Hogyan szokik le magától a ciciről és az éjszakai
felkelésektől a gyermek?
Egyszer csak nem csinálja tovább.
2010. jan. 9. 21:44
A kezdetektől fogva lehet rá nevelni, hogy éjjel többet aludjon. Én a fiamat úgy hoztm haza a kórházból, hogy 4-5 órát aludt éjjel 2-3 helyett. Hat hetesen 12 órát szundított éjszaka, és a nagy nyári melegeket leszámítva mai napig így alszik. Amikor nagy ritkán felébredt, cici helyett kellemes anyatej hőmérsékletű gyógynövény teát adtam neki cumiból, és néhány korty után vissza is aludt. Én amondó vagyok, hogy nagyon az elején kell ezt elkezdeni, mert később aztán úgy megszokja, hogy akár évekig is kínlódhatsz vele. Hallottam már ilyenről is. Mennyi idős a pici?
2010. jan. 9. 21:49
A kérdés az volt MAGÁTÓL, hogy csinálja a baba, nem az, hogy te hogy szoktatod rá? Ha jól értettem.
2010. jan. 9. 21:52
A kisbabák nem alszanak olyan mélyen, mint a felnőttek, és rövidebb az alvásperiódusuk is. Lehet, hogy ezzel van összefüggésben a dolog.
2010. jan. 9. 21:56
5/25 A kérdező kommentje:
Hát picinek éppen nem mondanám 16 hós:) és ráadásul velem alszik, mert a kezdeteknél fogva rossz alvó, óránként kelt, és nem tudott magától elaludni, pedig úgy képzeltem hogy kiságyban fog aludni. Ha cicin elaludt és leraktam egyből felébredt, és ezért mindeketten hulla fáradtak voltunk. Azóta együtt alszunk, és igazából nem okoz problémát 1-2x felkel cici, és alvás, de lasssan szeretném a szobájába szoktatni. És azért kérdem hogy mikor és hogyan szokik le magától ha egyáltalán leszokik..hátha elkerülhetem a leszoktatást:)
Igaz is, akkor a válaszom: Nehezen.
2010. jan. 9. 21:57
Enyémek cicin aludtak el,és éjszaka ált 1x-2x ébredtek,1-2 perc szopi,és aludtak is tovább.Kb 2 éves korukban egyszercsak elkezdték átaludni az éjszakát,mindenféle szoktatás nélkül.Mind a 4-nél ez volt,mert nekem nem volt terhes,és így jobban tudtunk pihenni mindannyian.
Ezután lassan elhagytuk az alváshoz a szopit,és kb 2,5 éves korukra különösebb szoktatás nélkül már saját ágyukban,maguktól aludtak el este,és átalusszák az éjszakát.
2010. jan. 9. 22:00
Szerintem ott rontottad el, hogy vele alszol 16 hónapja.(jól értem?)
Ilyenkor már képtelenség átüvöltött éjszakák nélkül kiságyba szoktatni. Az, hogy újszülöttként nem alszik el magától, és többször felébred, normális, mert fájdalmai vannak az első napokban, hetekben. Amíg tisztul a bélrendszere, szokja a táplálást, stb. De ebbe a hibába nem szabad beleesni, vagy ha már beleestél, akkor keménynek kell lenned. Elég kicsi az esélye hogy épp most fogod tudni kiságyba szoktatni. Talán majd ha már tudtok beszélgetni és meg tudod neki valahogy magyarázni, vagy esetleg valami olyasmit kitalálni, amitől ő maga akarja majd kipróbálni és folytatni az egyedül alvást.
2010. jan. 9. 22:00
9/25 A kérdező kommentje:
Azt nem gondolnám hogy elrontottam, hiszen mint írtam semmi problémát nem okoz, se nekem se apának. Ez így mindenkinek pihentettőbb volt mint az hogy szó szerint órákig keringeni a babkocsival, vagy ringatni stb...vagy hallgatni az üvöltését...még így is sokat sírt...
Nekem kb 17 hónapos volt, amikor leszokott a ciciről, egy este nem adtam neki többet és nem is hiányolt és kb 20 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, az hogy a saját ágyában vagy mellettem változó. De legtöbbször a saját ágyában és ő is köztünk aludt sokáig.
2010. jan. 9. 22:04
Kapcsolódó kérdések: