Rá szoktál ütni gyermeked kezére? Fegyelmezed ilyen módon?

nem... bevallom, nem látom értelmét a csapkodásnak, inkább elmagyaráztam milliószor.
most 4,5 éves, nem neveletlen, nagyon illedelmes, szabályokat betartó kis gyerek, soha nincs rá panasz oviban sem :)

Ügyetlenségért semmiképp.
Én egyszer ütöttem a kezére, amikor elkezdte a konvektort tekergetni és szóltam neki 30-szor, rákiabáltam, semmi nem használt, akkor kapott egy kicsit a kezére. Mondjuk az sem használt...csak szemrehányóan nézett rám és mutatta a kis kezét. Úh azóta nem ütök. :)

Lányom 4 éves eddig összesen egyszer ütöttem ráa popójára.
Fima 2 éves, de neki már többször rá ütöttem a kezére. Minidg, mindent dobál, akarattal. Megfogom a kezét, elmondom, hogy nem szabad, aztán uez még vagy 10x, aztán meg a büntibe szintén akár 10x , és amikor folytatja tovább, no akkor elgurul a gyógyszerem és odaütök a kezére.. Nem tudok mást kitalálni:(
Ügyetlenségért nem szabadna bántani, fegyelmezni.

elsőnek:
a gyereked nem verheti a kutyát de te verheted őt??Én ebben nem látok logikát!Agresszió agressziót szül!!
Kérdező:én inkább tépem a szám ha kell ezerszer vagy elviszem onnan vagy elterelem a figyelmét stb!
Pl ha szándékosan dobálta a kaját az etetőszékből rá szóltam olyan hangsúllyal hogy tudja érzékelje nem jó amit tett,majd meg is fogtam a kezét mielőtt dobni akarta a kaját,ha harmadjára is megcsinálta kiszállítottam az etetőszékből és megmondtam neki akkor jöhet vissza enni ha normálisan tud viselkedni!Nállam ez bevált és örülök,hogy megtudom oldani verés,rácsapás nélkül!
Ügyetlenségért meg egyáltalán nem ütnék!velünk felnőttekkel is előfordul hogy kiejtünk valamit a kezünkből...de jó lenne ha olyankor Apuka odajönne és jól rácsapna a kezünkre..:(

Ügyetlenségért soha nem kapott ki de igen,rá ütök a kezére ha olyat csinál.
Pl odatoltaa széket,levette az ollot és annak ellenére kezdte a haját nyirni hogy millioszor elmagyaráztam hogy nem szabad,vagy bekapcsolja a tüzhelyet mert ő főzni akar,tudja hogy nem szabad.ilyenekért kikap,mert ha millioszor elmondok valamit és csakazért is csinálja akkor ugy érzem megérdemli.Nem buta,tudja hogy miért teszi.4,5éves

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!