Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves kisfiam elkezdett...

4 éves kisfiam elkezdett dadogni, trauma nem érte, lehet ez élettani dadogás? Vagy ebben a korban ez már nem jellemző?

Figyelt kérdés

2014. aug. 26. 20:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nem esett el? anyum tesója leesett a lépcsőn utána kezdett el dadogni. az egyik iskolatársam pedig egy aknába esett ezért dadog. voltál már vele orvosnál? reméljük elmúlik
2014. aug. 26. 20:07
 2/12 anonim ***** válasza:
13%
Vidd el az orvoshoz!
2014. aug. 26. 20:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Ismerősöm azért dadog állítólag 30 éve mert átvette az ovis társától. Én is orvoshoz mennék.
2014. aug. 26. 20:15
 4/12 anonim ***** válasza:

Dadogàs sok kivàlto oka lehet,

Pl :genetikailag"öröklödės

Megilyedt:valakitöl,àlmàban,elesett,bàr mi

Vagy bàr ez lenne:)halotta valakitol aki igy beszel ės neki megtetszet

De vidd el orvozhoz,azis lehet csak gyorsan akkar beszėlni ės ezert dadog. Az ėn nagy bàttyàm lassan 40.ėves ės mai napig dadog de csak azert mert annyira gyorsan akkar beszėlni hogy dadog bem tud beszelni,gyereke örökölte dadogàsàt

2014. aug. 26. 20:21
 5/12 anonim ***** válasza:
83%
Minek külditek orvoshoz, mi köze az orvosnak a gyerekkori dadogáshoz? Maximum logopédushoz, de én még azzal is várnék, hátha elmúlik. Nem későn kezdett el beszélni? Mert akkor lehet, hogy a kifejezőképessége nem elég gyors a beszédszándékához képest. Valamelyikötök családjában nem fordult elő dadogás? Olyankor se történt vele semmi, amikor te nem voltál ott?
2014. aug. 26. 20:34
 6/12 A kérdező kommentje:
Vasárnap kezdődött. Nem rémlik nekem semmi olyan, ami kiválthatta volna. Először azt hittük, csak nagyon fáradt, álmos, de most már egyre durvább :(
2014. aug. 26. 20:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Vasárnap egész nap együtt voltunk. Tudtommal nem dadogott egyikünk családjában sem senki. "Rendesen" tavaly októberben kezdett el beszélni.
2014. aug. 26. 20:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Élettani dadogás még lehet ebben a korban, szerintem várjatok egy pár hónapot és ha nem múlik magától akkor keressetek fel egy logopédust (óvodában is kell lennie). Addig is nézz utána, hogy mit tehetsz te (ha ez igen is élettani dadogás), hogy ne legyen maradandó.

Pl: [link]

2014. aug. 26. 20:55
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
Szia!Én is ugyan ezt a kérdést írtam ki néhány héttel ezelőtt! Az én lányom (3éves)is úgymond egyik percről a másikra elkezdett dadogni,de vmi nagyon durván. Én arra tippelek,hogy megijedt,mert a gps hangjára felriadt az alvásból és utána kezdte a dadogást. Nála szerencsére kb. 2 hétig tartott ez az állapot és elmúlt. Megértelek,mert mi is nagyon megijedtünk,de én azt mondom,hogy egy kis időt adjatok neki és ne "vegyétek észre" meg ne javítsátok ki,várjatok meg amíg elmondja a mondandóját!
2014. aug. 26. 23:02
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én 4 évesemnél is a nyáron kezdődött el egyik napról a másikra! Akkor 1 hét múlva elmúlt, aztán azóta vissza-vissza tér, de már nem olyan durván! Mi is nagyon meg voltunk ijedve, én bízom benne, hogy elmúlik egyszercsak!!!
2014. aug. 27. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!