Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki nem szokott osztálytárs-ba...

Aki nem szokott osztálytárs-barátot meghívni magukhoz, mi az oka?

Figyelt kérdés
2014. júl. 8. 16:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy még nálunk ez nem ideális, de eddig sem hívtam senkit és ezután sem fogok.

5 éves ovis a fiam. Egyszerű oka van, amiért nem hívok senkit, mert anyósékkal lakunk, anyós-após egy szobában, mi a párommal egy szobában, a gyerek egy szobában.

Sógor a barátnőjével az emeleten 1 szoba + nappaliban.

Sokan vagyunk, sokféleképpen dolgozunk (3 műszak-4 műszak), nem lehet mindig mindenkihez alkalmazkodni, így nem teszek ki senkit konfliktusnak.

2014. júl. 8. 17:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi.

Írjatok még.

2014. júl. 8. 22:10
 3/4 anonim ***** válasza:
8 eves a lanyom,es en sose szerettem volna ha nalunk alszik barmelyik ovistarsa,meg mostmar osztalytarsa. 1-2x engedtem,volt h ittalvas nelkul is eljottek,ez volt a gyakoribb,de nem szerettem,mert bar nem vagyok tokeletes szulo,de a gyerekeim nagyon jol neveltek mas kolykokhoz kepest,illemtudoak. Irrital ha egy idegen gyerek jar-kel a lakasban,ki tudja milyen. Ja,meg bejonnek cipovel,ugy kell rajuk szolni,meg telen is!Eddig engedtem a lanyomnak,mert annyira szerette volna. De mostmar komolyabb oka van hogy nem fogom engedni. Egesz egyszeruen a szulok elvetik a sulykot,azt hiszik hogy mert 1x atjohetett a gyereke,orokos puszis baratnok vagyunk,lepasszolhatja a gyereket,hozzam el az iskolabol(volt itt mar kerdesem ezzel kapcsolatban), stb. Egy feneket. Ezt beszuntetem mert nem tudjak a szulok hol a hatar. Ja,meg meg egy aorosag. Igaz en mas gyerekeket nem nsgyon csipek,inkabb az en gyerekemert elviselem,de akik eddig itt voltak,haat hogy azok hogy ettek!!!!!! Nyammognak,kinlodnak,mintha muszaj lenne enni(ha nrm ehes en nem eroltetem), bambak,nyitva a szajuk,osszeganezzak az asztslt mega padlot,meg sem koszonnek semmit!!! A szulok szegyellhetik magukat. Es te kerdezo? Menni szeretne egy osztaltars?
2014. júl. 9. 10:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Hozzánk sosem jöttek osztálytársak vagy barátok, amikor gyerek voltam. Valahogy nem úgy alakult, aztán ez továbbment, hogy később középiskolai, majd főiskolai, majd kolléga ismerősök, barátok is csak elvétve. Ez így egy kicsit túlságosan a ló másik oldala, így a gyerekeimmel próbálom másként csinálni. Magamból kiindulva, úgy gondolom, hogy ezzel talán ők egy kicsit lazábbak, barátkozósabbak lesznek, nem olyan merevek, mint én.

De tökéletesen egyetértek a 2. hozzászólóval, nagyon meg kell nézni, hogy kiket fogad az ember. Én pár hete bevállaltam, hogy az egyik ovistárs anyukának segítek, amíg ő elviszi vizsgálatra a legkisebb gyereket. 9-re áthozta a lányom ovistársát és annak nővérét. Kiderült, hogy otthon alig ettek, mert korán kellett kelni, úgyhogy adtam nekik reggelit. Nálunk 10 órakor gyümölcsevés van, így kaptak azt is. Ebédelni természetesen nekik is kellett. 3-ra megérkezett az anyuka, én már alig vártam, hogy elmenjenek. Az én lányom borzasztó nehezen bírt magával a kimaradt alvás miatt, mégis, mondani nem akartam nekik, hogy menjenek már. Még másfél órát itt voltak, csinálnom kellett nekik uzsonnát is, mert az anyuka nem evett egész nap szinte semmit, a gyerekei is kitalálták, hogy ők is éhesek, mire az én lányom is enni akart (de ő a fáradságtól már csak maszatolt, nem is evett). Nekem ez nagyon sok volt így a saját két gyerekem mellé.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy ezután beszéltük, hogy mikor találkozzunk. Nem arról volt szó, hogy a gyerekek! Erre azt mondta, hogy ők otthon vannak a héten, és az apuka át is tudja hozni a gyerekeket. No itt köpni-nyelni nem tudtam, mert amúgy rendesek, voltunk már náluk, a gyerekek is jól elvoltak, de azért arról nem volt szó, hogy a találkozás azt jelenti, hogy idepasszolja nekem a két lányt. Nekem csak olyan tapasztalatom van, hogy ha megbeszélünk valamit, akkor ott mindkét oldalról ott van az anyuka, nem az, hogy itt-ott hagyjuk a gyerekeket egy felnőttel.

Szóval rájöttem, hogy jó ez a barátkozós dolog, de csak ésszel és mértékkel. :-)

2014. júl. 9. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!