Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, milyen gyakran...

Anyukák, milyen gyakran jártok vásárolni?

Figyelt kérdés
Sokszor keveset vagy ritkábban de akkor nagybevásárlás? Nem akarok senki pénztárcájában kutatni,de ha nem gond megkérdezném,hogy nektek mennyi pénz megy el kb.vásárlásra? Mi 3an vagyunk,a férjemmel és a 15hónapos gyerekünkkel és szerintem nagyon sokat költünk élelmiszerre és a háztartáshoz szükséges dolgokra. Szeretnék spórolni is kicsit,ha lenne pár tippetek erre is azt is nagyon megköszönném
2014. júl. 20. 12:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%

3an vagyunk, kb 200e megy el kajàra, tisztitoszerre, piperère (szobal ebbe a ruha ilyesmi nincs benne). Ez kb a duplàja volt, ugy sikerült lefaragnom, hogy figyelem az akciót, dm be kuponozok ès èn csak havi 1x vàsàrolok nagyot listàval, a pék felvàgottat a fèrjem veszi jöttébe mentébe.

Még ez is rengeteg ugyhogy azon vagyok, hogy még lejebb menjen.

Nálatok mennyi a sok?

2014. júl. 20. 12:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Kedves első! Nekem olyan 120-130Ezer megy el ami csak élelmiszer,tisztítószer,pipere.... de én még ezt is sokallom.
2014. júl. 20. 12:41
 3/12 anonim ***** válasza:

Havi kb. 30 ezer megy el mindenre, spórolok ahol tudok.

Heti 2-3 alkalommal járok bevásárolni, egyszerre csak 3-4 kilót tudok hazahozni, mert a gyereket is cipelnem kell.

2014. júl. 20. 13:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Huuu 30ezer mindenre?? Ezt kifejtenéd bővebben kedves válaszoló,hogy csinálod?
2014. júl. 20. 13:08
 5/12 anonim ***** válasza:

Jó kérdés a mennyi, nem írtam még össze.

De nálunk a férjem vásárol, én kifejezetten utálok vásárolni (bármit, még magamnak ruhát is), ezért ő intézi.

Szerintem olyan 100-150 mehet el erre havonta.

2014. júl. 20. 13:58
 6/12 anonim ***** válasza:

off: hihetetlen , hogy van még nő rajtam kívül aki utál vásárolni!!! Ilyen nincs, VÉGRE!!!! Úgy néznek rám sokszor, mint egy ufóra, amikor valakivel vagyok és rohannék haza a boltból. Még ha ruhát kell vennem is kínnak élem meg, annyira utálok menni boltba. Bár nekem muszáj, de igen rövidre fogom.

Nem számoltam össze konkrétan boltban mennyit hagyunk de 80-nál többet nem. Fizetnem kell ezer fele plusz gyógyszerek stb stb.Nem figyeltem még mennyit költök konkrétan háztartásra. De a lehető legminimálisabbat.

2014. júl. 20. 14:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Mi is hárman vagyunk, hároméves gyerekkel, és hasonlóan költünk, mint te, kedves kérdező. Én nem tudok ez alá menni, úgy hogy a viszonylag normális táplálkozásunk megmaradjon.
2014. júl. 20. 14:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

Úgy csinálom, hogy ruhákat eleve nem veszek, tisztítószert sem, amit kell, azt 20%-os ecettel takarítok, ez olcsó is és környezetbarát.

Húst nemigen veszek, zöldséget, gyümölcsöt se, csakis a gyereknek, mert neki szeretnék megadni a szűkös anyagiakhoz képest mindent.

Buszbérlet nem kell, gyalog járunk mindenhová, vagy ha nagyon szükséges ritkán, akkor buszjegyet veszek.

Pelenka, tápszer mind DM-es kuponokkal van, így egész jó áron van (bár ez nincs benne a havi 30 ezerbe, az csak az étel és háztartási dolgok).

Olcsó ételeket főzök (grízes tészta, krumplis tészta, rizs virslivel stb.).

Nem mondom, hogy ez az ideális, de nekünk többre nem telik, hiszen a havi összbevételünk alig több, mint 100 ezer forint és albérletben élünk.

2014. júl. 20. 14:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Pénteken írtam ki én is egy kérdést ezzel kapcsolatban :-)

Én is kb. 120-130 e ft-ot költök el egy hónapban, hárman vagyunk, kislányunk 4 éves. Ebben benne van az étel, tisztítószer, pipere és egy-egy ruha is (tescos, kislányomnak általában ott veszek ruhát). Hetente egyszer megyek vásárolni, akkor megveszem előre egy hétre a húst, és ami kell a következő hétre (felvágott, tej, zöldség, sajt, stg), így hétközben "csak" kenyeret és gyümölcsöt kell venni. Nálunk inkább a párom sokallja ezt a költést, bár igaz, hogy nem kevés, de 2 naponta főzök és csak a hús kerül 4-5 e ft-ba.

Írjál listát, írd mellé az árakat, úgy talán hatásos.

2014. júl. 20. 17:39
 10/12 anonim ***** válasza:

én hónap elején elmegyek nagybevásárolni,akkor otthagyok olyan 30 körül.aztán általában két naponta megyek,de ötezer alatt szinte soha nem úszom meg.nagyon sok megy el kajára,mert nem akarok szemetet enni meg adni agyereknek,így normális keretek között próbálok minőségi kaját venni.

volt egy időszak,amikor úgy csináltam,hogy előre megterveztem,hogy egész hónapban mit fogok főzni,és ehhez megvettem egyszerre a tartós dolgokat, húst, liszt, olaj,fűszerek stb.így a hónap további részében csak a romlandó dolgokat,zöldségeket,tejtermékeket kellett megvenni.ezzel elég jól tudtam spórolni,és nem kellett naponta boltba menni.mert akkor sajna elcsábul az ember.

2014. júl. 20. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!