Miert akar buta maradni a gyerekem?
Nem akar szot fogadni. Nem akar tanulni 4,5 elmult, de szeptembertol megy iskolaba. Irni, olvasni, szamolni meg kell tanuljon 1 ev alatt, raadasul mas nyelven..
Amit en adok neki feladatok, pl vonalak huzogatasa, hangok, szavak ismetlese stb. Amit tud csak azt akarja gyakorolni, de ujat nagyon-nagyon nehezen. Mindig sirasba torkollik a dolog, mert o kijelenti, hogy inkabb buta marad, de ujat nem tanul. Pedig ha akar tud, gyorsan tanulni kepes, mert az idegen szavakat is parszor elismeteljuk azt megjegyzi. Vagy kapott rollert. Nem jol hasznalja, mondom hogy kene helyesen, de akkor inkabb tolja, mintsem, hogy ugy csinalja. Megorjit...Ez csak nehany pelda a sokbol... Mas ilyen koru gyerek is ilyen?
En peldas tanulo voltam, orultem ha megdicsertek es akartam teljesiteni. En ot nem ertem..
szerencsétlen gyerekek már 4,5 évesen se lehet nekik felhőtlen életük amikor csak játszanak játszanak!??
Nemhiába mondja sok gyerekpszihológus,hogy nem szabad ekkora gyerekeknek semmit erőltteni,hisz még ilyenkor nem érettek a tanulásra,sokáig egyhelyben ülésre,sokáig egyvalamire figyelésre!!
Én éltem Angliában ott is 4 évesen már iskolának hívták az intézményt, ahova jártak a gyerekek. De inkább játszottak, játékosan próbálták tanítani őket számolni, egy-két szót elolvasni. A lányom 5 éves, de tud összeadni, 100-ig elszámol,felismeri a nevét leírva. Nem én erőltettem, ő akarta megtanulni. Itthon, Magyarországon. Számolni már az oviban is tanítják őket itt is. Volt itt is felmérő, hogy pl. ha felolvastak neki valamit mennyire értette meg, mennyit tudott belőle visszamondani. Ezek is fontos képességek, nem csak az írás-olvasás.
De azért rajtad el vagyok képedve. Már ha tényleg komolyan írsz,és nem ironizálsz, ahogy itt már valaki felvetette. Úgy írsz a 4 éves gyerekről,mintha egy iskolakerülő tini lenne. Ne erőltess neki semmit, amit nem akar,kicsi még.
Az "iskolában" ha hozzáértő pedagógusok vannak, akkor tudják majd, hogy hogyan kell játékosan motiválni, megtanítani a gyereket. Azért külföldön nem a poroszos oktatás folyik, mint nálunk, ahol 2. osztályban már négyszetgyököt vonnak a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!