8-9 éves fiúgyereknek első könyvek mit tudtok ajánlani?
- Az Egri csillagokat nem ajánlom.
A 11 éves lányom 6-osan úgy olvasta el, hogy az 50-ik oldalnál már nem volt ötletem mivel fenyegessem még, hogy elolvassa, mert kötelező volt!!! Hozzáteszem, hogy mindent olvas ami a kezébe jut és neki eddig az volt büntetés hogy elvettem a könyvét! (Meseolvasó előadásokon ő olvas, versenyekre jár olvasásból! Egy Harry Potter neki max 5 nap.) Az Egri Csillagok könyvet nem is érti miről szólt. Nehéz szavakkal van tömve. Felnőtteknek való.
- Tüskevárt sem ajánlom: Még én sem tudtam végigolvasni, pedig én is mindenolvasó vagyok. (40 éves)
- A Tom Sawyer kalandjai szintén apróbetűs, hosszú és tele külföldi szereplővel. Ki se tudja mondani amit olvas.
- Harry Potter: a kedvence a lányomnak és nekem is, de nem kezdőknek! Apró betűs, hosszú, vastag könyv. A 8 éves fiam az első 3 lapig jutott több nap alatt!
- A Kaja kutyus is 11 évesnek való valóban nem kezdő olvasónak. Ha szomorú akkor pláne.
- Rumini: vastag és apróbetűs, néha érthetetlen. Ha a felnőtt felolvassa az még okés de nem egy kezdő olvasónak való könyv.
- A tudományos könyveket sem ajánlom első könyvnek!
Olyan könyv kell, ami tele van képekkel, egy-egy oldalon kevés szöveg, és vékony! Max 50 oldal:
Scooby doo történetei, képregények, színes vicckönyvek, Anna Peti Gergő könyvek, verseskönyv, Geronimo Stilton könyv, képregény, Rosszcsont Peti, Egy Ropi naplója
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!