Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor 'világosítottátok' fel...

Mikor 'világosítottátok' fel a gyereketeket hogy nincs Mikulás, Jézuska? Hogyan fogadta?

Figyelt kérdés
2014. aug. 13. 16:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%

Nem kell felvilágosítani.

Legjobb, ha addig hisz benne míg lehet. Idővel úgyis rájön magától.

2014. aug. 13. 16:29
 2/12 anonim ***** válasza:
7%

Ahogy előttem is írták. Nem kell felvilágosítani. Ameddig lehet hagyni kell őket a mesevilágban, végül is ők szeretik a télapót, és Jézuskát is. Idővel mi szülők leszünk meglepődve amikor a gyerek elénk áll, és azt mondja

: anya, tudom, hogy nincs télapó, és te pakolod meg a csizmámat, de ugye azért jövőre is megpakolod?

2014. aug. 13. 16:35
 3/12 anonim ***** válasza:
16%
Semmikor. Egyrészt jó, ha sokáig hisz benne, másrészt kicsit úgyis tudja, sejti, majd magától rájön.
2014. aug. 13. 16:36
 4/12 anonim ***** válasza:
16%

Nálunk tavaly megoldották ezt a kiscsoportban a nagyobb gyerekek. Fantasztikus volt a gyerekért úgy menni, hogy mikor már meglátott elkezdett hangosan kiabálni és üvölteni nekem, hogy a Mikulás nem is létezik és, hogy a Jézuska is csak egy baromság.

Konkrétan az a 12 fő gyerek, aki abban az évben kezdte az ovit a lányommal együtt és bekerült a vegyes csoportba (nálunk csak ilyenek vannak), mind üvöltött és bőgött.

A gondozók meg a óvónő nem bírta a nagyobbakat csendre tessékelni, ők csak mondták is a magukét. Fantasztikus volt... rettentően dühös voltam, amiért a lányomat így érte a csalódás.

Utána volt egy szülői is emiatt, a de nagyobb gyerkőcök szülei csak annyit mondtak, hogy ez az élet rendje, ami valóban igaz, csak valószínű ő sem örült volna, ha a gyereke így tudja meg.

Ez még a most áprilisi után semmiség volt .. akkor pl. a lányom amint meglátott az ajtóban rohant oda hozzám kiabálva, hogy XY apukája megdu*ta az anyukáját és ebből lett a tesó, stb.

Azt hittem, hogy elájulok.. természetesen megint ugyan az a nagy gyerkőc kezdte a műsort, mint a a télinél.

Amikor felelősségre vontam az óvónőt, azt mondta, hogy amint meghallották, hogy miről beszélgetnek a gyerekek a nagyobb gyerkőcöt kivitték a vezetőnőhöz és a többi gyerekkel "elbeszélgettek" normálisan.

Felhívták a nagy gyerek szüleit, hogy azonnal menjenek a gyerekért, mai napig oda jár.. Most utolsó éves lesz.. remélem több borzalmat nem kell átélnem.

2014. aug. 13. 16:46
 5/12 anonim ***** válasza:
15%

Az lehet, hogy nincs Jézuska, de Úr Jézus Krisztus annál inkább...

Nálunk kezdetektől az van, hogy megmondjuk, kitől jött az ajándék karácsonykor.

Mikulás az van, a sógorom öltözik be. Majd ha felismerik, akkor attól kezdve más lesz, így is inkább játékosra vesszük, nem riogatjuk őket, hogy ha nem lesznek jók, nem jön a Mikulás, stb.

2014. aug. 13. 16:58
 6/12 anonim ***** válasza:
27%
A lányom 8 éves, Jézuskában, Mikulásban hisz, a húsvéti nyúlban már nem. Névnapjára kapott egy iq társast, amiben az egyik kérdés,h melyik az az állat, amit a gyerekek nagyon szeretnek, pedig nem is létezik? Így ez a dolog kiderült, de nem volt gond, megígértette velem, h jövőre is csinálok nekik kincskeresőt, ha már idén sem a nyúl volt.:) És persze mondta,h a 3 éves öccsének nem árul el semmit. :)
2014. aug. 13. 17:04
 7/12 anonim ***** válasza:
19%

Semmikor. Amíg tudtuk, meghagytuk nekik a mesét, az illúziót. Az óvodában úgyis mindig lesz 1-2 gyerek, aki "okosabbnak" tartja magát, ha leleplezi a Mikulást, Jézuskát...

Én azt szoktam nekik mondani, hogy mindaddig léteznek ezek a dolgok, amíg mi magunk hiszünk bennük, gyermeki lelkesedéssel, legalább az év utolsó hónapjában. Épp ezért még a 14 évesem is lelkesen futott a csizmájához december 6-án reggel a kisebb tesóival:)

2014. aug. 13. 17:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha nem baj, én vagyok a gyerek, de azéet válastolok. Én 8 éves ( második osztályos) voltam, amikor a két legjobb barátommal a suliban rájöttünk (teljesen magunktól) hogy nem léteznek . Én teljesen jól viselte,, este megbeszéltem anyukámmal és kész. Az öcsém 9 éves volt ő tőlem és aszüleimtől tudta meg. Sírt is.
2014. aug. 13. 20:32
 9/12 anonim ***** válasza:
64%
2 nagyobb fiam magátol jött rá 11, 10 éves korukba de a lelkükre kötötem hogy a 4 éves huguknak ne mondják el .nem is mondták el .
2014. aug. 14. 06:46
 10/12 anonim ***** válasza:
64%
Most 10 évesen jött rá a lányom magától, de nem viselte meg. Kistesónak nem mondhatja meg.
2014. aug. 14. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!