Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves, középső csoportos...

4 éves, középső csoportos kislányod jár/járt külön foglalkozásra az ovin kívül? Mi volt az és mennyibe került?

Figyelt kérdés
2014. szept. 2. 08:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

Tehát napi 2plussz óra az ovi után??

Nekünk bőven elég a heti 2óra (angol és úszás) és ráadásul az úszás szombaton van.

Nehezen hiszem el, hogy ennyi mindnet magától szeretne csinálni az a kislány... de ti vagytok a szülei- ti tudjátok!!

Azért játszani is jut még ideje?

2014. szept. 3. 08:14
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én emlékszem erre az anyukára kb fél évvel ezelőtt kiírt egy kérdést,amiben felsorolta ezeket a különórákat és megkérdezte nem-e sok!Természetesen mindenki azt írta,hogy de nagyon sok,mikor tud ez a szerencsétlen gyerek csak úgyönfeledten játszani,biciklizni,lbadázni stb vagy csak egyszerűen ellenni a szüleivel!

Mondanom sem kell minden válaszolót elküldött melegebb éghajlatra...

Szóval kár neki bármit is írni,javasolni..

2014. szept. 3. 12:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen, valóban írtam ki kérdést, de melegebb éghajlatra senkit nem küldtem el, tök normális a reakciótok, szimplán csak kifejtettem az ellenvéleményem, csekkolja aki akarja: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Kicsit amúgy nyilván soknak érzem én is, de azért igyekszem sok szabad játékidőt is biztosítani neki.

Tavaly Pl. hétfőnként a balett egy családi napközis játszóházas helyen volt, ahol előtte és utána játszhattunk egy csomót az ottani játékokkal. (Az említett kérdésben zeneovi is szerepelt, de oda végül nem jártunk, csak kipróbáltuk, és a balettot is előrébb hozták, így lett időnk eleget játszani.) Alig lehetett hazavinni onnan. Amúgy elég lazák és játékosak voltak az órák, csakhogy a csoport megszűnt, és szerintem meg is unta magát a táncot, mert most a néptáncért lelkesedik, mióta a nyári zenetáborban néptánc órákat is látogatott, úgyhogy kérve kérlelt, hadd járhasson a megszűnt balettcsoport helyett néptáncra. Nagyon fel volt dobva, amikor igent mondtam.

Úszásra keddenként egy budapesti fürdőbe jártunk. Előfordult, hogy nem volt kedve az úszásórához, de óra előtt és után mindig játszottunk, strandoltunk még, télen is, és alig akart hazamenni. Szerintem nem kell őt sajnálni ezért :)

A zeneórák mindig hétfőn és szerdán kora délután voltak, a nagyi vitte, ilyenkor legtöbbször már ebéd után elhozta az oviból, játszótereztek egy-két órát a zeneóra előtt, és mire én 4-re értementem, már túl is van az órákon. A csendespihenő alatti rajzolgatást és a közös uzsit hagyta ki így az oviban, szerintem nem veszített semmit. Két éves kora óta vonzódik a hegedűhöz, nagyon büszke most a hangszerére, és emberileg is kötődik a zenetanárához. Furulyára is ő tanítja.

A szerdánkénti síelést imádta, nem nyűg, hanem szórakozás neki, és két sarokra van a pálya a másik nagyitól, akit imád, és akit óra előtt és után mindig meglátogattunk, rendszerint ott is aludtunk. Amúgy mennyivel lehet rosszabb egy órát jókedvűen csúszkálni egy lejtőn, mint egy játszótéren csúszdázgatni? Nem beszélve arról, hogy a téli közös sítúra óriási élmény.

A csütörtöki sakkra is úgy tekintett, mint egy óra játékra. Egymással meccseztek a gyerekek, neki ez élvezet volt, ötre végeztünk is, maradt még időnk játszani bőven. Sok szülő eleve ötre megy a gyerekéért az oviba, nincs semmi botrányos ebben az időbeosztásban. Szerette nagyon, csak idén már nem férne bele a hetünkbe, mert bejött a helyére az iskola előkészítő.

A pénteki képzőművészeti műhelyért egyenesen rajong. Amikor most ovikezdéskor felvetettem neki, hogy talán kihagyhatnánk, hevesen tiltakozott. (Eleinte egy másik csoportot próbáltunk ki tavaly szeptemberben, arról írtam azt a linkelt kérdésben, hogy nem jött be neki és otthagytuk.) Másfél óra szabad alkotás, megkötések és szabályok nélkül, iszonyú laza és jófej foglalkozásvezetőkkel, a legkülönfélébb technikákkal. Napközis nyári táborba is ment a csoporttal, amit élete legjobb nyári táboraként emleget. És most a legjobb barátnője is járni fog a csoportba, úgyhogy nincs semmi, amivel visszatarthatnám. Amúgy ott is ötkor végez. Tényleg jobb lenne, ha helyette otthon egyedül vagy velem festegetne a szobájában a kis vízfestékeivel a szabadidő szentségének jegyében?

Lovagolni hétvégente járunk, ha épp járunk. A lovak szerelmese egészen pici kora óra, miatta kezdtem el én is lovagolni. Reggel kimegyünk, utána még előttünk az egész nap játékra. De ha nincs kedvünk, nem megyünk. Elég lazán járunk mostanában.

Megértem, hogy soknak tűnik, mert hát az is, de jó szervezéssel szuperül meg lehet csinálni úgy, hogy ne legyen megterhelő neki. Bármit otthagyhat, ha akar. Vannak órák, amiket én fontosnak tartok (iskolaelőkészítő, úszás, zene), de azokhoz sem mindenáron ragaszkodom. Idén pedig mindenképp lesz olyan hétköznapunk is, amikor ovin kívül sehová sem megyünk.

2014. szept. 3. 13:48
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz, mert számomra mindegyik nagyon hasznos vot :-).

Hűha, Kedves 6,13! Ez nem sok, hanem rengeteg :-(. Én a kérdés kiírása óta pont azon gondolkozom, hogy idén nem lesz semmi, majd jövőre. Nekem nem a szervezéssel van bajom, hanem magával azzal, hogy ennyi mindenre jár egy kis, 4-5 éves gyerek. Felnőttként Te bírnád? Mindenki dönti el, hogy mi a legjobb a gyerekének és biztos vagyok benne, hogy Te is azt akarod. De a kevesebb jobb. Ha iskolás lesz, mikor fog gondtalanul játszani és gyerek lenni? Ha nagyobb lesz, és Ő választ, akkor oké. De én azt hiszem, ez még egy ekkora gyereknél a szülő döntése és nem a kicsié, mégha élvezi is, mert új, mert érdekes. Én átgondolnám a helyetekben. Szerintem 2 foglalkozás is bőven elég, sőt talán még az is sok. Nem bántásként írtam, remélem nem haragudtál meg.

2014. szept. 3. 18:26
 15/16 anonim ***** válasza:

De azt értsd meg kedves 6-os és 13-as,hogy mikor van az amikor csak les és bambul ki a gyerek a fejéből??,Mert ilyen is kell ám,még nekünk felnőtteknek is nem hogy még egy ekkora gyereknek!Nem kell a folyamatos inger!

Oké,hogy a te lányod látszólag élvezi meg alószínű a habitusa is ilyen de sajna ez majd később vissza fog köszönni(bár ne legyen így esküszöm nem vészjósló akarok lenni),hogy neki mindíg mindenhol meg kell feleleni...mert ne mondja nekem azt senki hogy egy egy ilyen külön órán nem kell nekik megfeleleni,hisz ha éppen a kézműves szakkörön a te kislányodnak cigánykereket lenne inkább kedvet csinálni azt ott nem éppen teheti meg de otthon igen!

Rosszul vagyok mikor ezzel jönnek szülők:"hogy de csak játékos formában meg nincs semmi követelmény" stb stb!

De igenis van követelmény:oda kell neki figyelni,meg kell csinálni amit kérnek tőle és én azt gondolom ez reggel 8-tól du 4-ig épp elég az oviban teljesíteniük!

És látod erről írtam,ugyan ilyen vehemenciával támadtál vissza a régi kérdésedben a válaszadókra akik mind azt írták ez nem helyes út!

Nem megbántani akarlak,mindenki úgy csinálja ahogy akarja de nekem ez sok vagy ahogy a kérdező írja,inkább rengeteg!!!

2014. szept. 4. 11:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Elolvastam a másik kérdést is,szerintem nem gáz a sok foglalkozás ha élvezi a gyerek,és ha anyuka nem kényszeríti arra amire nem akar menni (jelen esetben nem) vannak ám olyan gyerekek akiknek kell a folyamatos pörgés mert ők olyan típusok,az én lányom is ilyen,egyszerűen folyamatosan el kell foglalni mert ha unatkozik akkor rosszalkodik.Igaz nekem csak álom az,hogy egyszer annyi pénzem legyen,hogy ennyi foglalkozást tudjak rendszeresen fizetni,meg játszóház meg stb.de azt gondolom vannak olyan gyerekek akiknek kell a folyamatos inger egész nap,és este nyugodnak le kicsit ha jól kitombolják magukat.
2014. szept. 4. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!