy kezemen meg tudom számolni,hányszor kaptam ki.Szóval ha ilyen történne,biztos vagyok benne,hogy az a pofon nagyon megérdemelten csattanna el,szóval nem vesznék vele össze.Hozzáteszem egyik unokáját sem ütötte meg még.
2014. szept. 23. 08:19
 13/25 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem nincs jogos pofon. A pofon az vmi olyasmi, ami nem jogos. soha. senki senki felé nem engedheti meg magának.

Gondolom, az ilyen emberek hisztiznek, amikor az óvónéni beköpi, hogy a gyerek verekszik. Na de, miért ne verekedhetne, ha én is verekszem.

2014. szept. 23. 08:23
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

3 évesről beszélünk,nem pedig egy kamaszról...

Nővérem fia egy szemtelen beképzelt gyerek lett most hogy elkezdett kamaszodni,sokszor vigyáz rá és a kishúgára az anyukám amíg dolgoznak a szülők.Állandóan beszól a nagymamájának,visszadumál,de soha nem pofozná fel,szerintem Nővérem a veszekedésen kívül nem is vinné oda egy jó darabig,ha felpofozná az unokáját.

2014. szept. 23. 08:48
 15/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Bár a problémám az volt, hogy Ő nem mondta el, csak a gyerek. A pofon már elcsattant, azzal nem lehet utólag mit kezdeni.

Egyébként nem vigyáz Rá sokat, 2 hetente 2-3 óra, ott aludni nem szokott, mindig úgy viszem, hogy altatva, etetve, stb. van, Neki ilyen "kötelező" teendője nincs Vele. Vagy ez szerintetek sok idő?

Az első válaszolónak meg még annyi, hogy van igaza, de szerintem van egy határ... Ha hurkásra veri a gyereket a nagyi, nyilván nem fogom befogni a pofám és hálásan megköszönni, hogy 1 órát vigyázott rá. Szerintem legalábbis, de javítsatok ki, ha tévedek...

2014. szept. 23. 08:48
 16/25 anonim ***** válasza:
26%
Értem, hogy már elcsattant. Csakhogy az a tapasztalatom, hogy aki egyszer üt, üt másodszor is. Pláne, ha nem is csinálsz belőle nagy ügyet. Egyébként nagy ügy!
2014. szept. 23. 08:51
 17/25 anonim ***** válasza:
41%

Hú előre megnézem mi lesz azokból a kölykökből akiknek még a kezére vagy a fenekére se csaptak sosem...

A pofon nálam olyan amit max egy kamasznak adnék,azért is mert nevetséges egy kamasz fenekére ütni.Kisgyereknek max a fenekére,kezére ha kell,és igen van ilyen helyzet simán.Nem verésről van szó,de ha rászól 20szor és olyat csinál ami veszélyes igenis a nagymama is használhatja,ráüthet a fenekére,kezére,bár ilyenre még nem volt példa.Meg mi az,hogy pofon ráütött a szájára egy kicsit vagy rendesen lekevert neki,mert nem mindegy.

2014. szept. 23. 09:52
 18/25 anonim ***** válasza:
35%

2 hetenre 2-3 óra egyáltalán nem sok. Ennyi időre azért kéne tidni fegyelmezni pofon nélkül. Még arra a kis időre le is kéne tudni foglalni.

Nekem kicsit furi h vkinek normális h a nagymama üti a gyereket. Lehet csak nekem más a nézetem.

2014. szept. 23. 10:06
 19/25 anonim ***** válasza:
32%
11 komentelő vagyok. Igen én vissza adnám. Két hetente 2-3 órára nehogy már ne tudjon nagymama ütés nèlkül meglenni. A mamám sosemütött meg de mindig szót fogadtunk neki. Ott aludtunk több napot is ott voltunk. Nem vagyok ősanya de szerintem egy erőszakos tettre erőszakos választ lesz a reakció. Szerintem ez nem is nevelés mert nem a problémát oldja meg, hanem csak ``tüneti`` megoldás. Gyerekem szófogadó szabályok szerint él. De nem ütném meg. Ahoz nagyon nagyon nyomos i dok kell.
2014. szept. 23. 10:19
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

Én a helyedben szólnék a nagymamának, hogy bár úgy gondolod, jogos volt a pofon de nem bánnád ha legközelebb nem a gyerektől tudnád meg.

Én amúgy nem örülnék ha bármelyik nagyszülő (anyuék vagy anyósom) megpofozná a gyerekemet, akkor sem ha eszeveszett rossz. Én magam sem pofozom a gyerekem, max a fenekére csapok ha már minden kötél szakad, ha már nagyon nem bírok vele.

Mi otthon nyaklevest kaptunk gyerekként ha nagyon rosszak voltunk, szóval a pofon tényleg soha nem volt divat nálunk.

2014. szept. 23. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!