Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A pelenkakiütés fertőző?

A pelenkakiütés fertőző?

Figyelt kérdés
Ma kitiltották a kicsimet a bölcsiből, mert a popsiján van egy kivörösödés ami pelenkakiütésnek látszik. Azt mondták, vigyem bőrgyógyászhoz, mert nekik kell egy igazolás, hogy nem fertőző és közösségbe jöhet. Azóta szétrobbanok az idegességtől ,mert hétfőn mennék, azaz mentem volna vissza dolgozni. Na most ha azt mondja az orvos, hogy ez fertőz, akkor ki vagyok rúgva, a munkahely nem tud rám várni többet. Segitségünk, nagyszülő stb nincs... Járt már valaki igy? Ennél nagyobb sz..ban nem hiszem, hogy bárki is volt, de hasonló szituban. Elképzelhető, hogy azt mondja az orvos, hogy nem fertőző? A Heim Pálba megyünk, ahol egyszer már kikezelték az ennél 2szer rondább, nagyobb és vörösebb pelenkakiütését, ami most sajnos kiújult... Tudom, mindjárt jön a ''gyereked egészsége fontosabb'' kommentek, de kérdem én, mi van ha nem tudok neki enni adni? Azt mindenki tudja, hogy gyerekkel nem lehet melót találni, akkor mit csináljunk, menjünk az utcára?! Úgyhogy az ilyen ''tanácsokból'' köszönöm, nem kérek.

2014. szept. 11. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Dehogy fertőző...

Apukával mi van?

2014. szept. 11. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:

A pelenkakiütés nem, de ha mondjuk valamilyen gombás vagy vírusos fertőzés okozza a tüneteket, akkor az viszont fertőző.

Ezért kell minél előbb orvoshoz menni, aki megmondja, hogy mi ez és ha nem komoly, nem fertőző dologról van szó, akkor ad igazolást és mehet is a bölcsibe.

Én megértelek téged is, de most őszintén, gondolj bele, hogy mégiscsak fertőzésről van szó és mondjuk nem a te gyerekedről van szó, hanem valaki máséról, aki miatt a tiéd is elkapná és neked ezért kéne otthon maradni és az állásoddal játszani. Mindkét fél érthető szerintem, te is az állásod miatt is, de az óvónők elővigyázatossága is. Ugyanis az óvónők és te sem vagy orvos, így nem tudod pontosan megmondani, hogy mi a gond.

Apuka nem tud otthon maradni amúgy? Vagy valamilyen rokon, ismerős, barát, barátnő, szomszéd, bárki?

2014. szept. 11. 17:30
 3/8 A kérdező kommentje:
#2-nek, Tényleg nincs senki... Apuka reggel 8-tól dolgozik, este ér haza, nem engednék el szivesen, ha ő is elveszti az állását, mehetünk az utcára, igy is gyakorlatilag az ő keresetéből élünk. Rokonok nincsenek 200 km-es körzetben, a barátaink szintén reggeltől estig melóznak, a qrva szomszédok meg előbb jelentenének fel ha lenne miért, mint hogy a gyerekemre vigyázzanak.
2014. szept. 11. 17:49
 4/8 A kérdező kommentje:
A más gyereke bezzeg köhög, hogy majd megfullad szerencsétlen, mégsem tiltják ki a bölcsiből. Köhögött egész héten, kb 100-szor fertőzőbb mint a kicsim, mégis k.ssol minden gondozónő...
2014. szept. 11. 17:53
 5/8 anonim ***** válasza:

nem tudom, hogy fertőző-e, de abszolút 2 esélyes. ha gombás fertőzés, akkor fertőző.

ha arról van szó, hogy későn tették, tetted tisztába és pisis volt nagyon, akkor esélyesebb a gomba. ha mondjuk a kaki marta ki akkor nem fertőző és kaptok igazolást!

de jön a hétvége, ha az orvos úgy látja, hogy 3 nap alatt meggyógyul, akkor is ki fogja adni előre az igazolást!

szorítok nektek ;)

2014. szept. 11. 18:22
 6/8 A kérdező kommentje:
#5: köszönöm, ez a legemberibb komment amit ma kaptam, mert élőben mindenki csak a leszarom tipusú beszólásokat nyomja. Pedig a megélhetésünk múlik rajta. Már azon kezdtem gondolkozni, kiknek az érdeke, hogy a gyerekemet kidobják a bölcsiből. Mert ha engem kirúgnak, akkor sajnos őt is, hiába szeret oda járni :(
2014. szept. 11. 18:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne, hogy nem teszik annyiszor tisztába amennyiszer kéne, amennyiszer én teszem, ergo kiújult a pelenkakiütése. Aztán meg az én anyámat, hogy ne hozzam közösségbe...
2014. szept. 11. 18:35
 8/8 anonim ***** válasza:
holnap vidd el dokihoz. ha baj van aztán ráérsz idegeskedni és megoldást keresni. addig nyugi :)
2014. szept. 11. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!