Hogyan kell sportolót nevelni a gyerekből?
ismerettség, pénz!
pl Judy (ha ismerős) de úgy lett énekes (szerintem sikeres) hogy már gyerekkorában Kordához járatták énekelni tanulni, neki neve van, kapcsolatai, innen indult, de ugye mindez pénz pénz pénz kérdése
mert akik nevesek"szárnyai alatt vannak, eleve jobban értékelik, mégha alkalmanként nem is tud többet (pl minden médiaszereplő is erősen protekciós)
szerintem nem "nevelni" kell hanem meglátni a kiemelkedő tehetséget a gyerekben azon a bizonyos területen!
véleményem szerint elég sok gyerek siklik el ezen a ponton! mivel nem veszik észre "kellő" időben (8-10 évesen! már túl öregek egyes sportágakhoz!) - és ezt saját tapasztalatból mondom! : tehetséges voltam kosárlabdában -magas is vagyok- akárhonnan kosárra dobtam bement - gyakran egy kézzel is!!! egy ismerősünk - aki nagymamámék szomszédja volt - mellesleg edző volt egy női kosárcsapatnál - felfigyelt rám...és kérte menjek majd be hozzájuk.... hát annyit az esetről, hogy 12 éves voltam! bementem ahogy kérte - Ő épp nem volt ott! - odamentem egy kupacban ülő edzőkhöz és mondtam miért vagyok itt! Meg sem néztek!!! az első kérdés az volt : hány éves vagy? - mondom 12. - akkor viszlát! túl öreg vagy! - ezek az edzők - engem egyszer sem láttak ! Abban a pillanatban annyira elvették a kedvem, és sírva mentem haza, hogy többé már nem is akartam megmutatni mit tudok!
Mást is sportoltam : úsztam a KSI-ben...és igen ! pénz kell mindenhez és kapcsolatok! amúgy Te is csak egy vagy a többi edzésre lejáró gyerekből....
Ha kiemelkedő tehetség vagy, akkor szinte kötelező hogy sport suliba járj! - mivel a reggeli edzéseken ott kell lenni! és a délutániakon is....ezt rendes suli mellett nem lehet csinálni! az biztos -hogy én sosem erőltetném a gyerekeimet semmire - mert bizony kőkemény lemondásokkal jár - és nem igazán van gyerekkoruk a versenyző palántáknak!
2 gyermekem sportolt versenyszerűen.Reggel 6-kor a város másik végén volt edzés.Néha vitte az edző,ha nem,akkor mi.Onnan suli busszal.Délután jó esetben csak 2 edzés,ezek is kilométerekre egymástól.Este 8-9 körül értünk haza,függően attól kinek,hol volt edzése(2 gyerek).A kisebbik,bár nagyon tehetséges volt,de lusta 13 évesen feladta.A nagyobbik pszichésen nem bírta és támogattam a döntésében,hogy befejezze 16 évesen.A gyerekkoruk nagyon buli volt.Rengeteg verseny,országjárás.Aztán ráébresztették őket,hogy riválisok és nem barátok ők és onnantól már nem volt,olyan jó a csapatuk.
Mivel én akkoriban műszakba jártam dolgozni,így a korai kelés nem okozott gondot.Sérülés náluk nem volt.Összetett sportot űztek,így anyagilag húzós volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!