Egészségtudatos anyukák, nem tartotok tőle, hogy kiközösítik a gyereketeket a "mániátok" miatt?
pont ezt akartam írni,hogy azért én nem vagyok hasra esve az óvódai "egészséges" kajától!
Kész fagyasztott fasírt meg mirelit péksüti stb!
Nem, mert próbálom megtalálni a középutat, hiszen mindentől amúgy sem tudom megóvni őket.
Cukros, sós ételt nem kaptak kb. 1,5-2 éves korukig, így már előrébb vagyunk. Mindketten tudják, hogy a sok cukor roncsolja a fogakat és hogy hizlal, így azért módjával esznek édességet.
Elsődleges szomjoltó a víz (én 99%-ban azt iszom), de azért szoktak inni üdítőt vagy szörpöt.
Tiltani sosem akartam semmitől őket, így csak elmagyarázom, hogy oké, Pistike bejöhet úgy reggel az oviba, hogy lóg a nyalóka a szájából, gumicukros zacskó van a kezében és az anyukája még gyorsan beletöm egy túrórudit 1/4 9-kor, amikor 15 perccel később adják a reggelit, de hogy ez tök butaság, mi ilyet nem csinálunk.
Az elsős fiam az automatás lötyikre (forró csoki és társai) kattant rá a suliban, de ezt is megbeszéltük, hogy oké, néha lehet, de minden nap elég túlzás lenne.
Nyalókából xylitest veszek nekik havi 1x (4x annyiba kerül) és ők tök büszkén szokták mondani a barátaiknak, hogy ez nem árt a fogaknak.
Mondjuk valószínűleg nem rám illik a kérdésed, mert én nem vagyok mániás egészségtudatos, csak pár dologra figyelek oda.
No igen, sajna a bölcsiben esélyem sincs normális kajára. Persze vannak jó dolgok is, hogy gyümölcsöt kapnak, de láttam étlapon margarint, meg fehér kenyeret, karamellás tejet, édes péksütit...hirdetik a tájékoztatóban, hogy egészséges táplálkozási szokások megalapozása, meg csak heti 1x péksüti, mert sok benne a cukor-akkor miért nem egyszer sem? Valahogy agyban nekem kell átállnom. Persze, egyszer megeszi, nincs gond, csak ez állandó valami. Azt sem mondanám, hogy nekem sem lett bajom, mert de, a sok vacaknak köszönhetem az inzulinrezisztenciát. Olyan rossz, amikor tudom, hogy hogyan kellene, de mégsem lehet.
Attól meg külön kivagyok, hogy a játszóra is cígölik le anyukák a sok vackot-miért is tömjük vacsi előtt mindennel a gyerekeket?
Ki kell vernem az agyamból, hogy rémeket lássak. Csak sajna, ha egyszer belekóstolnak a "jóba", onnantól az kell. Az amúgy vicces, mikor sajnálják a gyereket, hogy szegény, nem eheti azt, ami káros neki...csak azért mert gyerek, miért kéne értéktelen nem-táplálékkal tömni? Miért szóljon arról a gyerekkor, hogy a vacakot kapja?
Az elején írta valaki, hogy diétáztatom a gyereket. Miért is? Az mitől diéta, ha teljes értékű ételt kap, és nem a mű anyagot?
Ja és mit értek mánia alatt?
A fiam nem ehet/ihat (legalábbis tőlem semmiképp) fehér lisztet, finomított cukrot, fehér rizst, mirelit készételt, agyonfeldolgozott ételeket, gyümölcsöt tejtermékkel.
Teljes kiőrlésű a kenyér, barna a rizs, friss gyümölcs, aszalványok, olajos magok, kölesgolyó, rizstallér, gyümölcsszelet jöhet. :)
A családom állandóan azzal jött, hogy de úgysem tudom kikerülni, és majd közösségben (ovi stb) úgysem ilyet eszik majd-na de addig miért ne kaphatna értékes ételt? Ameddig bírom (anyagilag is), kitartok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!