Hogyan szoktassam le 5 éves kislányomat, hogy ne szórjon homokot más kisgyerek szemébe?
Nos akkor én alapból ott kezdeném a dolgot hogy ha ő más kisgyerek szemébe rendszerint homokot szór, én is szórnék az övébe, másrészt sose tudja meg hogy mit érezhet a másik kisgyermek és az esetleg mennyire kellemetlen és fájdalmas neki. A visszafeleselés, belerúgás a szülőbe...na ez az a viselkedés mely idővel csak csúnyább formákat fog ölteni. Én sem vagyok veréspárti de egy ilyen pillanatban egy jóirányzott anyai füles igen hatásos tud lenni, főképp ha utána még hidegvérrel beszélsz a gyerek fejével. Vagy jöhet a rideg elutasítás. A gyerekek ettől szenvednek igazán ha rájönnek hogy anya haragszik és nem vesz róluk tudomást. Amikor ő nem fogad szót, vagy netán raplis akkor hátat lehet neki fordítani egy mondat kíséretében hogy anya most haragszik a viselkedésedért és onnantól tényleg nem venni tudomást a gyerekről. A szükségleteit fapofával hűvösen kielégíteni és slussz. Meg fog törni hidd el, és amikor ez bekövetkezik akkor lehet beszélgetni vele, hogy amit csinál az helytelen.
Alapból nálunk kezet emelni, visszafeleselni nem lehet. És nálunk a feleselésért büntiszék van. Egy kissámli ahová le lell ülni x időre. A kisszéken se játék se szövegelés nincsen, és bocsánatkérés nélkül fel sem lehet állni. Az én fiam is öt éves izgőmozgó, és borzasztó ha 30 percet kell neki ülni a büntibe mert esetleg nem fogadott szót, vagy feleselt.
A szétdobált játékok nem összepakolásakor én gyönyörűen bevittem a kukát ( persze üres zacsival ) meg a lapátot és belapátoltam.- Volt ám sírás, azóta csak megemlítem a kukát, a nyomatékosság kedvéért meg is fogom, mindjárt rendcsinálás következik.
A lényeg hogy te vagy az aki dirigál és punktum, a gyereknek tudomásul kell vennie hogy te vagy az anya és neki kutya kötelessége szót fogadni!!! Mer te vagy a felelős a tetteiért 18 éves koráig! És ha hagyod elharapózni a helyzetet sokat fogsz szenvedni és szégyenkezni!
Kitartás, fegyelem és következetesség - szurkolok hogy sikerüljön.
Amit leirtal mondd el a nevelesi tanacsadoban vagy az ovo nenik is tudnak jo tanacsot adni. Ne foglalkozz senkivel, es egyaltalan ne is mondd senkinek hogy nevelesi meg beszeltel az ovo nenivel. CSak azzal foglalkozz hogy a kicsidbol elobb utobb jo kislany legyen! Dehogyis keso. Szerintem nem keso csak mar nehezebb mivel ismer benneteket, tudja meddig mehet el nalatok. De most valts!!! Kerj segitseget szakembertol, megeri!!!
Jo lanyt nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!