Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy anyától megkaptam ma a...

Egy anyától megkaptam ma a bölcsibe, hogy hogyan képzelem nagy pocakkal oda járatni a gyerekem, hogy reagáltál volna?

Figyelt kérdés

Arra hivatkozott, hogy neki eszébe sem jutna, hogyha otthon lenne bölcsődébe adni a gyereket és mérgesen mondta, hogy a testvére gyerekét nem vették ide fel és emiatt nem tudott dolgozni.

Szerintem nem tartozom senkinek magyarázattal!

2014. jún. 19. 17:19
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
76%

Mindkét fél jogos sajnos. De tényleg a rendszer hibája, hogy nem mindenkit tudnak felvenni.

A kérdező akár dolgozhat is nagy hassal, tehát amiatt meg járhat a gyereke oda. De ha nem dolgozik, akkor meg már nagy hassal lehet nem tud úgy rohangálni a gyerek után. Így végülis kényelmesebb a bölcsi. Ráadásul kell a gyereknek a társaság.

A másik felet is megértem, mert tényleg bosszantó, hogy nem veszik fel a gyereket és a terhes kismama elveszi a helyet más elöl aki dolgozni menne, ő meg ha dolozik is valószínű már nem sokáig mert lassan úgyis otthon marad. Gondolom akkor a bölcsi már nem kér munkáltatóit.... a gyereke jár oda tovább, aki meg tényleg dolgozna az meg otthon van a 28e ft-os gyesen....... a kismama meg mégiscsak gyedet kap majd, de lehet papíron visszament aztán táppénzen van otthon.

2014. jún. 19. 19:25
 22/44 anonim ***** válasza:
60%
Őszintén magadba nézel tudod hogy igaza van, így semmit sem szóltam volna.
2014. jún. 19. 19:33
 23/44 anonim ***** válasza:
69%
Igazad van, senkinek nem tartozol magyarázattal, de azért mégis csak van benne valami, amit mondott az a másik anyuka. Ha te lennél annak az anyukának a helyében, aki nem tudott dolgozni menni, mert a gyerekét nem vették fel a bölcsödébe és nem tudta elhelyezni, szerintem te is fel lennél háborodva, én is! És gondolom haragudnál arra is aki otthon van, mégis járatja bölcsibe a gyerekét és ezzel elveszi a helyet mástól, aki rászorulna, mert dolgozni menne. Én nem kérlek számon, a te dolgod, csak gondolj bele a másik fél helyzetébe.
2014. jún. 19. 19:48
 24/44 anonim ***** válasza:
55%
Az állami bölcsődét az adófizetők pénzéből tartják fennt a dolgozó szülők gyerekeinek. Aki nem dolgozik az akkor sem vihetné, ha nem veszi el mástól a helyet. És igenis van hozzá közöm nekem is. Nem értem miért nekem (és a többi adófizetőnek) kell fizetni ezért. Jobban örülnék, ha kevesebbet vonnának le tőlem és a saját gyerekemre költhetném.
2014. jún. 19. 19:54
 25/44 anonim ***** válasza:
80%

Elszégyelltem volna magam mert igaza van.

Itt az egyik kérdésnél egymás torkának estek az anyukák,meg leszarozták azt aki nem dolgozik de nyáron (ismétlem,csak nyáron) akarta volna vinni OVIBA a gyereket (ahova legtöbb esetben nem kell munkáltatói,míg a bölcsibe igen) erre sorozatosan azt látom,hogy a gyerek bölcsiben,de anyuka nem dolgozik,vagy gyesen van a kicsivel,vagy babát vár.Erre téged meg védenek csak tudnám minek,hiszen azért is megy a rinya (jogosan) hogy anyuka nem tud visszamenni dolgozni,mert nincs hely a bölcsibe,közbe meg sokan járatják a gyereket csak úgy.Szomszédom is beadta a 2 éves gyereket,közben otthon volt a 6 hetessel.Minek????? Sose fogom megérteni...

2014. jún. 19. 20:37
 26/44 anonim ***** válasza:
35%
Nekem van egy ismerősöm, aki bölcsődébe adta a kislányát, holott nem dolgozik. A miértre az volt a válasza, hogy a gyereknek szocializálódnia kell. No comment...
2014. jún. 19. 20:40
 27/44 anonim ***** válasza:
54%

26-os vagyok

A gyermekemet azért szültem, hogy én neveljem, ne vadidegen emberek (dadusok). Sajnálom azokat a szülőket, akik rákényszerülnek arra, hogy bölcsibe adják a kicsikéjüket. Azokat az embereket viszont sosem fogom megérteni, akik otthon ülnek, és mégis ezt a megoldást választják.

2014. jún. 19. 20:46
 28/44 anonim ***** válasza:
46%

Rákényszerültem h 16 hónaposan beadjam a bölcsibe. Dolgozom. Eszembe nem jutna azért bölcsibe járatni h szocializálódjon. Inkább vele lennék itthon egész nap.

Lehetnék én terhes, akkor is itthon tartanám.

2014. jún. 19. 20:52
 29/44 A kérdező kommentje:

Természetesen dolgozom, muszály, mert 2 éve építkeztünk és hitelt vettünk fel.

Ha megszültem sem tudok sokáig itthon maradni majd maximum 3 hónapig, aztán édesanyám segít amíg a pici is mehet bölcsibe.

Közel a 40- hez így is bevállaltuk a gyerekeket, hogy muszály dolgoznom.

33 hetes vagyok és két hét múlva már csak fél munkaidőben dolgozom , szülés után pár hónappal is így kezdek majd.

2014. jún. 19. 20:55
 30/44 anonim ***** válasza:
90%
Akkor meg annyit kellett volna mondanod neki, hogy dolgozol. Egyszerűbb lett volna, mint itt vergődni.
2014. jún. 19. 20:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!