Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dadoghat ez miatt a lányom?

Dadoghat ez miatt a lányom?

Figyelt kérdés
Tegnap hosszú útra mentünk kocsival és elaludt útközben a 3 éves lányom. Arra ébredt fel,hogy megszólalt a GPS,hogy kanyarodjak... Nem sírt,csak felebredt... Utána kb egy óra múlva elkezdett dadogni... Nem durván,de azért elég zavaró... Lehet összefüggés? Már egész nap azon kattogok,hogy miért nem kapcsoltam ki a gps-t 😭 mondjuk a héten azt is észre vettem,hogy nehezen alszik el du. meg este is... Lehet,hogy a kis agya van felpörögve? á,nem tudom... 😓

#dadogás #dadogni
2014. júl. 12. 23:06
 1/7 anonim ***** válasza:

3 éves korban tök normális a dadogás...előrébb jár az agyuk mint a szájuk,nem tudják olyan gyorsan megfogalmazni a dolgokat,mint ahogy gondolják.

De mi köze van ennek a GPS-hez?????nem értem...

2014. júl. 12. 23:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam,hogy megijedt a GPS -től amikor felriadt rá! És az ijedtségtől kezdett dadogni... Hát remélem,hogy elhagyja majd... Mi úgy csinálunk mint aki észre sem veszi,hogy dadog!
2014. júl. 12. 23:27
 3/7 anonim ***** válasza:

hát ha ennyi ijedtségtől kezdene el dadogni,akkor kb minden gyerek dadogna szerintem,mert valami ijedség tuti ér minden gyereket...

Persze,ne szóljatok rá,hogy " ne dadogj",az csak frusztrálná.Mi mindig azt mondtuk fiunknak mikor ebben a korban volt,hogy nyugodjon meg,gondolja végig amit mondani akar és utána mondja.Előbb-utóbb ez segített,lassan 4 éves és már nagyon ritkán dadog.

2014. júl. 12. 23:39
 4/7 anonim ***** válasza:
nem, semmi köze a felriadáshoz a dadogásnak. Kicsinek nem gáz, 3 évesen még nem parás. Ne javítsd ki! Ha még 5 évesen is dadog, akkor van gáz. De akkor majd az óvoda elküldi őt a megfelelő vizsgálatokra, logopédushoz stb.
2014. júl. 13. 00:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Ijedtségtöl nem fog Dafogni!

Hàny gyerekre rá ugat a kutya, megijed, mégsem dadog.

Minden rendbe otthon? Ha a szülők között feszültség van, na azért inkább fog Dadogni

2014. júl. 13. 09:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor remélem valóban csak életkori dolog nála.Nincs semmi probléma Itthon....
2014. júl. 13. 10:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy dadog még?
2014. júl. 19. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!