Mégis, miket mond egy 20-21 hónapos kisgyerek?
Tudom, lerágott csont a beszédfejlődés ezen az oldalon.
Csak mindig mindenkitől azt olvasom, hogy ennyi idősen még nem beszél egy kisgyerek. Ezért lennék kíváncsi, hogy akinek már beszél ennyi idősen a kisgyereke, miket mond? És mennyire beszél tisztán, érthetően, vagy mennyire van úgy, hogy csak a szülő hallja ki a beszédéből az értelmes szavakat, mondatokat?
Az én kisfiam ennyi idős, és szerintem nem beszél, mások szerint meg igen.
Szia. Gyerekfüggő. Az én lányom 13 hónapos, és mások számára is teljesen jól érthető szavakat próbál kimondani. Néha mutatja is azt, amit épp mond. :) Kb. 20 szót tud, de az anyukám állandóan beszél neki és beszélteti.. (anyu ilyen kényszeres beszélő, be nem áll a szája) :)
Öcsémék kisfia most lesz 2 éves, ő még egyáltalán nem is próbálkozik. Talán baba, cica, mama meg apa.. és kész.
Mindkettő belefér a normális-ba..
Lánykám 17 hós és kb ő is olyan 20 szót tud mondani.Van mikor úgy mondja: tea hol? ott an (an=van).
Nagyon tanulékony.Rokonom kislánya 3 éves volt mikor megszólalt.De azóta be sem áll a szája.
Szia!
Mi lánykánk 21 hós lesz,szinte mindent beszél.Az apjának azt mondja: sia sejelmem,jaaaa de sép pofád van!Rendes több szavas mondatotokat.Enni kér, elmondja mit szeretne,kenyejet,sajámit,paacsicsomot.Ha telefonálok kérdezi egyfolytába kiabálva:anya ki az,ki az anya mondooom ki az?Reggel ha felébred:jójeggelt, ajudtam, a tesójának:nejjike ébrettő főkeni.Szóval mindent, egy élmény vele minden nap.Meg mondja,hogy hívják őt,engem az apját.Sokszor a nevünkön szólít minket,Szívija nem hajjod?Nagyon aranyos zabálni való.
3 gyerekem van. Az első a 3. születésnapja előtt néhány héttel kezdett igazán beszélni, addig kb. 10-15 szót használt. Azóta sem tudja befogni a száját egy percre sem! :-)
A második 2,5 évesen már egyszerű 2-3 szavas mondatokat mondott.
A harmadik most 20 hónapos és szinte mindent mond, többnyire érthetően, nem utánoz mint egy papagáj, hanem értelemmel beszél.
Mindhárman egészséges, jó képességű gyerekek, egyszerűen már génekkel születtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!