20 hónapos fiamnak még mindig fáj éjjelente a pocija, mi oka lehet ennek már?
2 hetes kora óta haspuffadással és szélgörcsökkel küzdöttünk, az égvilágon semmilyen készítmény nem hatott, már mindent próbáltam, teákat is. Így ment ez 14 hónapig, az éjszakáink borzalmasak voltak, 20x is fölsírt, hallottam, hogy pukizik és aztán visszaaludt. Akkor enyhültek a tünetek, és azóta alszik sokkal jobban, amióta nem szopik, így azt gyanítottam, hogy az én tejemmel lehetett gondja (megjegyzem 1 éves kora felett is, amikor már annyira nem zavarja a kisgyereket az anyatejben, hogy mit eszik az anya, de amúgy se ettem puffasztó dolgokat, max ritkán). Szóval sokkal jobb, mióta nem szopizik (16 hós kora óta), de még mindig 2-3x felsír és dobálja magát, pukizik. Próbálom minél változatosabban etetni, puffasztó dolgokat NEM kap. Nem tudom, mit tegyek már, a doktornő megvizsgálta és kijelentette, hogy semmi baja az égvilágon.
Laktózérzékenység és tejfehérje-allergia kizárva. Csak valamiért fáj a hasa, leginkább éjjel és nem hagyja nyugodtan aludni. Fogai se jönnek állandóan, de ez minden áldott éjjel így van.
tej miért lett kizárva? voltatok vele kivizsgáláson?
én nem puffasztó dolgokra gondolnék hanem konkrét allergiára. az anyatej nem 1 éves kor után nem zavarja a gyereket, hanem jó esetben 3 hónapos kora után.
míg szoptattad mennyi tojást ettél? most kap tojást? lisztérzékenységgel mi a helyzet?
de más is lehet, nekem pl. zöldség és gyümölcs allergiám van...
szóval ki kéne vizsgáltatni, 20 hónaposan ez már rég nem fogható puffasztó ételekre, főleg, hogy nem is kap
Hogyan zártátok ki a tejérzékenységet? A vérvétel nem mutat tuti eredményt, ha más ig-n allergizál, mint amit mérnek, simán okozhatja...
20 hónaposan ezzel gasztró szakrendelésen lenne a helye a kissrácnak, kérj beutalót, nézessetek hasi uh-t, vérképet, teljes allergiapanelt, gyulladásos paramétereket, székletvértesztet okkult vérzés és gyulladás kizárására, tenyésztést. Ezt mindet megnézte a doktornéni? Ha igen, akkor nincs több tippem.
tehát a tej allergiát egy sztetószkóppal zárta ki a doktornő?
ez aztán a szakértelem :D én a helyedben még ma orvost váltanék ;)
és holnap reggeltől szigorú tejmentes diéta 3 hétig! mindenre figyelj, még a felvágottakra is és a pékárúra is! neten találsz listát, pontosan mi az amiben nincs!
és azért 3 hét, mert 2 hét után ürül ki a szervezetből, tehát utána jöhet a nagy változás ha ez okozza.
(amennyiben megszűnik a probléme, vissza kell vezetni még a tejet mert a tejterhelés negatív lesz ha nincs az étrendjében!!!).
ha nem, akkor jön a tojás, ugyan ez, de akkor csirkehúst se ehet abban a 2-3 hétben!
ha ettől sem lesz jobb a helyzet, akkor jön a liszt!
bár közben a lisztre tudsz venni tesztet a patikában, pár ezer forint és egész pontos eredményt mutat :)
közben gasztros orvost keresni, oda elég hosszú a várakozási idő, ezt a 2 diétát végig tudjátok csinálni, az orvosnak is könnyebb dolga lesz ha ezekkel a diétás eredményekkel mész!
igazuk van az lőttem szóloknak.ez suztem tuti valami étel allergia és azok közül is a tejre tippelnék(mert hogy írod jobb a helyzet amióta nem szopik)
és az hogy egy allergiát sztetoszkóppal állapított meg a doki??...No comment
De neharagudj meg azt se értem te ebbe hogy nyugodhattál bele hónapok óta??
Kérj beutalóz gasztróra és ahogy írták előttem:TELJESEN ZÁRD KI A TEJET AZ ÉTRENDJÉBŐL!!
De tényleg figyelj minden összetevőre pl: kenőmájasban is van tejpor vagy kazein stb!
Olvass utánna neten milyen összetevőket kell figyelned és mi az amik tejmentesek!
Köszönöm a válaszokat!
Elmeséltem neki, hogy ez a puffadás az egyetlen tünete, ő meg megállapította, hogy a gyerek nincs felpuffadva és semmi baja a hasának (persze, meg reggel felé, meg ébredés után jól kipukizza magát). Meg ahogy írtam, napközben semmi baja.
Rengeteget olvasgattam a laktózérzékenységről, és az a hasi panaszok mellett szinte minden esetben hasmenéssel/hányással és fogyással jár, illetve nem megfelelő gyarapodással.
Nálunk egyik sincs, ahogy írtam, soha nem volt hasmenése és ahogy abbahagytam a szoptatást, el kezdtem fokozatosan szoktatni a tehéntejhez, mostmár csak azt kap reggel és este 200ml-t, mindez mellett tejtermékeket is fogyaszt és gondolom sokmindent, amiben található laktóz.
Szerintem, ha arra lenne érzékeny, tuti durvábban megmutatkozna.
Nem tudom, mennyit számít, most, hogy gáz-e leírni vagy nem, de reggel én is mindig fel vagyok fújódva és ébredés után jön a megkönnyebbülés.. Csak engem álmomban nem zavar, őt meg igen, talán mert még pici.
Vannak jobb időszakaink, amikor átalussza az éjszakát és reggel tekereg, van, amikor meg fél éjszaka rosszul alszik. Mindig, mikor lehatároztam, hogy na most majd elviszem dokihoz, jóformán megszűntek a tünetei. De időnként előjön.
ha időnként jön elő csak akkor is elvinném kivizsgáltatni!
Időnként se szenvedjen a gyerekem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!