Egy 11 napos babának kb. mennyit kell ennie egy etetés alatt? 3 óránként etetem, de valamikor már előbb kell neki, mit csináljak mindenki azt mondja kell a rendszer. Vagy úgy adjak neki ahogy ő igényli? Nem etetem túl ha mindig cicire rakom?
Figyelt kérdés
2009. márc. 31. 16:16
1/9 anonim válasza:
Szia! Ahányszor kér annyiszor adj neki. Ne hallgass senkire, csak az ösztöneidre. Így lesz sok tejed is. Nem fogod túletetni, mert ha nem kér akkor úgyse fog szopni.
Jó babázást!
2/9 anonim válasza:
11 napos babanal meg nem kell a rendszer. Ugy etesd, ahogy keri. Annyira pici meg a gyomra, hogy nem minden esetben tudod kivarni vele a 3 orat. Arra figyelj, hogy azert a ket szopi kozott legyen masfel, 2 ora. Tuletetni pedig nem tudod. Annyit eszik, amennyit kivan. Ha esetleg kibukna a tejet, ne ijedj meg, az o gyomoruk meg "2 iranyu", azaz nem zar rendesen.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! de egy idő után beáll a rendszer nála?
2009. márc. 31. 16:22
4/9 anonim válasza:
Igen, neked is jobb, ha most meg igeny szerint szoptatod, hogy rendesen beinduljon a tej.
5/9 anonim válasza:
Én mindíg úgy etettem ahogy ő kérte, most fél óra ide vagy oda nem mindegy? A baba ne legyen éhes az a lényeg. Magától beállt lassanként a 3 óránkénti szopizásra, de a te babád még olyan pici akkor etesd ha éhes. Ha túl eteted az meg látszik a kakiján mert zöldesebb színű lesz az emésztetlen tejtől, de ez sem baj, ettől semmi baja nem lesz, úgyhogy nem tudod túl etetni. Kitartást majd kitapasztalod és halgass a megérzéseidre:)
6/9 anonim válasza:
szia, etesd úgy ahogy ő kéri, ez a jó neki és ez a jó a tejtermelődésednek is. Kisfiam 10-12 alkalommal szopizott (nem keveseket) mikor megszületett és alig győzte a cicim a keresletet kielégíteni :) de beállt egy jól megszokott rendszer olyan 2,5 hós korában és azóta rendszerben működik a manóm, persze mindig a korának megfelelő rendszerben :) Jó babázást kíván egy 8,5 hós kisfiú anyukája
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. márc. 31. 16:25
8/9 anonim válasza:
Amikor ilyen pici volt a fiam, masfel orankent kert tejcsit. Lett is sok tejem az allando szopikazastol. Nekik meg nagyon pici a gyomruk es a tej nagyon gyorsan emesztodik. Ne aggodj, kesobb be fog allni a rendszer, amikor mar szepen osszeszoktatok, meg lesz a napi rendetek. Az en babam 4 honapos es most ker kb. 3 orankent enni. Jo babazast!
9/9 anonim válasza:
Én azt tapasztaltam, hogyha 1-1,5 órán belül újra adok neki, akkor az megviseli a pociját, ezért én kitűztem, hogy 2 óránál hamarabb nem adok neki újra, egyébként, akkor etetem, amikor szól. Most 7 hetes és 1 nap 5-ször, 6-szor eszik attól függően, hogy az éjszakát végig alussza-e.
Mellesleg rendszer az is, hogy ha 2 óránként eszik, csak neked fárasztóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!