Hogyan szoktathatnám le 16 hós kisfiam a cumisüvegről?
Az én fiam is kb ennyi idősen szokott le róla. Előtte sokszor próbálkoztunk, de nem ivott, csak a cumit kérte.
Én végül azt csináltam, hogy eltűntettem a cumisüveget, és a csőrös poharat adtam neki. Persze reklamált érte, délutánig semmit nem ivott, akkor megsajnáltam és megkapta a cumist. Ezt néhány naponta eljátszottuk, amíg egyszer csak elfogadta, azóta semmi probléma. Eleinte még sétára vittük néha, most már 4 hónapja nem is használtuk a cumisüveget.
Szerintem próbálgasd te is, csak hozzászokik a gondolathoz egyszer és elfogadja majd. Meg persze mondogasd neki, hogy "látod, mi is pohárból iszunk,és neked is van poharad". Hátha kedvet kap.
Miért kellene leszoknia?Az én fiam 19 hós cumisüvegből vagy itatópohárból iszik, de engem ez nem zavar. Semmi hátránya nem származik abból ha még üvegből iszik.Főleg 16 hósan...
Pohárból is szokott, hogy tanulja, de nem állandóan.
Szia!
Nálunk ugyan ez volt: ha nem kapott cumisüveget napokig képes lett volna nem inni. Kb három csőrös poharunk, kétféle szívószálas és még ki tudja milyen poharunk van. Nálunk a fél literes pet palack vált be :) abból hajlandó volt inni, utána fogadta el a sima poharat. De a reggeli és az esti kakaóját még mindig csak cumisüvegből issza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!