Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek babája 8-10 hónap...

Akinek babája 8-10 hónap környékén már mondott szavakat, az tényleg korábban kezdett el beszélni? Ha igen, ha nem, mikor?

Figyelt kérdés

2014. aug. 4. 14:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

kösziii

hát igen, lehet tényleg igaz, hogy akkor gyorsabb a beszédfejlődés, ha a mozgásfejlődés picit lassúbb.

mert egyszerre a kettő nem fejlődhet.

:)

1. babám emiatt 3 évesen szólalt meg, de baromi gyors volt a mozgásfejlődése

2. babám meg 8 hónaposan, de nem lassú a mozgásfejlődése, lehet nála sem számíthatok másra

:)

2014. aug. 4. 15:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

fiam 5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan mászott és ült, 7 hónaposan felállt és egyből lépegetett, 1 évesen indult el.

10 hónaposan volt 3 szava (a nevem, nem és ehhez a fejét is rázta, és lámpa). fel van kamerázva 1 évesen, hogy számol háromig. szóval akkor már több szava is volt, szépen kezdett dumálgatni.

aztán meg szépen hagyta el a szavakat és 5öt hagyott meg. 15 hónapos korától ez volt, mindig 5, max 10 szava volt, ezek hétről hétre cserélődtek, de mindig lecserélte...

ez 2 év 3 hónapos koráig tartott mikor megunta és szó szerint reggel felkelt és szépen mondatokban beszélt...

én írtam az új szavakat, kb. reggel 10ig, akkor mát 100 fölött volt az aznapi új szó, így abba is hagytam. szóval későn de nagyon hirtelen jött nála a beszéd :)

2014. aug. 4. 15:34
 13/19 A kérdező kommentje:
12-es. nem volt ez olyan későn .) meglepetés lehetett az a reggel :)
2014. aug. 4. 15:35
 14/19 anonim ***** válasza:

1. gyerek 8 hósan már mondott párat: pápá, apa, halló, 1 évesen már kb 30 szót, 1,5évesen abbahagytam a szavak felírását, mert be nem állt a szája, de még csak szavakat, 2 évesenkezdett összefüggő mondatokban beszélni.

2. gyerek 1 évesen 2 szót mondott: anya és torta (ez biztos tök fontos :) ) aztán utána 2 évesig még kb 3 szó, aztán 2,5 évesig még kb 3 szó, már kezdtem aggódni, hogy a gyerek néma marad, aztán egyik napról a másikra szabályos tökéletes mondatokban nyomta, de tényleg, 2,5 évesen kb 5 szó és rá egy hónapra már mindent, de tényleg mindent mondott, hihetetlen volt.

3. gyerek 21 hós, kb 20 szót mond :) mondatot még nem.

2014. aug. 4. 15:44
 15/19 A kérdező kommentje:
14-es. Mozgásuk hogyan fejlődött?
2014. aug. 4. 15:51
 16/19 anonim ***** válasza:

1.gyereknek jó a mozgása, hamar tudott futóbicózni (22 hósan), 3,5 évesen pótkerék nélkül bringázni.

2. gyerek átlagos mozgású. (Nem beszélt hamar, mozgás is átlagos, viszont ő a legokosabb és a legkreatívabb a 3 gyrek közül. Olyan jó fantáziája van és olyan logikusan tud gondolkodni, ügyes kirakókban, stb)

3. gyerek jó mozgású, ügyes, olyan mászóbajnokféle. Finommotorika szuper (korához képest).

2014. aug. 4. 20:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom 8 hónaposan 2 értelmes szót mondott. 12 hónaposan már kilencet. Másfél évesen mondatokat használt, egyszerűeket és érthetően: pl anya kérek inni, jön apa, rúgod ide labdát (ezeket beírtam a naplóba is). Most múlt két éves és mindent mond, többszörösen összetett mondatokat.

Viszont... 9 hónaposan ült fel magától, 11hónaposan kezdett kúszni, majdnem 16 hónaposan járni. 20 hónaposan szaladni és még most sem ugrál páros lábon. :)

Viszont 10 kilo, vékonyka, ettől is lehet a későbbi mozgásfejlődés.

2014. aug. 5. 08:30
 18/19 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó, a te példád ismét megerősít :)
2014. aug. 5. 08:34
 19/19 anonim ***** válasza:
7 hónaposan 3 szót mondott, 6 hónapos kora óta váltott kézzel-lábbal mászik, egyedül felült, 7 hónaposan egyedül felállt. 8 hónaposan kapaszkodva lépeget.
2014. aug. 6. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!