Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen észérveket sorolhatnék...

Milyen észérveket sorolhatnék még fel anyós előtt, h. végre megértse, ne zabáltassa túl a 1,5 éves gyereket?

Figyelt kérdés

Már 3x hányt,mikor haza hoztam tőle. 2 napja volt,h. úgy gondoltam,sikerült észérveket felsorakoztatnom előtte: én el vagyok hízva, az egész családom elhízott, de súlyos mértékben, hajlamos lehet rá ő is. leterheli a gyomrát. nem éhes a következő étkezés alkalmával. felnőtt ember nem bír egyszerre ennyi félét és ilyen mennyiséget megenni. de egyszerűen csak eteti. tegnap is,megérkeztünk, elmondtam,h. nem éhes,mons ebédelt paradicsom levest és kapott két szem kekszet. látta a saját szemével,h. adtam neki még egy kis fürt szőlőt,és evett két szem szilvát. nah szerintem itt dosztig elég lett volna vacsiig (ez volt 4kor). erre jön be a gyerek a földimogyorós kölesgolyóval, ad neki háztartási kekszet, majd levest (itt ő maga jegyzi meg,h. nem éhes a gyerek,mert nem eszi a levest),ennek tetéjeb megyek be a szobájába és látomh, dugva már belétömött egy zacsi olyan színes cukorral bevont pufit. hát azt hittem elájulok. és két napja magyaráztam rongyosra a szám. erre ő csak annyit mond,h. ő is egyfolytában etette az övéit (jelzem az ő autista 17 éves fia napi 2 tábla csokit eszik és 1 liter cukros tejet biztos leküld,plusz csak parizert meg virslit hajlandó enni...)

sajnos a lányom olyan,h. mindet meg akar kóstolni,akkor is,ha már nem éhes. én ezt tudom,és itthon megmondom neki,h. nincs,mert már evett,majd később. de anyós nem ilyen. mindet odaad,amire rámutat,sőt még veszi is elő a cuccokat.

férjemnek mondtam,h. ma beszélgessen el vele,de sajnos ő az anyjával szemben olyan muja (az ő véleménye rólam pedig,h. túl vehemens vagyok,dehát ami a szívemen,az a számon). segítsetek kérlek még néhány észérvet találni,esetleg a túlevéssel kapcsolatos nem túl bonyolult (butácska anyós) cikket linkelni,h. nyomtatott formában átadhassam neki!

2014. aug. 15. 08:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Guberáltam okos anyósnak :)))

Sok sikert!

(Én is kövér vagyok, nagyszülőkkel hasonló a helyzet, csak nem ilyen durva.)

2014. aug. 15. 15:19
 12/16 A kérdező kommentje:
köszi! olvasok én is szorgosan! :)
2014. aug. 15. 16:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, próbáltad már szép szóval, észérvekkel meggyőzni. Ha eddig nem ment, most sem fog...

Ha viszel neki ilyen cikkeket, nem biztos, hogy elolvassa.

Én a helyedben érzelmileg zsarolnám. Tudom, nem szép dolog, de igen hasznos :D

Mond el neki ezt, amit leírtál, hogy az egész család elhízott, és nem szeretnéd, hogy a gyerek is az legyen, hogy ezért később csúfolják. Mert ha így lesz, akkor a jókedvű unokájából egy sokat csúfolt, magányos, önbizalom hiányos gyerek lesz... (ok, túlzás, de tuti elhiszi ;))

Vagy: azt írtad, hogy te is elhízott vagy... Mesélj neki egy szomorú történetet. Pl.: Amikor én gyerek voltam, tetszik tudni nagyon duci voltam, ezért nem nagyon játszottak velem, csúfoltak... Egyáltalán nem kell, hogy igaz legyen, csak szomorú és megható! :D

Így nem azt fogja érezni, hogy ő a bolond vénasszony, akit tiltanak, hogy ne etesse az unokáját, hanem ő lesz az a nagyon kivételes személy, akinek végre elmondod és segítséget kérsz tőle, hogy a gyerekednek ne kelljen átélnie:D

Hidd el, ez működni fog! Szerintem sokkal hatásosabb,mert itt, úgymond "nem nézzed le őt" úgy, mintha cikket vinnél. Úgy lenézőnek érezné, és azért sem hallgatna rád...

Én mindig így csinálom anyóssal és mindig bejön :)

Csak próbáld ki :)

Sok sikert és kitartást! :)

2014. aug. 15. 19:45
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, még valami:

Szerintem anyósod azért eteti a gyereket, mert így fejezi ki a szeretetét... (mint sok gazda a kutyájával(lehet, hogy csúnyán hangzik, de nem gonoszkodásból mondom))Szokott vele játszani? Ha máskor mentek vigyél pár apróbb játékot és kérd meg, hogy játszanak :)

2014. aug. 15. 19:48
 15/16 A kérdező kommentje:
igen,tudom,h. szeretetből eteti,meg azért mert nem tud vele játszani igazándiból és így foglalja le... csakhát ez nem túl jó elfoglaltság. köszi a jótaqnácsokat,igyekszem második körben is meggyőzni. mellesleg apa nem ment ma el megbeszélni az anyjával a dolgokat,úgyhogy megint nekem kell konfrontálódnom :(
2014. aug. 15. 20:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Na, elhízott már a gyerek?
jún. 25. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!