Az óvodákban a logopédusok mennyire dolgoznak eredményesen?
Két lányom van a nagyobbik gyönyörűen beszélt már alig egy éves kora körül,a kisebbik meg még olyan "halandzsa"nyelven sokszor.Én mondtam ezt többször is a gyerekorvosnak,ő azt mondta,hogy várjunk,majd fog beszélni(így beutalót sem írt egy alkalommal sem),de már 4 éves elmúlt és eléggé aggódom már :-S
Egész nap beszélgetek vele.A védőnő azt mondta,majd az óvodában a logopédián segítenek.Mivel ilyenben még nem volt tapasztalatom,ezért is kérdeztem ezt meg.
Köszönöm a válaszokat.
Én azt gondolom, hogy az "eredményesség" csak az adott szakember felkészültségétől és tapasztalatától függ.
Nekem az a véleményem, hogy ha egy gyereknek problémája van, akkor azon egy szakember csak segíthet és nem érdemes azon hezitálni, hogy hozzáforduljon-e az ember.
Ez különösen érvényes a beszédhibákra, mert minél később szűnik meg a probléma, annál több kudarcélmény éri a gyereket, ami sem az önbizalmának, sem a késöbbi társasviselkedésének nem tesz jót.
Ha valaki extra alkalommal is el tudja vinni a gyermekét a logopédiára, véleményem szerint az csak segít.
Remélem segítettem egy picit. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!