Milyen első rajzoló készletet érdemes venni egy 15 hónaposnak? Viaszkrétát, filctollat vagy ujjfestéket?
Olyasmi érdekel, amit már egy ekkora gyerek is tudna felügyelet mellett használni, de a lakás ne legyen azért romokban :) Ha van valakinek konkrét márka/típus tippje, azt is köszönöm!
(A gyurma ugye még korai?)
Nem korai a gyurma :) csak figyelj oda,hogy ne vegye a szájába!
Én a zsírkrétát ajánlom, a filctollal még összekenne mindent, esetleg olyat vegyél ami kimosható ruhából!
Hát minden attól függ, hogy a szájába veszi-e. A falat meg bármivel össze lehet firkálni :)
Színes ceruzából élénk színű, vastag szárú, puha hegyűt válassz. Filctollból OKVETLENÜL olyat, ami textiliából kimosható! Zsírkrétából olyat, ami nem mérgező. A lányom az aszfaltkrétát is nagyon szerette.
Az ujjfesték tuti szuper, de ahhoz vízhatlan köpeny vagy külön festős ruha is kell.
Só-liszt gyurmával már nyugodtan próbálkozhattok, indulhat a kukacgyártás :)
Szerintem jó megoldás az Ikeás akril ceruza, mert a falról letörölhető (nagyjából) és könnyű megfogni, mert elég vastag.
Zsírkrétából én tekerhető hegyűt, nem mérgezőt vettem, ujjfestékből Aldisat.
Be kell fogni egy otthoni felnőtt pólót a kicsinek festősnek, akkor nem lesz gond :) Meg persze viaszos terítő az asztalra és ezerrel figyelni, hogy ne kenje máshová :D
Én crayola termékeket vettem, zsírkrétát és filcet, ezekre 12+ van írva, szóval nem hiszem hogy bármi olyat tartalmazna. A zsírkrétát rágcsálta már :) de amúgy nem jellemző, a filcet imádja, ez azért jó mert lejön mindenhonnan, ruháról, asztalról egy vizes ronggyal. De a kezértől is ha hamar lemosom, aztán azért ottmarad, ruhából is kimosható, nem maradt még meg a folt rajta. De készülj, hogy nemcsak a papír lesz filces :) de mint írtam le lehet mosni.
Gyúrmát lehet lassan, én playdoh-t vettem, érdemes szaggatókat, sodrófát, derelyevágót, kiskést hozzá venni. Persze ezeket segítséggel fogja tudni, mert neked kell majd kinyújtanod, de a kis kezét ráteszi majd, és ereje sem lesz még a derelye vágóval elvágni, de tetszeni fog hidd el. elég 2-3 színt venni, nem kell nagy készletet, mert azokkal még nem tud mit kezdeni.
én mágneses rejztáblát vettem először, aztán crayola lemosható filctollat. De figyelni kell, mert azt írják lemosható, de a ruhából mégsem jön ki.
Emellett sajnos nem tudom hol lehet kapni, de létezik olyan zsírkréta, ami nagyon vastag, konkrétan marokra kell fogni a gyereknek. Ilyet nem talltam, de szerintem ez nagyon jó lehet. Továbbá vettem falkrétát is, az nekünk mindig van a homokozó cucc melett, változatosság kedvéért az van, és ettől tuti nem lesz romokban a lakást.
a crayola filcet strapálja a fiam rendesen és nem nyomódik be a hegye, ez a legkisebbeknek való 12+ van rajta.
Imádja a hegyét a papírhoz csapni, jónagyot koppan az asztalon.
Én amiatt nem rajongok értek, hgoy a keze olyan lesz és ha nem mindjárt mosom le akkor azért rajta marad. A ruhából nekünk mindig kijött.
Amit ajánlok még az aquadoodle ez egy vízes tábla. Vízzel kell megtölteni a tollat, de nekünk ilyen nincs, de nagyon gondolkodom, hogy veszek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!