Egy anyától megkaptam ma a bölcsibe, hogy hogyan képzelem nagy pocakkal oda járatni a gyerekem, hogy reagáltál volna?
Arra hivatkozott, hogy neki eszébe sem jutna, hogyha otthon lenne bölcsődébe adni a gyereket és mérgesen mondta, hogy a testvére gyerekét nem vették ide fel és emiatt nem tudott dolgozni.
Szerintem nem tartozom senkinek magyarázattal!
Mindkét fél jogos sajnos. De tényleg a rendszer hibája, hogy nem mindenkit tudnak felvenni.
A kérdező akár dolgozhat is nagy hassal, tehát amiatt meg járhat a gyereke oda. De ha nem dolgozik, akkor meg már nagy hassal lehet nem tud úgy rohangálni a gyerek után. Így végülis kényelmesebb a bölcsi. Ráadásul kell a gyereknek a társaság.
A másik felet is megértem, mert tényleg bosszantó, hogy nem veszik fel a gyereket és a terhes kismama elveszi a helyet más elöl aki dolgozni menne, ő meg ha dolozik is valószínű már nem sokáig mert lassan úgyis otthon marad. Gondolom akkor a bölcsi már nem kér munkáltatóit.... a gyereke jár oda tovább, aki meg tényleg dolgozna az meg otthon van a 28e ft-os gyesen....... a kismama meg mégiscsak gyedet kap majd, de lehet papíron visszament aztán táppénzen van otthon.
Elszégyelltem volna magam mert igaza van.
Itt az egyik kérdésnél egymás torkának estek az anyukák,meg leszarozták azt aki nem dolgozik de nyáron (ismétlem,csak nyáron) akarta volna vinni OVIBA a gyereket (ahova legtöbb esetben nem kell munkáltatói,míg a bölcsibe igen) erre sorozatosan azt látom,hogy a gyerek bölcsiben,de anyuka nem dolgozik,vagy gyesen van a kicsivel,vagy babát vár.Erre téged meg védenek csak tudnám minek,hiszen azért is megy a rinya (jogosan) hogy anyuka nem tud visszamenni dolgozni,mert nincs hely a bölcsibe,közbe meg sokan járatják a gyereket csak úgy.Szomszédom is beadta a 2 éves gyereket,közben otthon volt a 6 hetessel.Minek????? Sose fogom megérteni...
26-os vagyok
A gyermekemet azért szültem, hogy én neveljem, ne vadidegen emberek (dadusok). Sajnálom azokat a szülőket, akik rákényszerülnek arra, hogy bölcsibe adják a kicsikéjüket. Azokat az embereket viszont sosem fogom megérteni, akik otthon ülnek, és mégis ezt a megoldást választják.
Rákényszerültem h 16 hónaposan beadjam a bölcsibe. Dolgozom. Eszembe nem jutna azért bölcsibe járatni h szocializálódjon. Inkább vele lennék itthon egész nap.
Lehetnék én terhes, akkor is itthon tartanám.
Természetesen dolgozom, muszály, mert 2 éve építkeztünk és hitelt vettünk fel.
Ha megszültem sem tudok sokáig itthon maradni majd maximum 3 hónapig, aztán édesanyám segít amíg a pici is mehet bölcsibe.
Közel a 40- hez így is bevállaltuk a gyerekeket, hogy muszály dolgoznom.
33 hetes vagyok és két hét múlva már csak fél munkaidőben dolgozom , szülés után pár hónappal is így kezdek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!