Aki úgy érzi, hog liberálisan neveli a gyerekét, milyen előnyöket lát ebben?
Figyelt kérdés
2014. júl. 1. 19:56
11/14 anonim válasza:
Szerintem nem sok előnye van... A mai tizenévesek szerintem erőteljesen liberálisan lettek nevelve, és meglehet nézni hogy milyenek. Ciki 14 évesen szűznek lenni, ciki olcsóbb ruhákban járni, ciki nem 40kilósnak lenni. A legnagyobb gond hogy a liberális szülők nem veszik észre azt, hogy többet ártanak ezzel a fene nagy szabadsággal, mint amennyi hasznot okoznak. Azért szerintem egy gyereknek kellenek a keretek, a szabályok, persze ez sem konzervatív módon, szíjjal verve belenevelni. Valahol a kettő között van a helyes út, meg kell tanulnia a másikat tisztelni, de nem szabad hogy alárendelődjön másoknak. Szerintem erre kell azt mondani hogy nagy felelősség a gyereknevelés. Ha jól tudom Platon mondta hogy adjatok egy gyereket, és tőlem függ hogy orvos lesz, vagy sorozatgyilkos. Jó nyilván van némi saját személyi attitűdje mindenkinek, de a nevelés igenis sokat számít. Egy roma családba 10. gyerekként született gyerek, ha megfelelő neveltetést kapná simán lehetne orvos, vagy ügyvéd, de mivel ők aztán teljesen liberálisan nevelnek, így nem jutnak tovább a 8 általánosnál. Persze tisztelet a kivételnek!
12/14 anonim válasza:
Utolsó, miért csak a végleteket látod? A liberális nevelés nem egyenlő "a szarok a gyerekmre, mert úgy kényelmes" mentalitással. Nem kell idekeverni a cigányokat sem, mert ők nemhogy liberálisan, sehogy nem nevelnek.
13/14 A kérdező kommentje:
Valóban van a szélsőséges liberális nevelés, azaz a mindent ráhagyunk a gyerekre, mert az kényelmesebb, könnyebb.
Meg a nem konzervatív, (sőt poroszos, de azért az megint a véglet), azaz liberális nevelés.
Így gondoltam.
Köszi, írjatok még!
2014. júl. 2. 20:24
14/14 A kérdező kommentje:
Kettes Válaszoló, légy szíves, írj néhány példát, mi az a "sokminden", amit Ti megengedtek, amit mások nem.
2014. júl. 2. 20:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!