2 hónapos babák mennyit alszanak? Nappal mennyit "foglalkozol" vele, etetés, pelenkázáson kívül? Van rendszer?
Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert bár a babám nem nagyon alszik nap közben, és éjjel is 3-szor szopizik, az ágyában azért elnézeget (ha nem fáj a hasa). Szóval, ha délután elmegyünk pl. nagyszülőkhöz, az autóban még nézeget, meg rokonoknál is, de negyed óra után már sír. Vagy délelőtt ha nem teszem vissza evés után az ágyába, hanem beszélek, énekelek neki, akkor már nem tud egész nap elaludni, és este is nagy sírás után csak.2010. aug. 30. 16:18
1/6 anonim válasza:
Ebben a korban kezdtem el énekelni a fiamnak, nagyon élvezte, és nézeődni is kb ekkor kezdett el.
Rendszer nem nagyon volt. Figyeltem, hogy mihez van kedve. ha jétszani szeretett volna, akkor játszottunk, ha aludni, akkor altattam. Wvés után rendszerint beájult, aztán amikor felébredt, játszani akart. Abban megint elfáradt, és ekkor vagy enni kért, vagy megint beájult.
Este az altatásával sosem voltak gondok.
Hát nem tudom, mekkora segítség volt ez neked... Sajnálom.
2/6 anonim válasza:
a lányom 6-7 hetes koráig gyakorlatilag aludt, evett váltva, illetve estefelé már nyűgösebb volt, akkor sirdogált is. 1 hete nézelődik szivesen szopi után, kb. fél órát, de utána már kezd nyüglődni. én ekkor hasra fordítom, kicsi sírással, de elalszik, és következő szopiig alszik, ha nincs valami egyéb tényező.
3/6 anonim válasza:
az én lányom jó ha fél órát volt fenn evés után, szinte egész nap aludt. Nem nagyon szabad még túlpörgetni ekkora babát, hagyni kell, hogy nézelődjön, de még nem kell nagy társaság, a sok ember körülötte nagyon lefáraszthatja. Nálunk volt egy-két alkalom, amikor egyszerre 4-5 ember vette körül, utána mindig nagyon sírt, alig lehetett megnyugtatni. Aztán szép lassan megváltozott, egyre többet volt fenn. Pl. sokáig nem is érdekelte, ha énekeltem neki, csak beszéltem hozzá, de legszívesebben nézelődött. Úgyhogy bízd rá, hogy mi érdekli és mi nem. Szerintem ha megeteted, tedd nyugodtan vissza az ágyába, tegyél be egy-két dolgot az ágyába, hagyd nézelődni, és aludni. Ha unatkozna, vagy hiányozna a közelséged, azt úgyis jelzi, attól is sírna.
4/6 anonim válasza:
szerintem se vidd a nagyszülőkhoz.Az én babám is nagyon sírt,mikor kimozdultunk.Nagyon fontos nekik az állandóság.Nekem 3,baba és ez a tapasztalat.Hidd el.Nekünk akkor se aludt,ha másik szobába akartuk altatni.amit nem ismert,
5/6 A kérdező kommentje:
Én is azt vettem észre, ha egész nap itthon vagyunk, akkor nyugodtabb. De néha el "kell" vinni rokonlátogatóba.
2010. aug. 31. 09:07
6/6 anonim válasza:
Miért kellene elvinni?Nem inkább csak te szeretnél kimozdulni?Én is eleinte vittem,de nem jó neki így,ezért csak én megyek.1-2óra szabadot te is megengedhetsz magadnak!van még idő rokonlátogatásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!