Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8-9 éves fiúgyereknek első...

8-9 éves fiúgyereknek első könyvek mit tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Mivel még nem olvas magától, szeretném ha megszeretné az olvasást. Olyan könyvet szeretnék neki ajándékozni, ami nagyon ütős, olvasmányos, gyorsan lehet vele haladni és nagy élmény lenne, amit nehéz letenni. Mit tudtok ajánlani első könyvnek, hogy megszeresse az olvasást?

2014. júl. 22. 20:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

- Az Egri csillagokat nem ajánlom.

A 11 éves lányom 6-osan úgy olvasta el, hogy az 50-ik oldalnál már nem volt ötletem mivel fenyegessem még, hogy elolvassa, mert kötelező volt!!! Hozzáteszem, hogy mindent olvas ami a kezébe jut és neki eddig az volt büntetés hogy elvettem a könyvét! (Meseolvasó előadásokon ő olvas, versenyekre jár olvasásból! Egy Harry Potter neki max 5 nap.) Az Egri Csillagok könyvet nem is érti miről szólt. Nehéz szavakkal van tömve. Felnőtteknek való.

- Tüskevárt sem ajánlom: Még én sem tudtam végigolvasni, pedig én is mindenolvasó vagyok. (40 éves)

- A Tom Sawyer kalandjai szintén apróbetűs, hosszú és tele külföldi szereplővel. Ki se tudja mondani amit olvas.

- Harry Potter: a kedvence a lányomnak és nekem is, de nem kezdőknek! Apró betűs, hosszú, vastag könyv. A 8 éves fiam az első 3 lapig jutott több nap alatt!

- A Kaja kutyus is 11 évesnek való valóban nem kezdő olvasónak. Ha szomorú akkor pláne.

- Rumini: vastag és apróbetűs, néha érthetetlen. Ha a felnőtt felolvassa az még okés de nem egy kezdő olvasónak való könyv.

- A tudományos könyveket sem ajánlom első könyvnek!

Olyan könyv kell, ami tele van képekkel, egy-egy oldalon kevés szöveg, és vékony! Max 50 oldal:

Scooby doo történetei, képregények, színes vicckönyvek, Anna Peti Gergő könyvek, verseskönyv, Geronimo Stilton könyv, képregény, Rosszcsont Peti, Egy Ropi naplója

[link]

2014. szept. 15. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!