Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miert akar buta maradni a...

Miert akar buta maradni a gyerekem?

Figyelt kérdés

Nem akar szot fogadni. Nem akar tanulni 4,5 elmult, de szeptembertol megy iskolaba. Irni, olvasni, szamolni meg kell tanuljon 1 ev alatt, raadasul mas nyelven..

Amit en adok neki feladatok, pl vonalak huzogatasa, hangok, szavak ismetlese stb. Amit tud csak azt akarja gyakorolni, de ujat nagyon-nagyon nehezen. Mindig sirasba torkollik a dolog, mert o kijelenti, hogy inkabb buta marad, de ujat nem tanul. Pedig ha akar tud, gyorsan tanulni kepes, mert az idegen szavakat is parszor elismeteljuk azt megjegyzi. Vagy kapott rollert. Nem jol hasznalja, mondom hogy kene helyesen, de akkor inkabb tolja, mintsem, hogy ugy csinalja. Megorjit...Ez csak nehany pelda a sokbol... Mas ilyen koru gyerek is ilyen?

En peldas tanulo voltam, orultem ha megdicsertek es akartam teljesiteni. En ot nem ertem..

2014. júl. 31. 17:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Probalom en jutalmazni, dicserni. De volt olyan is, hogy megdicsertem, tapsoltam mert tenyleg olyat sikerult megcsinalnia ami nagy dolog, akkor elsirta magat, hogy ne dicserjem meg.. Jatekos feladatokban sajnos nem vagyok jo.. De megprobalok valamit akkor kitalalni, hatha az bevalik nala.
2014. júl. 31. 18:39
 12/22 anonim ***** válasza:
48%
Én is kiakadtam volna, ha 4,5 évesen tanulnom kell, őszintén nem értelek. Az egész életét végigtanulhatja, legalább most had élvezze ki hogy gyerek és játszhat. Majd ha odakerül az iskolába lehet a közösségi szellem megváltoztatja és magától érdeklődőbb lesz, de ha nem azt se értem miért katasztrófa, gondolom ott is lehet osztályt ismételni, ha már ilyen hülye szabály van, hogy 5 évesen iskola...
2014. júl. 31. 20:04
 13/22 anonim ***** válasza:
78%

szerencsétlen gyerekek már 4,5 évesen se lehet nekik felhőtlen életük amikor csak játszanak játszanak!??

Nemhiába mondja sok gyerekpszihológus,hogy nem szabad ekkora gyerekeknek semmit erőltteni,hisz még ilyenkor nem érettek a tanulásra,sokáig egyhelyben ülésre,sokáig egyvalamire figyelésre!!

2014. júl. 31. 20:43
 14/22 anonim ***** válasza:
81%
A kérdező ironizál és igaza van. Tömeges szülői hülyeséget figuráz ki, alappal. Sajnos nem is igazán túlzás, ami állít sok ostoba szülőről, kivéve, h iskolába adná 4 és fél évesen, bár azt képletesen értsétek.
2014. júl. 31. 21:19
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Svájcban (ahol élünk, Genf) 4 éves kortol mennek a gyerekek iskolába, kötelezö, itt töltenek el 8 évet, majd szakosodnak stb. stb...
2014. júl. 31. 21:37
 16/22 anonim ***** válasza:
-nem ironizálás..és nem is képletes, kedves utolso
2014. júl. 31. 21:37
 17/22 anonim ***** válasza:
48%
Hát igen, Svájcot talán inkább hagyjuk, nagyon nagy az öngyilkossági ráta pont azért, mert sokan nem tudják felvenni a lépést ezekkel a dolgokkal.
2014. júl. 31. 21:40
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én éltem Angliában ott is 4 évesen már iskolának hívták az intézményt, ahova jártak a gyerekek. De inkább játszottak, játékosan próbálták tanítani őket számolni, egy-két szót elolvasni. A lányom 5 éves, de tud összeadni, 100-ig elszámol,felismeri a nevét leírva. Nem én erőltettem, ő akarta megtanulni. Itthon, Magyarországon. Számolni már az oviban is tanítják őket itt is. Volt itt is felmérő, hogy pl. ha felolvastak neki valamit mennyire értette meg, mennyit tudott belőle visszamondani. Ezek is fontos képességek, nem csak az írás-olvasás.

De azért rajtad el vagyok képedve. Már ha tényleg komolyan írsz,és nem ironizálsz, ahogy itt már valaki felvetette. Úgy írsz a 4 éves gyerekről,mintha egy iskolakerülő tini lenne. Ne erőltess neki semmit, amit nem akar,kicsi még.

Az "iskolában" ha hozzáértő pedagógusok vannak, akkor tudják majd, hogy hogyan kell játékosan motiválni, megtanítani a gyereket. Azért külföldön nem a poroszos oktatás folyik, mint nálunk, ahol 2. osztályban már négyszetgyököt vonnak a gyerekek.

2014. júl. 31. 22:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
nem szabad erőltetni pláne ha te magad se álsz a helyzet magaslatán, a legnagyobb kárt azok a szülök teszik akik saját magukat se képesek felmérni reálisan...
2014. aug. 1. 01:58
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
ne eröltesd hagyd a gyereket békén amig nem megy iskolába .
2014. aug. 1. 06:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!