Rosszul evo kisgyerekek szuleitol kerdeznem, hogy mikor valtozott meg a gyerek etvagya?
Szia!
Nekem a kisfiam nem akart semmit szinte enni! aztán arra gondoltam, hogy főzzünk együtt! (elég magas volt már 2 évesen- 115cm! és egy fellépővel rásegítettünk még)
Ő választotta ki a szakácskönyvből - képes - hogy melyik étel legyen és együtt!! - tényleg együtt! készítettük el!
és le lehet fikázni, de hagytam - persze felügyelettel! - hogy felvágja a cukkinit - répát ..stb... hogy keverje a főzeléket, vagy levest...
hogy Ő tegye bele a fűszereket...
és igaz hogy sok időbe tellett így a főzés! de megérte! MOst 6 és fél éves! és van már olyan étel amit egyedül is simán megtud csinálni! pl. kedvence a tiramisu! :)
A lényeg hogy kedvet csinálj neki - és hogy Ő készíthesse el!
Én még annyit csináltam, hogy minden ételről. pl répa elmeséltem hogy miben segít nekünk...hogy kell a "szem-munkásoknak" hogy jobban lássunk...stb.
így sikerült pár hét alatt megszerettetni az ételeket vele. :)
Én olyan sovány voltam pici koromban, hogy szárnyam volt.:) Soha nem jött meg az étvágyam, azóta is sovány vagyok és nem szeretek nagyon enni, tulajdonképpen nincs olyan, hogy megkívánok valamit vagy hogy "jaj, de ennék egy kis édességet".
Engem a 80-as években ajánlott 6 hónapos kortól tápláltak hozzá a szüleim, előtte és utána is szoptatott anyu (1 éves koromig). Bölcsibe nem jártam, oviban alig ettem, suliban alig ettem, aztán ez így is maradt.:)
27N
Még annyit (1 ső vagyok) hogy nem tudom hány gyerek szereti a brokkolit meg a cukkinit , karfiolt, de az én gyerekem mindegyiket imádja :) szóval nekem eléggé bevált amit annó kitaláltam :)
igaz sok mindent krémleves formájában csinálok-unk de nem baj...mert nagyon finom :)
3 éves korától, amikor oviba került, de csak szép lassan, fokozatosan. Először csak az oviban szeretett meg pár ételt, otthon ugyanazt nem ette meg (pedig jól főzök). Még most 5 evesen is vannak olyan dolgai, hogy nem akar megenni ételeket, amiket másnál megeszik, csak mert otthon nem buli, vagy fogalmam sincs miért. Sokszor van hogy a szomszédba jobban esik neki minden, olyan is szokott lenni, hogy az en főztomet eszi meg jóízűen a baratnomnel( átviszem a kaját) mert nála szeretett volna ebédelni. Ha otthon adtam volna neki ugyanazt, nem ette volna. Egyszerűen nem köti le az éves, mar tudom hogy szeret sokmindent, de csak akkor érdekli, ha más gyerek is vele eszik. Ez van.
Lehet hogy nálatok is megjön a kedve a közösségben. Mi is sokat főzünk együtt, de az is csak 4 éves kora után érdekelte, úgyhogy ráértek még, de addig is lehet próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!