Hány mondókát tud elénekelni 1,5 év körüli gyermeked?
Az én lányom 18 hónapos. 3 mondókát tud elénekelni.
-A hopp juliska,hopp mariska
-A tente baba tente
-Hinta-palinta
Nem kevés ez?A tiétek mennyit tudott ennyi idősen?

Őszintén szólva, nehezen tudom elhinni, hogy nem tudod, hogy másfél évesen nagyon ritka, ha mondókázik, énekel egy kicsi, hiába első gyerek és nincs gyerekek között.
Az én kislányom még csak szavakat sem mondott még ennyi idősen és hiába első gyerek, tudtam, hogy ez sem átlagos. Ez 10 év múlva senkit nem fog érdekelni, hogy mennyi idősen kezdett beszélni, járni stb.
Akkor rosszul fogalmaztam. Ő nem zenére táncol, hanem ütemre. Mármint arra ahogy a mosogatógép mossa a tányérokat és zubog benne a víz, vagy ahogy a mosógép mos, és pörgeti a ruhákat.
Nem hall zenét vagy dalt, hanem ő 6gy hallja ezeket a hangokat ki, mintha dallam lenne.

Én másfél évesen verseket szavaltam (hangfelvétel is van róla!).
A fiam 2 múlt, egy hónapja kezdte az anya-apa szavakat, most a bociboci-t énekli meg számol 10ig.

Ügyes, ritka az ilyen, de mesélek valamit, ne sértődj meg rajta.
Az utcán végén lakott egy cigány család, és kb. azonos időben született egy lánya, amikor én is születtem. Sok mindenre emlékszem gyerekkoromból, a többit anyukám mesélte, pl. a kislány 10 hónaposan járt (nem kamu, anyum látta), másfél évesen viszonylag tisztán mondatokat mondott, énekelt, "ütemre" táncolt, 3,5 évesen felnőtt kerékpárral biciklizett (persze nem ült rajta, mert úgy nem érte volna el a pedált), ehhez képest én 3 éves koromban is selypesen beszéltem, ráadásul igen kevés szókinccsel, anyám már mindenhová hordozott, hogy mi lehet a baj, menni 13 hónaposan, biciklizni 4 évesen tanultam meg.
Szóval mindenben ő volt a nyerő, én meg a kis lúzer.
Most ő közmunkán van, én meg kétdiplomával dolgozom, jól élünk. (bár nincs mosogatógépem). A 20 hónapos gyerekem sem énekel mondókákat, de nekem jó így. :-)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!