1 éves kislányomat már vihetem 1 hétre kirándulni tengerpartra?
augusztusban mennénk egyiptomba az a gond. és nemtudom hogy oldjam meg hogy ne ártson neki a nap.
a másik dolog meg hogy im´dok napozni. ez az én kikapcsolódásom. ezt se tudom hogy fogom megoldani
Első vagyok, én Egyiptomba és pont augusztusban nem vinném a gyereket, pedig elég laza anyuka vagyok.
Egyik ok az augusztus és mediterrán vidék. Én Dél-Spanyolországban lakom, meg lehet aszalódni szeptemberig a napon, persze a tengerparton jobb, de pl. most is várok még és csak egy óra múlva megyek ki.
Nem véletlen a szieszta idő. Ilyen picivel nem nagyon mennék nyaralni ebben az időszakban.
A másik az, hogy mit szeretnétek? A szálloda medencéje mellett a pálmafa alatt hűsölni - ez esetben egy közelebbi európai célpont is megfelelő, vagy megismerni a kultúrát, némi városnézéssel: ilyenkor viszont zavaró a gyerek, aki bár babakocsiban elvan, de nem hiszem, hogy a műemlékek környéke akadálymentesítve lenne.
Én szeretném egy picit megismerni a kultúrát, felülnék tevére, elmennék ide-oda, ebben egy ekkora gyerek zavarna.
Aztán egy ekkora gyerekkel ha bármi apróbb dolog is történik (kisebb orvosi kezelés) és gyógyszer vagy orvos kell, biztosabbnak érezném, ha az európai kontinensen lennék: tudom, hogy Egyiptomban is van orvos és Európában is vannak műhibák, de valahogy egy ekkora gyerekkel nagyobb biztonságban érezném magam egy európai országban, ahol vészhelyzet esetén egyszerűbben hazajutunk.
Szóval én Egyiptomot a gyerekkel idén kihagynám, jövőre viszont már egy hétre bevállalhatja nagyi is, és mi mehetnénk a párommal nyugodtan. A gyerekkel közösen meg lehet valami közelebbi uticél.
Az egy dolog hogy Egyiptomba en sem mennek kisgyerekkel. Másrészről meg miért ne mehetnetek tengerpartra ekkora gyerekkel, mennyit láttam mar, sőt még kisebbeket is. Ha a ferjed foglalkozna addig a gyerekkel, akkor tudnál napozni is, ilyen helyeken nem kell fel óra hogy lebarnulj, vagy elég az is ha homokozol a gyerekkel vagy rohangálsz utána a parton. Nekem is ekkora volt a lanyom, amikor először vittük nyaralni dél Franciaországba, hőség volt, de nem lett semmi baja, holott egész nap a parton voltunk, állandóan locsoltam a sapkajat, igy nem kapott napszúrást es uv ruha volt rajta. De annyi kisgyereket láttam ugyanígy reggeltől estig a parton voltak vele, vittek sátrat, abba altattak. Csak mi magyarok parazzuk túl ezt a dolgot, aki hozza van szokva a tengerhez meg a hőséghez az nem félti annyira a gyereket ezektől.
Amúgy en is napimádó vagyok, szerencsére ott voltak velünk a szüleim, igy sokat tudtam napozni, addig ok játszottak a gyerekkel. Azóta is meg tudom oldani a napozást, ha nincs segítségem akkor is, pl hogy ülök mellette a parton miközben homokvarat épít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!