Ti festitek a lányotok körmét?
az ovinkban már szinte "kötelező" a köröm festés, tűz piros lábacskákkal jönnek a lányok.
nekem az annyira furcsa... miért kell?
otthonra azt mondom oké, de oviban, ráadásul élénk színnel annyira csúnya és illetlen :(
mondjuk a játszótéren is látom a 2-3 éveseken a lakkot.
miért festitek ki nekik a körmüket?
fiús anyuka vagyok, remélem, nem gond, hogy válaszolok.
Énh is rendszeresen látom a kisfiam korablei 3-4 éves kislányokon is a durva pink körömlakkokat- főleg most, hogy itt a jó idő és szandálban vagy mezítláb szaladgálnak a homokban.
Azok közül az anyukák közül, akiket ismerek, az egyik azért festi a kislány körmét (a sajátját érdekes módon nem), mert szerinte ez így "csajos"- a valóságban inkáb azt érzem, mintha ezzel is kompenzálna a kislány felé (komoly párkapcsolati gondok vannak otthon veszekedéssel stb.)
A másik azért, mert viszi a kislányt mindenféle szépségversenyre és szerinte ettől kislány egy kislány.
Nem igazán értek vele egyet ilyen kicsi korban, de mivel kisfiam van, így szerencsére a kérdés engem nem érint.
Én is festem a körmeimet, nyáron akár élénkebb árnyalatokkal is- a kisfiam mégsem akarja az övét szerencsére :)
viszont érdekes módon az egyik előttem válaszolóhoz hasonlóan a smink jobban érdekli, sőt néha szokott lenni nálunk avon katalógus- dörzsölgeti a papírt és ajánlgatja nekem a parfümöket meg a szempillaspirálokat- biztosan onnan látja, ahogy a barátnőmmel megnézegetjük, megszagoljuk az illatokat vagy beszélgetünk arról, hogy ki miket szeret.
utolsó, amit írsz, vagyis amit tervezel, szerintem az tök normális :)
na de nálunk tényleg minden nap hibátlan lakkal jönnek a kiscsajok... én meg csak pillázok :)
a lányom 4 éves.
Én festem a körmöm, nem vadul, rövidre vágom, és szolid szinekkel, de mindig festve van.
A lányom olyan 3 évesen kezdte, hogy neki is.
Kb. fél évig kitartottam, hogy nem, majd együtt mégis válaszottunk neki, egy színtelent, amiben nagyon kevés ezüst csillámpor van, és a kezén a kisujj körmét szoktuk neki vele kifesteni, meg a lábujján is, azt magának megcsinálja.
Kiülünk az erkélyre, tehát nem is szívja be a büdi lakkszagot.
Most 4 éves, és abban maradtunk, hogy ha vége az ovinak, akkor mindet kifestjük neki a nyári szünetre.
Én azért engedem, mert sztem ez belefér, nem gáz, és iszonyú boldog tőle. Színeset nem engednék neki, még halványat se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!