Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tanítsam meg rá, hogy...

Hogyan tanítsam meg rá, hogy köpje ki a fogkémet?

Figyelt kérdés

18 hós, most kezdtük a fogkrémes fogmosást, de mindig lenyeli.... Ez normális? Nem lesz baja?

Hogy tanítsam meg neki hogy ki kell köpni? Tud ő már vajon köpni?

2014. aug. 18. 23:25
 1/7 anonim ***** válasza:
18 hónapos még sokáig nem fog tudni köpni, ezért kell kifejezetten pici gyerekeknek való, fluoridmentes fogkrémet venni ( Nenedent és társai ).
2014. aug. 18. 23:28
 2/7 A kérdező kommentje:
gyerekeknek valót vettem, de valamennyi fluorid abban is van... megnéztem mindet, mindegyikben volt fluorid, csak kevesebb mint a felnőtt fogkrémben. A nenedentben is láttam... pont ezért kérdeztem, hogy ez másoknál hogy zajlik?
2014. aug. 18. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Amíg nem tudja kiköpni, addig csak minimális mennyiséget használj, én csak bekenem kicsit a kefét vele. Mina kádban, fürdés közben tanultunk köpni. Mutattam a kisfiamnak, hogy hogyan kell, így tanulta meg. Sajna benne van a apakliban, hogy egy ideig akkpr is köpni fogja a folyadékot a szájából, amikor nem kéne. :) De ha te is előtte mosod a fogad és mindig mondod tanuláskor is, hogy ezt csak fogmosás után kell, akkor egy idő után megérti.
2014. aug. 18. 23:46
 4/7 anonim ***** válasza:
AZ én lányaim most 21 hónaposak és pár napja már kiköpik, de még nem mindig. MInden fogmosásnál én is öblögettem, köptem és a nagy tesótól is látták és egyszer csak sikerült, de kb. 3 hétbe beletelt.
2014. aug. 19. 08:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem, a Nenedentben nincs semmi fluorid, pont olyan gyerekeknek gyártják, akik még nem tudnak köpni, így nem baj, ha lenyelik.
2014. aug. 19. 09:02
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Majd gyakorolunk, mossuk a fogunkat együtt, előbb utóbb csak megtanulja, hogy ki kell köpni :-)

A nenedentet akkor benéztem, pedig direkt fluoridmenteset kerestem volna. Elmex juniort akartam venni, mert mi is Elmexet használunk, de pont nem volt....Most már mindegy. A tubusra az van írva, hogy fél éves kortól adható, és csak nagyon keveset teszek rá, épp csak a sörte végére. Szerintem így nem lesz belőle baj. Már van 14 foga, most már muszáj valamit használni, hogy szépek maradjanak.

2014. aug. 19. 12:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam úgy tanulta meg, hogy előtte többször néztük youtube-on a tv macit (nem pont ezért), én meg mondtam, hogy csináljon úgy mint a maci.

https://www.youtube.com/watch?v=kq4VLAOQyv0

De amíg olyannal mostuk ami nem habzik (sokáig Nenedent, majd egy tubus Gabi), addig magát a fogkrémet nem köpettem ki vele külön, mert nem is nagyon volt mit mert én is csak éppenhogy összemaszatoltam neki vele a fogkefét, csak a vizet amivel öblögetett.

Most vettünk először Elmexet ami habzik is rendesen mint a felnőtt (3 éves lesz novemberben).

2014. aug. 19. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!