Nagyon gáz ahogy etetem?
Figyelt kérdés
Tök furán fog hangzani, de nagyon rossz evő a 16 hós babám. Inkább unja az evést, és van hogy el se akarja kezdeni, pedig mondjuk délelőtt alig evett. Ilyenkor bizony beletuszkolom a szájába az első falatot, mert anélkül meg se próbálja, ezután pedig, miután rájön hogy mi van a tányérban vígan megeszi! Nagyon gáz ez a tuszkolásdi? Nem bántásból csinálom, de másképp rá se hederít az ételre..Na persze nem mindig van így, de elég sűrűn..2010. jan. 10. 13:19
1/8 anonim válasza:
Nem lehet, hogy o meg nem ehes? Hanyszor adsz neki enni egy nap? Es mindig ugyanabban az idobe eteted?
2/8 anonim válasza:
Adj neki olyan ételeket, amit meg is foghat, hogy maga is rájöjjön, hogy jó dolog enni, kóstolgatni. (pl. párolt zöldségek: brokkoli, karfiolrózsák, puha sárgarépa csíkok stb) Adj neki is kanalat, engedd, hogy ő is próbálkozzon a kanalazással. Az is be szokott jönni, hogy amikor ő eszik, te is eszel..társaságban általában megjön az étvágy..
3/8 A kérdező kommentje:
gyakorlatilag úgy csinálom ahogy mondod, de a kezdés akkor se megy...
2010. jan. 10. 20:46
4/8 anonim válasza:
csak így tudom etetni én is. van hoögy csak akkor eszik, ha játszhat valamivel, mert különben kiköpdösi az ételt, nálunk az első három falatot kiköpi, aztán kezd el enni. de minden étkezésnél, minden alkalommal. én is van hogy szabályosan beletuszkolom az első falatot.
5/8 anonim válasza:
Detto...!21 hónapos,és a kávés poharakkal kell hogy játszon a konyhapulton hogy egyen valamit.Szerintem ez egy ilyen időszak.Azt mondják,hogy a közösség rendbehozza ezt.És ez így is van,mert amikor bemegyünk játszani a bölcsibe,és leül a többiekkel enni akkor soha nem kell tukmálni,mert látja hogy esznek mások is.
6/8 anonim válasza:
Az én fiam 19 hónapos. Van, hogy ő sem akarja elkezdeni, csavargatja a fejét ide oda, tekereg, akkor addig próbálkozok, amíg egy nagyon picivel megérintem a száját, hogy legalább érezze meg mi van a kanálban - ezután se szó se beszéd megeszi az eléreakott ételt. Ő is sokáig játszogatott, míg én etettem, v kutyás újságot nézegettünk, szórólapokat. Most egy ideje ő is próbálkozik az evéssel, sőt 2 napja együtt tudott ednni a család, mert megetette saját magát- egy kis segítséggel persze.Nyugi másnál is van ez így, nem kell aggódni.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt hittem csak én vagyok ilyen drasztikus..
2010. jan. 11. 12:51
8/8 anonim válasza:
Nem gáz :-), ezt csinálom én is, pici kora óta. Most 21 hónapos. 3 féle ételt eszik meg magától, a többit én tuszkolom, ugyanígy, mert meg sem kóstolná. Viszont ha tuszkolom, megeszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!