Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek akinek most...

Szerintetek akinek most nagyon okos, ügyes, gyorsan fejlődő gyermeke van, az a későbbiekben is ilyen lesz?

Figyelt kérdés

Mármint nem lesz gondja a tanulással.Okos és ügyes,könnyen fejleszthető,kitűnő tanuló lesz?

Barátnőm kislánya ilyen.

5 hónaposan kezdett el mászni.6 hónaposan már stabilan,önállóan ült,7 hónaposan felállt a kiságyban,9 hónaposan már egyedül járt.

1 éves korában már szaladt,és kb. 20-30 szót mondott,és mindent megértett már.

Most 20 hónapos.Már bilizik,szól ha dolog van.5 mondókát tud.Mondatokban beszél.Kb. 100 szót tud.Elszámol 5ig és a szineket is tudja.(piros,kék,zöld,sárga stb.)

Szerintetek később sem lesz gondja semmivel se?!Nagyon okos kislány,ezt én magam is látom.De vajon ez így is marad?

2014. júl. 31. 20:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a gyerekek 7-8 éves korukra jutnak el odáig, hogy nagyjából ugyan azt tudják. Az az úz amig eljutnak idáig igen eltérő lehet, Vannak gyerekek akik bizonyos dolgokat hamarabb csinálnak mint a nagy átlag, míg mások később. De ettől meg nem lesz több az a gyerek aki gyorsabb és nem lesz kevesebb az aki lassabb. Nyilván minden szülőben meg van az a vágy, hogy gyereke valamilyen területen kiemelkedő legyen, de többségünknek ettől még egy átlagos gyerek jut. Túl nagy következtetést nem lehet a gyerek távolabbi jövőjéről levonni abból, hogy valaki két évesen körmondatokban beszélt vagy csak pár szót használt.
2014. júl. 31. 20:19
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem predesztinálható, mert annyi, későbbi hatás is befolyásolja, hogy bármilyen irányba eltérhet.

Pl. én aránylag későn csináltam mindent, viszont akkor baromi gyorsan. Bizonytalanul felálltam, 2 nappal később métereket futottam - ilyen értelemben.

Tanulni is gyorsan tanultam, illetve tanulok máig is. Viszont! Annyira belém beszélték, hogy milyen okos vagyok, hogy a szorgalom rovására ment.

De van egy kollégám, akinek a szakmai karrierje meredeken szárnyal felfelé, tényleg nagyon okos és tehetséges nő, ő mesélte, hogy 3 éves koráig nem szólalt meg, mindenben késésben volt - és mégis egy rettentő értelmes, sikeres felnőtt lett belőle.

2014. júl. 31. 20:34
 3/11 anonim ***** válasza:

Lányom is ilyen volt, mint a barátnődé. Az én lánykám most 4 éves. A fejlődése igen lelassult főként az oviban ( sajnos olyan vegyes csopiba került, ahol évvesztes nagyok voltak). Még mindig áltagon felüli, azonban már nem kimagasló.

Én is azt olvastam, hogy isolára egymáshoz érnek.

2014. júl. 31. 20:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy gyors a mozgásfejlődése, legalábbis a nagyozgások terén, az semmit nem jelez előre. Még akár problémája is lehet abból, hogy ilyen hamar felállt.

A többiben pedig semmi különös nincs.

2014. júl. 31. 20:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a szüleim elmondása szerint ilyen korán érő voltam, mozgásilag nem, de másfél évesen már folyékonyan beszéltem és szobatiszta voltam. Oviban még kiemelkedő képességűnek tartottak, általánosban is kitűnő voltam, bár már nem a legjobb, aztán mégsem lett belőlem semmi különös. Nem hiszem, hogy az ilyesmi hosszú távon bármit előre jelezne.
2014. júl. 31. 22:46
 6/11 anonim ***** válasza:

enyém mozgásilag pont akkor csinálta a dolgokat mint a barátnőd kislánya. viszont nem beszélt, emiatt rengeteg fejlesztésre és terápiára hordtuk, már csak logopédia van.

most 4,5 éves, beszédben utolérte a kortársait, de azért vannak hibái. viszont a fejlesztéseknek köszönhetően nagyon okos a korához képest, persze azokban amikben feladatoztak vele. mozgása mai napig kimagasló, már rendesen sportol és imádja, szeptembertől megpróbálkozunk a versenyszerű sporttal is, ha bírja, remélem lesznek eredményei mert tényleg hihetetlen adottságai vannak.

ugyanakkor nem az a mindent tudni akaró típus, szerintem nem lesz kitűnő tanuló :)

vannak témakörök amik nagyon érdeklik, abból mindent tudni akar és meg is tanulja pillanatok alatt, de ami nem érdekli azt nem tudja :)

tehát konkrétan a számokat szereti, tud szorozni hibátlanul (összeadás, kivonáson már 3 évesen túl volt)

de még soha nem mondott el egy mondókát mert utálja, énekeket se tud, szeret énekelni, de minden dalt át kell költenie hogy énekelhesse, mert nem tudja megjegyezni, még a hinta palinta is nálunk hinta pacsinta...

2014. júl. 31. 23:42
 7/11 anonim ***** válasza:

A lányom kiskorában sok mindenben megelőzte a kortársait, pl. mozgásfejlődés, beszédfejlődés. 5 hónaposan felült magától, 6 hónaposan mászott, 7 hónaposan állt fel kapaszkodva, 10 hónaposan indult el. Beszédben is ügyes volt.

Most 7 és fél éves, ősztől másodikos lesz. Magyarból kiemelkedően jó, a többi tárgyból is kiváló lett, kivéve a tesit: mozgásban eléggé kis béna, ügyetlenke.

2014. aug. 1. 13:38
 8/11 A kérdező kommentje:

Értem!Köszönöm a sok választ.Én azt hittem,úgy gondoltam,hogy akkor ő mostmár ilyen marad,hogy mindig mindenben kiváló,kitűnő lesz és sose lesz gondja semmire.

Bár barátnőméknek már komoly tervei vannak a kislánnyal kapcsolatban.Mármint nem hagyják elveszni a tehetségét,eszét.Magán bölcsibe fog járni,majd magán ovi és elit iskolák,fejlesztik majd,hogy sokra vigye.

2014. aug. 1. 14:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Jajj! Nagyon rosszul hangzik! Ha jól sejtem, ő lesz az a gyerek, aki négyévesen heti 2x idegennyelv-órára jár majd, további 2 alkalommal balettra, és hogy ne unatkozzon, még beiktatnak egy-két zeneórát.

Aztán ha kiderül, hogy mégsem zseniális a gyerek, mélységesen csalódottak lesznek.

(Halkan jegyzem meg, hogy nem a magánbölcsitől és -ovitól viszi majd sokra a gyerek, de hát mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.)

2014. aug. 1. 15:08
 10/11 A kérdező kommentje:

Hát nagy lesz az elvárás tőle az biztos.Apuka orvos,elég neves,a barátnőmnek saját vállalkozása van.

A különórák pedig alap,hisz nagymama tanító nő,nagybácsi zongora művész,mama testvére pedig a zeneiskola igazgatója.

Másik nagybácsi nyelvtanár szóval én azért értem,hogy szeretnék,ha ő is sokra vinné,mellesleg megvan hozzá az esze,okos kislány már most.

2014. aug. 1. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!