Anyukák, tényleg csak tiszta vízzel szabad mosni a kislányok nemi szervét?
Párom kislánya öt éves, és nem engedi, hogy szappannal vagy tusfürdővel mossuk meg a nemi szervét. Azért, mert anyukája azt mondta neki, hogy csak tiszta vízzel szabad.
Én nem értek ezzel egyet, ráadásul hétvégén a strandon voltunk, ilyenkor belemegy a homok, stb, szerintem ez így nem igazán egészséges.
Beszéltünk az anyukával, ő azt mondta, hogy több nőgyógyászt is megkérdezett, és ők ajánlották ezt, mert a szappan állítólag felborítja a hüvely ph-értékét és így könnyebben elkap a gyerek mindenféle fertőzést.
Ti egyetértetek ezzel? Ki hogyan csinálja? Illetve lehet kapni kifejezetten kisgyerekeknek való intim mosakodó gélt?
Ha szappant nem engedi, esetleg vegyetek neki nedves popsitörlőt és minden wc-használat után azzal törölje meg magát. Jobb mint a semmi.
Szerintem ez is amúgy olyan lehet, mint hogy valakinek száraz v zsíros a bőre. Valakinek életfeltétel a testápoló mert szanaszét repedezne a bőre, valakinek meg nem kell. Ez is ugyanígy lehet, hogy valakinek kell az intim mosakodó valakinek nem. Ebben az esetben feltehetőleg anyukának nem kell, de gyereknek kéne.
Én is sima vízzel mosdatom a lányomat, mert mindig azt mondja, hogy csípi neki. (4 éves) Viszont fürdés után nedves törlőkendővel kitörlöm a nuniját.
Az ovi miatt egyébként hiába is vigyázok rá bármennyire be szokott pirosodni neki is elég csúnyán.
Szóval szerintem nem idióta az sem, aki tiszta víz párti és az sem, aki tusfürdőzik. Ez is teljesen egyéni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!