Anyukak! Ha nem akarok elore vasarolni a babanak, akkor mi az az 1 dolog ami a legfontosabb?
Tehát úgy érted ezt, hogy semmit nem vennétek a gyerek születése előtt?
Egy dolgot lehetetlen mondani, hiszen valamiben haza kell vinni a kórházból, otthon valamiben altatni kell, fürdetni kell. Kell neki ruha (ha nem is egy egész szekrénnyel de néhány darab mindenképpen) és még sorolhatnám. Ezek mind nagyon fontosak egyszerre.
Alap felszerelés az ágy+matrac (nálunk a légzésfigyelő is az volt, életet is mentett), babakocsi (ha 3in1 típust választasz, abban van mózes+sport+hordozó is). Mi sokáig mózeskosárban altattuk, azt raktuk a kiságyba. Abban volt nyugodtabb. Szóval, végül is egy multifunkciós babakocsival sok mindent ki tudsz váltani. Mózesben altathatod, hordozóban szállítod az autóval, és megint mózesbe rakva tudod a babakocsival vinni ide-oda. A mózesbe elég rakni egy jól szellőző plédet, vagy ha esetleg külön bölcsőlepedőt is veszel, az is jó.
Egyébként pelenkázni tudod ágyon is, a komód nem életbevágó. Egy kicsi kád kell, amiben csak ő fürdik. És persze a ruhácskák, esetleg előre 1-2 cumisüveg, 1-2 cumi. Szűkösen 10-15 textilpelussal ki lehet húzni.
úgy érted, hogy nem akarsz venni semmit a babának, csak ha megszületik? vagy én nem értem jól a kérdést?
(nálunk volt a védőnő, még a szülés előtt, és megnézte, hogy megvan-e minden. Bár lehet, hogy csak nálunk ilyen lelkes)
Mármint az anyaságiból akarod ezeket megvenni majd szülés után egy hónappal?
Egyrészt nem elég rá, másrészt lehetetlen addig hol alszik, miben viszed haza, miben sétáltatód, hol fürdik?
Különben meg védőnő is meg látogatóba és ha nem lesz semmitek szerintem haza sem vihetitek akkor a gyereket a kórházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!