Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 lágytojás egy zsemlével,...

2 lágytojás egy zsemlével, ugye simán elég egy négy évesnek?

Figyelt kérdés
Kisfiam alapjáraton nagy termet, szeret enni. A tojás az egyik nagy kedvenc. Reggelire bevágott 2 tojást egy zsemlével és most kiverte a hisztit, hogy nem adtam neki többet és ő éhen fog így halni ( :D ). Hogy értessem meg vele, hogy ennyi bőven elég neki?
2014. szept. 20. 09:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
62%
egy felnottnek is eleg, ha van mellette mondjuk egy szep piros paradicsom meg egy paprika es egy nagy bogre tea.
2014. szept. 20. 10:01
 2/21 anonim válasza:
75%

Nem biztos, hogy elég neki és talán nem is elégé változatos. A szükséges tápanyagmennyiséget testsúlykilogrammonként állapítják meg, tehát nem az életkor a döntő ebben.

Ha éhes, az arra utal, hogy a szervezete igényel még valamit. Lehet, hogy csak folyadékot, lehet, hogy gyömölcsöt, rostot, vitamint. Lehet, hogy nem tápanyag hiányzik, de nem rágott eleget.

Érdemes lenne dietetikushoz fordulni.

2014. szept. 20. 10:05
 3/21 anonim ***** válasza:
63%

Hát, én azért adtam volna mellé egy kis zöldséget. Vagy zsemle helyett kenyeret, azzal jobban jóllakik.

Nem biztos, hogy ennyi elég volt neki. Egy fejlődésben lévő szervezetnek sok tápanyagra van szüksége. Adj neki valami gyümölcsöt például.

2014. szept. 20. 10:11
 4/21 anonim ***** válasza:
58%

Egy ekkora gyerek nem hisztizik, ha már nem éhes.

Nem tűnik soknak ez a mennyiség. Nem igaz, hogy egy felnőttnek is elég ennyi, hacsak nem fogyókúrázik.

Adj neki kenyérrel rántottát, az laktatóbb. Vagy utána valamilyen gyümölcsöt.

2014. szept. 20. 10:27
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
zöldségeket nem szereti? De tényleg jobb lenne a zsemlét is lecserélni valami táplálóbbra
2014. szept. 20. 10:50
 6/21 A kérdező kommentje:
Amíg nem látta meg, hogy maradt még egy tojás addig nem volt semmi gond. Természetesen nem minden reggel ezt kapja, változatosan eszik. Sajnos a paradicsomot, paprikát és egyéb zöldségeket nem szereti. Nekem várandósan, bőven elég volt a két tojás, szerintem neki is elégnek kellett lennie. Bár a válaszok után már elbizonytalanodtam.
2014. szept. 20. 10:52
 7/21 anonim ***** válasza:
24%
Attól, hogy neked eleg valami, meg nem biztos, hogy a gyereknek is. Nem azonosak az igényeink. Van olyan nap, amikor en jol lakok 2 üres abonettel, a gyerekem meg benyom 5 szendvicset. Na bumm, o mozog, kell neki az energia.
2014. szept. 20. 11:14
 8/21 anonim ***** válasza:
52%

A 17 hónapos fiam reggelire evett egy egész sajtos zsemlét 150 ml tejitallal.

SZóval lehet, hogy tényleg kevés volt neki, mert az a 2 lágytojás nem olyan sok. És én amúgyis úgy szoktam lenni vele, hogy a kaját nem sajnálom, had egyen, ha enni akar.

2014. szept. 20. 13:23
 9/21 anonim ***** válasza:
72%

Érdekes,hogy itt mindenki azt írja,adj még neki,de ha meg túlsúlyos egy gyerek akkor a végletekig képesek lealázni őt is meg a szülőt is.

Nos az én lányom is hízékony,nagy étvágyú,bár ő mindenevő,de mindenből sokat enne.Nekem is vannak ilyen esetek,ilyenkor max kap egy almát már ebédig.Azért látja az ember hogy mi a már nem normális adag egy 3-4 évesnél,és az én lányom is képes túl enni magát.Nem hagyom,mert elhízna.Korához képest így is többet eszik.

2014. szept. 20. 13:54
 10/21 anonim ***** válasza:
12%
Ti adtok már ekkora gyereknek lágy tojást? Kisfiam 6 éves, én még tükörtojást sem merek neki adni, nemhogy lágyat.
2014. szept. 20. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!