Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rá szoktál ütni gyermeked...

Rá szoktál ütni gyermeked kezére? Fegyelmezed ilyen módon?

Figyelt kérdés
Pl. a kisgyerek (másfél-2 éves) leejti az ételt és ezért a kezére ütnek, hogy ezt nem szabad. Nem szándékos dobálás volt, hanem ügyetlenség.
2014. júl. 7. 13:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, de nem ügyetlenségért, annak semmi értelme. De mikor mondjuk a 2 éves fiam direkt ráver a kutyára és már rászóltam háromszor, akkor negyedszerre ráütök a kezére, mert azt nem tűröm.
2014. júl. 7. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
43%

nem... bevallom, nem látom értelmét a csapkodásnak, inkább elmagyaráztam milliószor.

most 4,5 éves, nem neveletlen, nagyon illedelmes, szabályokat betartó kis gyerek, soha nincs rá panasz oviban sem :)

2014. júl. 7. 14:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Ilyenért semmiképp nem ütnék a kezére. Ha véletlenül elejti, azért miért kellene bántani. Ha olyasmit csinál, ami veszélyes, vagy kárt tesz valamiben és már ezerszer szóltam neki akkor talán, de nálam ez nagyon ritka (konektor, törékeny dolog, vagy amivel veszélyezteti magát, leránt valamit stb)
2014. júl. 7. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Ügyetlenségért semmiképp.

Én egyszer ütöttem a kezére, amikor elkezdte a konvektort tekergetni és szóltam neki 30-szor, rákiabáltam, semmi nem használt, akkor kapott egy kicsit a kezére. Mondjuk az sem használt...csak szemrehányóan nézett rám és mutatta a kis kezét. Úh azóta nem ütök. :)

2014. júl. 7. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Lányom 4 éves eddig összesen egyszer ütöttem ráa popójára.

Fima 2 éves, de neki már többször rá ütöttem a kezére. Minidg, mindent dobál, akarattal. Megfogom a kezét, elmondom, hogy nem szabad, aztán uez még vagy 10x, aztán meg a büntibe szintén akár 10x , és amikor folytatja tovább, no akkor elgurul a gyógyszerem és odaütök a kezére.. Nem tudok mást kitalálni:(

Ügyetlenségért nem szabadna bántani, fegyelmezni.

2014. júl. 7. 19:25
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

elsőnek:

a gyereked nem verheti a kutyát de te verheted őt??Én ebben nem látok logikát!Agresszió agressziót szül!!

Kérdező:én inkább tépem a szám ha kell ezerszer vagy elviszem onnan vagy elterelem a figyelmét stb!

Pl ha szándékosan dobálta a kaját az etetőszékből rá szóltam olyan hangsúllyal hogy tudja érzékelje nem jó amit tett,majd meg is fogtam a kezét mielőtt dobni akarta a kaját,ha harmadjára is megcsinálta kiszállítottam az etetőszékből és megmondtam neki akkor jöhet vissza enni ha normálisan tud viselkedni!Nállam ez bevált és örülök,hogy megtudom oldani verés,rácsapás nélkül!

Ügyetlenségért meg egyáltalán nem ütnék!velünk felnőttekkel is előfordul hogy kiejtünk valamit a kezünkből...de jó lenne ha olyankor Apuka odajönne és jól rácsapna a kezünkre..:(

2014. júl. 7. 20:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Ügyetlenségért soha nem kapott ki de igen,rá ütök a kezére ha olyat csinál.

Pl odatoltaa széket,levette az ollot és annak ellenére kezdte a haját nyirni hogy millioszor elmagyaráztam hogy nem szabad,vagy bekapcsolja a tüzhelyet mert ő főzni akar,tudja hogy nem szabad.ilyenekért kikap,mert ha millioszor elmondok valamit és csakazért is csinálja akkor ugy érzem megérdemli.Nem buta,tudja hogy miért teszi.4,5éves

2014. júl. 8. 08:05
 8/9 anonim ***** válasza:
6-os! Megköszönném, ha a gyerekem illetve kutyám közötti kapcsolat rendezési módját rám bíznád. Én a kérdésre válaszoltam a te véleményed pedig a legkevésbé sem érdekel. Köszönöm.
2014. júl. 8. 08:56
 9/9 anonim ***** válasza:
A szülőtől eltanul mindent a gyerek, még a kézreütést, csapkodást is. Ha majd a gyerek ugyanilyen mintára fogja ütni a szülőt, akkor az meg marhára csodálkozni fog és nem tetszik, miért is?
2014. júl. 10. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!