Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen konkrét könyvet nem...

Milyen konkrét könyvet nem engedtél/engednél elolvasni 9-10 éves gyerekednek, és mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, amikor egyértelműen fiatal valamihez, erőszakos, trágár stb. szintén kizárva, hanem mert nem találtad elég színvonalasnak, visszataszító számodra a témája, tucatkönyvnek minősíted - vagy bármi.
2014. aug. 16. 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Ha van olyan isteni szerencséd, hogy a 9-10 éves gyereked olvasni akar, akkor nyeld le a sznobizmust és engedd neki, hogy azt olvasson, amit szeretne. Jó, ésszerű határokon belül persze.

Nekem annyi kikötésem lenne, hogy horrort, S/M erotikusat, ilyesmit ne. Ha egyébként elfogadja, hogy ajánlj neki, akkor a Harry Potter sorozatot ajánlom, az én korosztályommal az szerettette meg az olvasást.

Egyébként elárulom, hogy ilyen korban a ponyvák szerencsés választások, mert a tömegnek íródtak, érthető nyelven. Adhatsz a gyereked kezébe Merlét, Proustot vagy Esterházy Pétert, egy büdös kukkot nem fog érteni belőle.

2014. aug. 16. 21:35
 2/7 A kérdező kommentje:

Ő már évek óta nagy olvasó, és eddig valóban én ajánlottam neki, illetve olyan könyveket választott, amiket ismertem. De egy fél éve-éve eljött a pont, hogy maga is választ olyan könyveket, amihez már lövésem nincs, így most már ő ajánl nekem :)

Ezért kérdeztem, hátha valaki ír olyat, ami nagyon nem igényes, mert sajnos találkoztam már gyerekkönyvek között is ilyennel. Pl. eredetileg történetek durván lebutított, elferdített változata.

Szó nincs arról, hogy Balsackal tölti az idejét, ráér még.

Harry Pottert vagy 3-szor végigolvasta.

2014. aug. 16. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Szalai Vivien es - Szofi a luxusprosti-s könyveket tuti nem engedném! érthető okokból

és Csernus könyveket (A férfi, A nő, Kinevel a végén...stb.)sem engedném -azt azért mert nem biztos, hogy úgy értelmezné az ott leírtakat, ahogy mondjuk felnőttként tehetné!

Még lehet hülyén hangzik, de Agatha Christie -t is lehet hogy inkább későbbre hagynám 1-2 év múlva!

Stephen King-et meg tuti későbbre!

Hirtelen most ezek jutottak eszembe.

Viszont amiket én ebben a korban olvastam az a Winnetou - a létező összes könyvet! amiben indián volt :) (megjegyzem nő vagyok :D ) és a pöttyös-csíkos könyveket... és Szabó Magdát!!

2014. aug. 17. 00:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Szabó Magda jó ötlet, de csak az ifjúsági regényei: Mondják meg Zsófikának, Születésnap, Sziget-kék. Esetleg Abigél. A komolyabb hangvételűek, mint pl. Az őz, Danaida, Pilátus, Az ajtó, ráér pár év múlva.

Ha szereti a krimiket, akkor ajánlom Agatha Christie-t. Szerintem 10 évesen már lehet olvasni, nem brutális, viszont a logikát és megfigyelőképességet fejleszti.

Esetleg régebbi pöttyös könyvek, bár nem tudok, beszerezhetők-e valahol. Talán antikváriumban.

2014. aug. 17. 01:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Amit nagyon ajánlok: Emlékek őre, Számláld meg a csillagokat, Stanley a szerencsefia, Egy ropi naplója sorozat, Darren Shan vámpírkönyvei (de a többi, már nem... az nagyon jó volt, én 11 évesen olvastam lányként, és egyáltalán nem viselt meg). És a pöttyös könyvek :)
2014. aug. 17. 08:41
 6/7 anonim ***** válasza:

9 éves a lányom, ő is a Harry Pottert olvassa épp, de még nem ért a végére. Még van itthon rengeteg gyerekkönyv amit olvashat, nem fenyeget az a veszély hogy kifogyjanak.

Krimit nem örülnék ha olvasna (Leslie L. Lawrence, Agatha Christie akad a polcon...). Nekem a Geronimo Stilton könyvek voltak kicsit visszásak, de úgy voltam vele, hogy ha neki az tetszik, olvassa azt, majd kinő belőle. Inkább mint hogy elvegyem a kedvét az olvasástól egy olyan könyvvel amit én erőltetek rá. Persze a ti esetetek kicsit más, ha már ilyen sok könyvet elolvasott a lurkó.

2014. aug. 18. 13:37
 7/7 anonim ***** válasza:
5. vagyok. Amiket felsoroltam ismeri valaki? Olvassa valaki gyereke? Tényleg nagyon jó könyvek, én felnőtt fejjel is elolvastam őket újra és még úgy is élveztem (főleg az Emlékek őrét, és a Stanley, a szerencse fiát).
2014. aug. 18. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!