Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól kezdjek aggódni, ha...

Mikortól kezdjek aggódni, ha nem beszél a gyerekem?

Figyelt kérdés
1 hónap múlva lesz 2 éves. Egyetlen szót mond, "nem", de néha azt is úgy, hogy "me". A beszédnek még jele sincs, nem mond szótagokat, nem halandzsázik, csak "őőőő", de néha az is orrhangon. Mintha nem tudná a szájával formálni a hangokat. Mutogatással, gesztusokkal kommunikál, és sokat sír, mert nem tudja megértetni velünk, mit akar. Képeskönyveket szoktunk nézegetni, de csak az autók érdeklik bennük. Mondókákra, éneklésre ritkán figyel oda.

2014. júl. 30. 10:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Szia Kérdező! Hol tartotok most?
2015. szept. 24. 23:28
 22/27 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat fejlődött pár hónap alatt a kisfiam. Egyszerű mondatokban beszél, a hangok képzése még sok helyen hibás (pl. "t" helyett "k"). Eléggé oda kell figyelni, ha meg akarjuk érteni, de már kb. 80%-ban érthető a beszéde. A logopédus szerint szépen fejlődik magától is, 4 évesen megnézi megint, hol tart. Én már attól nagyon boldog vagyok, hogy tudok vele értelmesen kommunikálni, így ő is sokkal kiegyensúlyozottabb lett, kevesebbet sír.
2015. nov. 25. 01:17
 23/27 anonim ***** válasza:
Minden rendben volt utána a kicsivel?
2021. márc. 19. 22:59
 24/27 A kérdező kommentje:

Utolsó: bocsi, hogy csak most válaszolok, nem léptem be egy ideje.

Igen, minden rendben. Ovi végéig járt logopédiára, 2 évig. Most lesz harmadikos a suliban. Kitűnő tanuló, nagyon szépen beszél és olvas. Nagyon büszke vagyok rá!

2021. aug. 2. 01:03
 25/27 anonim ***** válasza:
De jó! Örülök hogy minden rendben van! Nekem most lett 2 a kicsi és ő sem nagyon akar beszélni.... Állatokat utánoz meg egy pár alapszót mond. Ő is mutogat inkább. Mikor indult be a beszéd nálatok?
2021. aug. 2. 15:51
 26/27 A kérdező kommentje:

Nem sokkal 3 éves kora előtt.

Ha már pár szót ki tud mondani, az jó jel. Talán nem mondok újat, de most kell vele sokat mondókázni, énekelni, képeskönyveket nézegetni, fontos dolgok (tárgyak, emberek) nevét gyakran ismételgetni úgy, hogy lássa a szádat, ahogy kimondod őket. És dicsérni, látványosan örülni neki, ha valamit sikerül kimondania :)

2021. aug. 8. 09:12
 27/27 anonim ***** válasza:
Köszönöm a tanácsokat! 😊 Remélem egy év múlva már az lesz a "gondom" hogy egy kicsit maradjon csendben! 😅
2021. aug. 9. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!