Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti festitek a lányotok körmét?

Ti festitek a lányotok körmét?

Figyelt kérdés

az ovinkban már szinte "kötelező" a köröm festés, tűz piros lábacskákkal jönnek a lányok.

nekem az annyira furcsa... miért kell?

otthonra azt mondom oké, de oviban, ráadásul élénk színnel annyira csúnya és illetlen :(

mondjuk a játszótéren is látom a 2-3 éveseken a lakkot.

miért festitek ki nekik a körmüket?

2014. jún. 12. 09:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
nem ,én sem festem a sajátom ,egy gyerek legyen gyerek ne kis felnőt.
2014. jún. 12. 11:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

fiús anyuka vagyok, remélem, nem gond, hogy válaszolok.

Énh is rendszeresen látom a kisfiam korablei 3-4 éves kislányokon is a durva pink körömlakkokat- főleg most, hogy itt a jó idő és szandálban vagy mezítláb szaladgálnak a homokban.

Azok közül az anyukák közül, akiket ismerek, az egyik azért festi a kislány körmét (a sajátját érdekes módon nem), mert szerinte ez így "csajos"- a valóságban inkáb azt érzem, mintha ezzel is kompenzálna a kislány felé (komoly párkapcsolati gondok vannak otthon veszekedéssel stb.)

A másik azért, mert viszi a kislányt mindenféle szépségversenyre és szerinte ettől kislány egy kislány.

Nem igazán értek vele egyet ilyen kicsi korban, de mivel kisfiam van, így szerencsére a kérdés engem nem érint.

Én is festem a körmeimet, nyáron akár élénkebb árnyalatokkal is- a kisfiam mégsem akarja az övét szerencsére :)

viszont érdekes módon az egyik előttem válaszolóhoz hasonlóan a smink jobban érdekli, sőt néha szokott lenni nálunk avon katalógus- dörzsölgeti a papírt és ajánlgatja nekem a parfümöket meg a szempillaspirálokat- biztosan onnan látja, ahogy a barátnőmmel megnézegetjük, megszagoljuk az illatokat vagy beszélgetünk arról, hogy ki miket szeret.

2014. jún. 12. 11:54
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 4 hónapos,de pár év múlva szerintem biztos ő is szeretné majd kipróbálni. Leginkább azért mert anyuci is festi a körmeit meg sminkel is és uram bocsá magassarkút is hord néha. Persze,hogy szeretne majd utánozni,ahogy én is belebújtam anyu cipőibe meg kipróbáltam a rúzsait. És azért vagyok én a felnőtt,hogy szabályozzam majd,otthonra vagy nyári szünetbe kipróbáljuk,jó móka lesz,alig várom :) Oviba nem lesz kifestve.
2014. jún. 12. 12:30
 14/20 A kérdező kommentje:

utolsó, amit írsz, vagyis amit tervezel, szerintem az tök normális :)

na de nálunk tényleg minden nap hibátlan lakkal jönnek a kiscsajok... én meg csak pillázok :)

2014. jún. 12. 13:28
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

a lányom 4 éves.

Én festem a körmöm, nem vadul, rövidre vágom, és szolid szinekkel, de mindig festve van.

A lányom olyan 3 évesen kezdte, hogy neki is.

Kb. fél évig kitartottam, hogy nem, majd együtt mégis válaszottunk neki, egy színtelent, amiben nagyon kevés ezüst csillámpor van, és a kezén a kisujj körmét szoktuk neki vele kifesteni, meg a lábujján is, azt magának megcsinálja.

Kiülünk az erkélyre, tehát nem is szívja be a büdi lakkszagot.

Most 4 éves, és abban maradtunk, hogy ha vége az ovinak, akkor mindet kifestjük neki a nyári szünetre.

Én azért engedem, mert sztem ez belefér, nem gáz, és iszonyú boldog tőle. Színeset nem engednék neki, még halványat se.

2014. jún. 12. 13:34
 16/20 anonim ***** válasza:
#6 oh, azigen
2014. jún. 12. 13:52
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
az én kislányom még csak négy hónapos lesz, de "megígértem" már neki, hogy ha akarja, ki fogom festeni a körmeit :) Nyílván nem vörösre, de vannak szép halvány rózsaszínek, amik szinte nem is látszanak, de ő majd úgy fogja érezni, hogy ettől nagylány. Én ebben semmi problémát nem látok (párom sem). Nekem is engedte anyukám, normális ember lettem, nem utcalány.
2014. jún. 12. 14:13
 18/20 anonim ***** válasza:
4 éves a kislányom, otthonra, szünetekben néha ki van festve neki, de ovira mindig szigorúan lemossuk. Nálunk én más kislányon sem láttam.
2014. jún. 12. 18:44
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi hétvégére szoktuk(ha eszébe jut) élénkebb pinkkel-az tetszik neki.3éves hétfőre le mossuk mókából ki is szoktuk festeni egymást, de azt csak otthon természetesen.engem amúgy nem zavar az sem ha egy 5 évesnek az oviban is ki van festve.nem vagyunk egyformák...ettől érdekes a világ.
2014. jún. 13. 08:15
 20/20 anonim válasza:
Nem tudom ez miért baj...Most nem mindegy?Baja nem lesz tőle, és ha tetszik neki akkor miért ne?Attól hogy mások nem olyan konzervatívak és prűdök, mint egyesek, attól még nem baj...
2014. jún. 18. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!