Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiús anyukák, rá szoktatok...

Fiús anyukák, rá szoktatok szólni fiaitokra, amikor nyávognak, hisztiznek vagy engeditek nekik?

Figyelt kérdés
2014. júl. 24. 23:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
raszolok, de nem azert,mert ez egy fiuhoz nem illik, hanem azert, mert ez szamomra a neveles resze. akkor is szolnek, ha lanyom lenne. sot, egy lany talan nem is probalkozna annyit, mint a kisfiam, aki nem adja fel konnyen.
2014. júl. 25. 00:13
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen, nehéz megfogalmazni úgy a kérdést, hogy kifejezze, amire gondolok, és mégse legyen sértő a hisztis fiúkra nézve...:)

Én bevallom, teljesen kiakadok, ha a fiam nyávog, hisztizik. A lányomnál se bírtam a hisztit, de ő nem volt nyávogós lány, fiúnál egyenesen ki nem állhatom. Tehát konkrétan a fiús részére gondolok. Persze ha sír, mert fáj valamije, megvigasztalom, nem ridegtartásban nevelem, hanem szeretetben. Sok puszit, ölelést kap ő is, mint a nővére. Mégis úgy gondolom, hogy valamiféle "fiús viselkedést" kell tanítanom neki. Nem tudom, mennyire érthető, amit mondani akarok. :)

2014. júl. 25. 00:22
 3/10 anonim ***** válasza:
38%
Attól, hogy egy kisfiú hisztizik pl. dackorszakban, még nem lesz hisztis felnőtt. Minden gyerek hisztizik, nem csak a fiúk. Ha megpróbálod elfojtani benne a normálisnál keményebben és amiatt, mert egy fiú ne hisztizzen már, visszacsaphat. Később lehetnek majd problémái abból, hogy automatikusan elfojtja az érzéseit, hiszen erre nevelted, és frusztrálttá válhat. Ki fogja nőni.
2014. júl. 25. 00:37
 4/10 anonim ***** válasza:
ertem. ebben az ertelemben nem szolok ra. szerintem is ugy van, ahogy 2. irja. ez a 'fiuk nem sirnak' effektus. szerintem karos. amugy mindket nemnel van ilyen korszak. ha igy marad es irritaloan nyavogos, az inkabb nevelesi hibanak tudhato be szerintem.
2014. júl. 25. 00:48
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem nem kell "fiúsra nevelned", épp eléggé fiúsra fogja majd nevelni a társadalom, győzzed csak ellensúlyozni a sok hülye sztereotípiát.

Egyébként a nyávogás minden gyereknél idegesítő egy idő után.

Szerintem próbáld meg leszoktatni finoman, ha zavar, de nehogy olyan módszerekkel, hogy "ne nyafogj, mi vagy te, kislány?" (ismerőstől hallottam ezt, azért jutott eszembe)

2014. júl. 25. 02:27
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

Lányom 4, fiam 2 éves. A lányom nem annyira bújós, de nagyon nyávogós, nem engedem neki lehetőleg.

Unokaöcsém 5 éves nagyon bújós, és hisztis, nyávogós. Apjukája " erővel" próbálja a fiús viselkedésre szoktatni, nagyon határozottam rászól, hogy ez nem fiús, így a lányok viselekednek stb, anyuka pedig dadusgatta -illetve mostmár van kistesó, így már nem annyira-. Pl beíratták a kisfiút úszni, ami nem tetszett neki, erre azzal fenyegették a szülők a gyereket, hogy megy majd táncra ahova a lányok járnak.

Ne próbáld erővel fiúsítani, csak áratsz vele szerintem.

Az én 2 évesem még kicsi, de messze nem olyan vagány, eleven, mint amilyen a lányom volt, de nem is erőltetem nála.

2014. júl. 25. 06:46
 7/10 anonim ***** válasza:
81%

A fiússág/férfiasság kamaszkorban alakul ki.

Addig szerintem nagyon káros ezt "átnevelni", főleg az utolsó válaszoló által elmesélt módon, erővel.

Ezzel kizárólag azt lehet elérni, hogy egy érzelmeit elfojtó, szorongó (a férfi agresszió nagy része ebből táplálkozik felnőttként), arrogáns felnőtt lesz belőle.

14-15 éves korig ezzel nem érdemes foglalkozni, utána meg a korosztály úgyis elég nyomást gyakorol rá.

A férjemnek egyébként sok feminim vonása van, tud beszélni az érzelmeiről, gondoskodó - ha ezek hiányoznának belőle, nem lenne a férjem.

2014. júl. 25. 07:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Írtam a kommentemben, hogy nem arról van szó, hogy a "fiúk nem sírnak", persze hogy sírhat. Kifejezetten nyávogásra, sikításra gondolok. Elfojtani nem tudom benne, mert hogyan...lányomnál se lehetett. Csak nem tetszik.
2014. júl. 25. 10:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Nemrég olvastam egy jó könyvet: [link]

Ebben valamilyik pszichológus arról írt, hogy egy felmérés alapján az anyukák kb. ovis korukig egyformán nevelik a lányokat és fiúkat, majd a fiúkkal megengedőbbek lesznek ("mint a szabadságon lévő katonával"), míg a lányokkal kevésbé következetesek, dédelgetik, mégis sokszor szigorúbbak velük. Az apukák viszont már újszülött kortól szeretnék a fiúkat határozottan fiús viselkedésre bírni (pl. többet hagyják sírni, mielőtt felvennék), míg a lányokkal egyértelműbben megengedőbbek (hamarabb sietnek a segítségükre). Szóval ez az élet rendje :)

2014. júl. 25. 11:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, ez nagyjából tényleg így van. A férjem a kisfiunkkal sokkal szigorúbb, mint a lányunkkal. Nálam meg fordítva van, talán ezt szeretném taudat alatt kompenzálni, hogy ne legyen mimóza. :)
2014. júl. 25. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!